Brýle TCL Nxtvision S mají ambici nahradit domácí kino. Proti loňskému modelu jsou výrazně vylepšené

TCL na veletrhu IFA v Berlíně představilo novou generaci chytrých brýlí TCL Nxtwear S. Model je nástupcem loňských TCL Nxtwear G. Výrobce zapracoval hlavně na ergonomii, aby brýle lépe seděly na obličeji, nevypadaly tak mohutně a také se snáz ovládaly. Aby se brýle ještě o něco pohodlněji nosily, byl přepracován jejich nosník.

Klepněte pro větší obrázek

Brýle jsou stejně jako loňský model vybaveny dvěma micro OLED displeji s rozlišením Full HD (poměr stran 16 : 9, 60Hz obnovovací frekvence) a slouží k prohlížení obsahu z telefonu, notebooku nebo tabletu, ke kterým se připojí pomocí kabelu s USB-C konektorem. Obraz v brýlích odpovídá sledování 140" obrazovky ze vzdálenosti 4 metry.

Brýle mají vylepšené ovládání. Kolečkem na levé stranici se upravuje hlasitost, identickým kolečkem na pravé stranici se zase ovládá jas a přepíná se z režimu 2D do 3D a zpět. Manipulaci s brýlemi usnadní magnetický konektor na vzadu na pravé stranici – přes něj se připíná kabel s USB-C konektorem na opačné straně a není tak k brýlím připojen „natvrdo“.

TCL uvádí, že nové brýle zobrazují živější a sytější barvy a zároveň mají nižší spotřebu energie. Vylepšeno bylo i zvukové podání vestavěných reproduktorů. Brýle nemají vlastní baterii, využívají akumulátor z připojeného zařízení (smartphone, notebook, tablet). TCL Nxtwear S se začnou ve vybraných regionech prodávat od 4. čtvrtletí 2022, českou cenu zatím neznáme.

Diskuze (16) Další článek: Trocha péče i pro starší Samsungy. Až šestileté topmodely mohou neoficiálně upgradovat na Android 13

Témata článku: TCL, , , , , Domácí kino, Loňský model, Ambice, Notebook, Full HD, TCL NXTVISION, Model, Berlín