Buďte pohodlní: pošlete si nastavení WAPu vzduchem

Všichni majitelé mobilních telefonů Ericsson si mohou nechat zdarma poslat nastavení WAPu textovkou na mobil. A nejen oni; umí to i wapové Nokie.
Všichni majitelé mobilních telefonů Ericsson si mohou nechat zdarma nastavit WAP na svém mobilu. A nejen oni; umí to i wapové Nokie.

Nejdříve „Erici“

Pokud jste někdy nastavovali některý wapový telefon pro použití mobilního Internetu jistě víte, že tato operace nepatří mezi nejjednodušší a nejpříjemnější. Určitě vás napadlo, jak by bylo príma, kdyby mobil nastavil někdo za vás. Stejný nápad měli pracovníci Ericssonu, kteří pro vás připravili možnost nechat si telefon automaticky nastavit.

Jak takové nastavení probíhá? Na internetové stránce Ericssonu si v menu WAP Configurator vyberete zemi, ve které se nacházíte, svého mobilního operátora – podporováni jsou všichni tři čeští operátoři (EuroTel, Oskar, Paegas), typ mobilu a jako poslední číslo svého mobilního telefonu včetně mezinárodní předvolby. Nastavovací SMS obdržíte zhruba do třiceti minut a nastavit si můžete nechat jakýkoli z těchto mobilních telefonů Ericsson:

  • T20
  • T29
  • R380
  • R320
  • A2628

A co ostatní?

Službu automatické konfigurace nabízené Ericssonem můžete použít i pro nastavení vaší Nokie 7110 nebo 6210. Podobnou službu pro vybrané mobilní telefony nabízí jako jediný český operátor Oskar. Na webové adrese Oskara si můžete nechat poslat nastavení WAPu Oskara na tyto mobily:

  • Nokia 7110
  • Nokia 6210
  • Ericsson (všechny mobily podporující WAP)

Na Nokiích obdržíte zprávu „Nastavení služby obdrženo“ a nastavení si uložíte do wapových profilů.

Šetří práci, šetří čas

Automatické nastavení wapového prohlížeče je velmi užitečná věc a určitě ji využijte – pokud však máte mobilní telefon, který vzdáleně nastavit lze. Pokud to váš telefon neumí, máte jen dvě možnosti: buď nastavit WAP ručně, nebo si pořídit nový mobil, který nastavit lze.
Diskuze (3) Další článek: Celý CeBIT se vejde do Palmu či Psionu

Témata článku: , , Nokia 6210 Navigator, WAP, Poslední číslo, Vzduch, Nastavení, Podporování