Bude vám stačit megabit? O2 přece jen nabízí objemem neomezený datový tarif

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 66

Názory k článku

04. 06. 2018 22:39

Pokud by za 346Kč měsíčně byl LTE Internet rychlostí 1Mbps, pak by to byl správný přístup. Ale dávat tam ještě další podmínky na hlas a další data, tak to je nesmysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
04. 06. 2018 18:05

Měl jsem před cca 7 lety v podstatě neomezený internet. Nekteří lidé po takzvaném "internetu v mobilu" od kyslíků měli "bug", kde se nepočítala data. Takže jsem mohl několik let tahat opravdu neomezeně a to už nebylo UMTS jen v praze a brně, docházelo k masivnímu nasazování a bylo to v každém větším městě. (a stálo mě to buď 40 nebo 50Kč/týden). Takže ono to šlo i tehdy, byť to neměl samozřejmě každý, ale nebyl jsem sám :)K omezenosti internetu ještě jedno, píše se rok 2004 a Telefónica nabízela za 900Kč "neomezený" internet. On tam nějakej limit byl, krom prahy a brna byl všude maximálně edge (v tom lepším případě), jinak klasické GPRS. To máme 14 let zpět. Následovalo záhy nasazení toho IVMka, které stálo oficiálně 35 nebo 40Kč/týden s limitem 50MB, před 14 lety. Když se teď podíváme na ty nejnižší "zvýhodněné tarify", zjistíme, že slavných 200Mb + nějaké minuty + SMS stojí 350Kč (na měsíc). No, těch 50MB na týden, pokud vytáhneme na celý měsíc, jsme na 160Kč (bavíme se o ceníku před 14 lety a co nabízí teď, žeano). Čili 200Kč za 100 minut a nějaké SMS, no nic moc.Proč si dovoluju to takhle srovnávat? Protože to volání je v podstatě taky jen provoz v internetu, doba analogu je dávno mimo a jakej traffic udělá asi hovor a jakej udělají samotná data. V podstatě ultimátní řešení by bylo něco jako VoIP a mít jen data, i za nejmenší tarif by se dalo prokecat mnohem, mnohem víc, než nabízí... ale to jen tak mimochdem. Čili ten slavnej free... :)A ne, pindáním se to nezhoršuje. Od té doby co se začalo do toho víc kecat, tak se něco málo děje, jinak by jsme tu měli jen jeden ultra-sockoidní balíček (které tu stále jsou) a pak neomezenej za raketu. Dokud ale budou lidé dojné krávy, tak se to nezmění. Řešení vyprdnout se na to a neplatit to vůbec, to v době šmatlafounů moc nejde, protože pak je z toho vlastně "dumbphone" a celé je to k ničemu.Už není rok 2004, jakékoli hlasové služby jsou v podstatě jen datový provoz a účtovat si za to nějaké fixní peníze je jen dojení zákazníků. Pro informaci, takové TS3 s kodekem OpusVoice se uskromní i s 6KB/s = 360KB/minutu/směr, tedy cca 720KB/minutu obosměrně. Při té brutální ceně dat to máme i při těch 200MB/140Kč v roce 2004! 277 minut... takové velkorysé nabídky v té době nebyly. Když to celé napasuju na ty free tarify za cca 500Kč, tak jsme na 1000+ minutách a to jen tak někdo neprokecá, i za tu cenu z roku 2004.Suma sumárům, telefon by měl stát o sakra hodně méně a o internetu ani nemluvě... ale to není cílem :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
04. 06. 2018 15:48

Otrasna ponuka k celkovej cene pausalu Ja mam u nas na SK od orange este " stary " 5eurovy pausal a priplacam 3€ za 768/768kbit realne ide 1/1Mbit za hodku sa nezda ale spravim 300-350MB a hlavne plati aj v EU. Ytube a ide videa v 360p bez sekania, no ina ponuka lepsia nieje myslim s normalnym pokrytim a nie " novacika " 4ku za 12€ 300GB Ale konecne sa aj tu ceny dat hybu smerom dole no i tak vysoke ceny mame v EU ci na slovensku alebo v cesku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
04. 06. 2018 01:45

Tak v tom pripade to ma i T-Mobile momentalne, protoze pred nejakym tim rokem bylo bezne, ze po vycerpani clovek pokracoval neomezene, ale pomalejsi rychlosti. Ale na vetsinu zakladnich veci to stacilo {maily, komunikatory, ...}. Pak mi bylo sdeleno, ze se to rusi a po vycerpani si musim zakoupit. A aktualne sem byl prijemne prekvapen, kdyz jiz druhy mesic po vycerpani muzu v pohode znova pokracovat spomalenou rychlosti. Takze to vsichni obnovuji?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
03. 06. 2018 21:34

Cena je taková "česká" ale jinak proč ne - být to všeho všudy do 400, tak to beru :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  03. 06. 2018 11:54

Nabídka je to samozřejmě pro celou řadu zákazníků skvělá.Ne každý bydlí ve městě pokrytého wi-finou a ne každý potřebuje na mobilu 10Mbit lajnu. On totiž 1Mbit opravdu stačí na většinu běžných zájmových online služeb.Místní ultras ale budou spokojení, dokud nebude v mobilu neomezené plnohodnotné LTE za cenu původního tarifu.No, ještě to pár let potrvá (odhaduji tak 3-5). Ale nakonec se dočkáte. Prostě Vám jen chybí trpělivost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2018 22:30

V O2 se trochu opozdili a asi slaví Apríla na začátku června

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 22:24

Nabídka je to samozřejmě směšná a nic na tom nemění sračkokecy těch zaměstnanců operátorů a pouličních prodavačů tarifů,co tady začnou vždycky šplouchat ty svoje tirády a tom, že nevděční čecháčci na jejich úžasné levárny nadávají.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2018 21:57

Češi si budou pořád stěžovat a neuvědomují sí, že čím víc si stěžují, tím víc si to dělají těžší s-těžovat - dělat věci těžšími než veskutečnosti jsou a podle zákona přitažlivosti vám operátoři přesně vrací to co vysíláte vy jim. Já bej na místě nějakýho operátora zavedl bych v pilotním projektu nekonečná data.
Maximální rychlost downloadu 512 kb/s a max. rychlost uploadu 128 kb/s.
Do podmínek k projektu bych uvedl, že NEKONEČNÁ DATA lze dokoupit k zákaznickým tarifům na paušál ale vždy je nutné si pořídit základní tarif a ten já osobně bych stanovil za 10 GB na 999,- Kč
+ tarif neomezené volání a SMS do všechných sítí za 666,- Kč
+ NEKONEČNÁ DATA s měsíčním příplatek 499,- Kč. Celkově by pak toto stálo suma sumárum 2164,- Kč bez DPH. NEKONEČNÁ DATA by měla ještě jednu podmínku a to při využití těchto NEKONEČNÝCH DAT je podmínkou mobilní APN připojení tedy nebylo by možné tuto add službu využívat v USB modemech ale pouze v mobilu a tabletu.Pro podnikatele ( ti nejvíc využívají smartphouny a cloud systémy ) bych zavedl NEKONEČNÁ DATA PROFI :Maximální rychlost downloadu 10 Mb/s a max. rychlost uploadu 5 Mb/s.
Do podmínek k projektu bych uvedl, že NEKONEČNÁ DATA PROFI lze dokoupit k byznys tarifům na paušál ale vždy je nutné si pořídit základní tarif a ten já osobně bych stanovil pro podnikatele tak, že základní datový tarif by byl 50 GB za 999,- Kč
+ tarif neomezené volání a SMS do všechných sítí za 666,- Kč
+ NEKONEČNÁ DATA PROFI s měsíčním příplatek 1 499,- Kč. Celkově by pak toto stálo suma sumárum pro podnikatele 3164,- Kč bez DPH. NEKONEČNÁ DATA by měla ještě jednu podmínku a to při využití těchto NEKONEČNÝCH DAT je podmínkou mobilní APN připojení tedy nebylo by možné tuto add službu využívat v USB modemech ale pouze v mobilu a tabletu. Pro předplacené karty bych zavedl klauzuli, že při použití NEKONEČNÝCH DAT PROMO je třeba dobíjecí kartu dobít minimálně 1 999,- Kč/měsíčně. NEKONEČNÁ DATA PROMO pro předplacenky by stála 199,- Kč. K tomu by zákazník si musel koupit měsíčně nový tarif pro předplacenou kartu s neomezeným voláním a SMS do všech sítí za 750,- Kč a datový balíček 5 GB dat za 549,- Kč NEKONEČNÁ DATA PROMO pro předplacenky by měla maximální rychlost downloadu i uploadu 128 kb/s.
Suma sumárum pro předplacené karty by NEKONEČNÁ DATA PROMO vyšla za 1498,- Kč
U této předplacené služby by ovšem nebyl ROAMING a nebyly by povoleny mezinárodní hovory.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2018 21:33

Díky, naučili jste mě mobilní data v podstatě nepoužívat. Takže Vám za ně víc jak 100,-Kč měsíčně platit nebudu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 21:31

Stále je to pokrok.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2018 15:56

Mně se to líbí. Jasně, rychlost je mrzká, ale my Češi furt musíme pindat a být nespokojení. Myslím si, že většina čtenářů Mobilmánie je už těmi daty tak navočkovaná, z čehož nelze podl mě vinit je, ale pány redaktory, kteří neustále mávají neomezenými daty z Finska a na většinu osazenstva tady to působí jako hadr na býka.Ano, mám tlačítkový mobil a 200MB netu, která mi BOHATĚ stačí. Proto tak trochu nechápu tu touhu mnohých udělat ze smarfounu druhý počítač. Fajn, budete mít datově neomezený LTE internet. Co tam na tom lidi furt dělají? Sjíždí do zblbnutí videa na YT? Koukat na filmy? Chatovat? Třeba jsem naivní, ale takhle využívají smartfouny podle mého především teenageři. Možná jsem konzerva, ale nechápu, co se na tom dá celý den honit. Myslím, že 10 až 20GB musí stačit většině uživatelů. Má nejlepší kamarádka, maminka tří měsíční holčičky a tříletého chlapečka, má v Huawei P9 Lite 2017 400MB dat a stačí jí to. párkrát za den zkontroluje FB a stačí jí to. Jo, je mi pětatřicet. Prostě si říkám, jestli těm mladým samým civěním do mobilu neutíká tak trochu reálný život. Pokud bych jel třeba vlakem a chtěl koukat na filmy, vzal bych si radši notebook a flashku než to sledovat na pididispleji mobilu.Zajímá mě, kolik reálně Češi prosurfují. Ano, vím o tom gigabajtu, ale to podle mě není relevantní, protože se opravdu omezují, nechtějí si vyplácat limit. Fér by bylo, kdyby Velká trojka zavedla opravdu neomezený net, třeba na rok, a pak vyhodnotila chování zákazníků. Myslím, že těch "drtíčů", kteří by data sáli jako matčin prs, by bylo hodně málo.Je to pozitivní zpráva, je to první vlaštovka. Myslím, že zbylí dva se brzy přidají, časem určitě dojde i k navýšení rychlosti. Ti, kteří snili o neomezeném netu, ho mají. A za cca 1 100 je to fajn nabídka, vzhledem k tomu, že nic jiného tu předtím nebylo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (13)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2018 11:49

Čistě matematicky to vychází na možných stažených 10GB za jeden den...být to opravdu JEN za těch 349,-kč a jako možnost bez úvazku/předplacenky jako druhá sim, celkem by to šlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2018 11:27

Tarif Free 10 GB mě vyjde nastejno. Ještě se nestalo, že bych vyčerpal data. Mám ho primárně kvůli volání do zahraničí, protože ty jinak stojí raketu.Kdyby to šlo přidat k jakémukoliv tarifu, tak dobrý. Na běžnou konektivitu stačí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 11:18

Jsou to fakt komici. Aneb, jak za příplatek vlastně nic nedat. Za ty prachy raději mých 14 giga normální rychlostí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2018 10:20

No nevím,ale Telematika nabízí neomezený internet za 700kč s vyšší rychlostí.(v síti O2) Už pár let.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
02. 06. 2018 10:09

Je rok 2018. Budiiiiiičeeeek !!! Moje rakouská simkarta umí víc muziky za méně peněz. Bůh žehnej dualsimu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 09:12

Aspoň u těch "neomezených" tarifů by tohle mohli přihodit v základu a vzhledem k dění na našem trhu by šlo o druhou mobilní revoluci.
Je trochu škoda, že to jde kombinovat jen s vyšším datovým tarifem a určitě jen s paušálem (podmínky jsem podrobně nezkoumal). Taková předplacenka s nejlevnějším datovým balíčkem a k tomu tohle, by nebyla špatná jako datová SIM na cesty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 00:56

nejdriv bezpecne uloziste od ceske posty, ted tohle, tvl v CR se jedou bomby!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
02. 06. 2018 00:38

Tohle by melo byt automaticky u kazdeho datoveho tarifu a bez priplatku. No skoda slov.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
02. 06. 2018 00:17

Už se těším na dlouhý hady od O2 prodejen. Celý Mbit, to mám čelist až na zemi...Alíci a spol., je to tady! Konkurence již není třeba! SD videa za pouhých 1100,- a k tomu volání! Ano, je to marný, mar..,.....,.....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (12)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor