Bude Samsung Galaxy S III i pro Windows Phone 8?

Přichází konec stereotypů u telefonů s WP? Uvolnění podmínek požadavků pro Windows Phone 8 by měla vést většímu konkurenčnímu boji výrobců.

Již tento týden, konkrétně ve čtvrtek 3. května, bude představen jeden z nejočekávanějších telefonů tohoto roku, Samsung Galaxy S III. Poslední týdny se tak v mobilních kruzích nehovoří téměř o ničem jiném. Všechny stránky věnující se mobilním technologiím se předhánějí, kdo dříve přinese více či méně ověřené informace o tomto modelu. Občas se však pár takových spekulací vymyká mezi ostatními. Mezi takové patří právě ta, jež naznačuje, že až na podzim Samsung uvede na trh jejich první zařízení s novým Windows Phone 8, půjde o obdobu právě diskutovaného Samsungu Galaxy S III.

Nová verze systému společnosti Microsoft totiž dává výrobcům mnohem větší volnost, co se týká výbavy jejich modelů, jež poběží na nových WP8. Vylepšená verze Windows Phone 8 totiž bude podporovat vícejádrové procesory, větší počet rozlišení displejů nebo různé další (NFC, LTE atd.). V zákulisí se hovoří o tom, že takový telefon od jihokorejského výrobce by se měl jmenovat Samsung Focus II a jeho výbava by mohla obsahovat 4,7palcový HD displej, dvou/čtyřjádrový procesor, 12Mpix hlavní a 2Mpix přední fotoaparát nebo podporu technologií LTE či NFC.

Přijde rovnocenná odpověď od Nokie?

Pokud se taková informace ukáže jako pravdivá, bude to hozená rukavice pro finskou Nokii. Ta totiž na podzim také představí své nástupce „windowsových“ Lumií, a tudíž půjde do přímého boje s tímto modelem od Samsungu. Pro fanoušky (ale vlastně i odpůrce) systému Windows Phone je to každopádně příjemná zpráva, protože pokud to budou výrobci myslet s WP8 vážně, budou všichni muset vyrobit alespoň jednu vlajkovou loď následovanou případně několika dalšími, levnějšími modely.

Diskuze (51) Další článek: Nokia zřejmě prodá luxusní značku Vertu za 200 milionů eur

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Wind, Galaxy s, Win, Samsun, Nejočekávanější telefon, Příjemná zpráva, Windows!, Pár takových, Pro +, GAL, Sam, Phone