Budoucnost je za rohem! Vivo v červnu představí finální verzi futuristického Apexu

Vzpomínáte na koncept Vivo Apex? Čínský výrobce na letošním veletrhu MWC v Barceloně představil futuristický koncept, který všem vyrazil dech. Nabídl skutečně bezrámečkový displej zabírající 98 procent čelní strany telefonu, čtečku otisků fungující na celé polovině displeje nebo třeba vysouvací selfie kamerku á-la periskop. Celý koncept nakonec zaujal natolik, že Vivo přislíbilo existenci komerční verze Apexu, která se dostane do rukou běžných uživatelů.

Vivo si svou tiskovou konferenci naplánovalo na 12. června v čínské Šanghaji. Podle tiskových materiálů, které rozesílá spolu s pozvánkami, je zřejmé, že se bude jednat o zařízení s displejem maximálně roztaženým přes celou čelní plochu. Selfie kamerka má zůstat vysouvací. Vivo již dříve slíbilo, že koncept Apex přivede k životu, a že telefon dostane na trh zhruba v polovině roku 2018. Načasování tiskové konference je tedy ideální.

Koncept Apex byl osazen 6" OLED displejem s rozlišením Full HD+, který měl 1,8mm boční rámečky a 4,3mm „bradu“ pod displejem. A tyto rozměry jsou zatím nejblíže tomu, co lze z pojmu „bezrámečkový“ při využití současných technologií vymáčknout. Telefonu dokonce chyběly i reproduktory, zvuk se u konceptu šířil vibracemi z displeje. Tuto technologii Vivo pojmenovalo SoundCasting. Komerční verze telefonu má vypadat hodně podobně. Těšíme se! 

Představení konceptu Vivo Apex:

Via GSMarena

Diskuze (2) Další článek: Chytré auto T-Mobilu nově přidává asistenční služby v EU. V červnu ho můžete mít za 1 Kč

Témata článku: Vivo, , , , , , , , , , , , , Červ, Displej, Tiskový materiál, Pře, Finální verze, Celá polovina, Koncept, Běžný uživatel, Futuristický koncept, Full HD, Roh, Vysouvací selfie