Bude Motorola opisovat od Nokie?

Ovládaní mobilních telefonů Motorola bylo častokrát vyčítána menší uživatelská přítulnost. Přestože ovládaní nejnovějších modelů již doznalo jistých vylepšení, schyluje se k obrovské revoluci. Chcete být u toho?

Podle svého nedávného vyjádření totiž Motorola připravuje a v nejbližší době také začne uvádět mobilní telefony s úplně novým a přepracovaným ovládáním. Nové modely tohoto amerického výrobce prý budou uživatelský ještě více přítulné než například současné mobily konkurenční Nokie nebo třeba korejského Samsung, které patří mezi ergonomickou špičku.

Podle vyjádření předních představitelů Motoroly bude tato změna ovládání stejně převratná, jako přechod z textového řádku DOSu do grafického prostředí systému Windows na stolních počítačích. Zajímalo nás, jakým způsobem chce Motorola této změny dosáhnout.

Kámen na kameni

Naše zjištění však bylo velmi překvapující – při vývoji nového ovládání bude Motorola spolupracovat právě s finskou společností Nokia. Nebude se však jednat o kopii pracovního prostředí současných Nokií – Motorola se přiučí jen v oblasti uživatelské přívětivosti. Dočkáme se tak přepracovaných ovládacích prvků nových Motorol – měly by totiž obsahovat podobný (ne-li stejný) ovládací váleček, na jaký jsme zvyklí ze starší Nokie 7110.

Nepřekvapil by nás však ani dotykový displej či zařízení podobné trackpadu známého z notebooků či přenosných počítačů. Ovládání by bylo dotykové, avšak mobil by se neovládal prostřednictvím běžného dotykového pera, ale obyčejným prstem – ten máme totiž stále k dispozici.

Zjednodušená však má být také filosofie ovládání – novou textovou zprávu má být možno vytvořit pouze několika málo logickými kroky.

Překvápko se nekoná?

Tato změna přístupu k ovládání mobilů se však dala očekávat. Nově představené Motoroly totiž překvapily svým zajímavým až provokujícím vzhledem. Myslím také, že se shodneme na skutečnosti, že provokující mobilní telefony si zaslouží také provokující a originální ovládání. Jednoduché ovládání.

Otázka na závěr: přivykli jste si ovládání Motorol? Přivítáte tuto změnu?


Přečtěte si o všech nových Motorolách:

Diskuze (6) Další článek: Vše, co potřebujete vědět o Eurotel Go

Témata článku: Motorola, Nokia, Motorol, Motor, Ovládací váleček