CeBIT 2001: všechny nové mobily na jednom místě

Na CeBITu se objevilo hodně nových mobilů. Abyste je měli všechny pohromadě, připravili jsme pro vás přehled všech článků, v nichž se o nových mobilech psalo.
Na CeBITu se objevilo hodně nových mobilů. Abyste je měli všechny pohromadě, připravili jsme pro vás přehled všech článků, v nichž se o nových mobilech psalo. Dole na stránce pak najedete odkazy na naše živé zpravodajství a popis naší výpravy do Hannoveru. Přejeme příjemné počteníčko.

Nové mobily na CeBITu

Alcatel uvedl neuvěřitelně malý mobil One Touch 511

Alcatel si na letošní CeBIT připravil jen jednu novinku: mobil One Touch 511. Je určen zhruba pro stejnou cílovou skupinu jako Nokia 3330, má ale více zajímavých funkcí a hlavně je úžasně malý.

Ericsson T29: vylepšená T28 s WAPem

Nástupce úspěšného Ericssonu T28 má WAP, déle vydrží, má oblejší tvary a bude se dodávat i v barevných mutacích. Malý hezoun pro ty, co chtějí zaujmout.

Nový Ericsson T39 nahradí model T36

V říjnu společnost Ericsson oznámila, že nebude pokračovat ve vývoji mobilu Ericsson T36. Nyní však Ericsson pracuje na modelu T39, kterým T36 nahradí. Má pět řádků a vypadá docela zajímavě.

Barevná bomba Ericsson T68

Ericsson T68 je opravdu horkým polínkem pod kotlem s mobilními telefony. Ericsson si tuto novinku schovával opravdu až na CeBIT – informace o ní se objevily až minulou středu. Podívejte se, jak taková bomba vypadá.

Nový Ericsson R520 – špička mezi špičkami

Ericsson je se svým mobilem R320s velmi úspěšný. R520 je daleko lepší, má GPRS, HSCSD a podporuje bezdrátovou komunikaci Bluetooth.

Motorola: kupa mobilů pro každého

Společnost Motorola představila na CeBITu hezkou řádku nových mobilů. Jeden umí přehrávat MP3 a má jasné barvy, další je zase určen pro profesionální použití.

Motorola Timeport 280: špičkový manažerský mobil

Na CeBITu Motorola uvedla novou Motorolu Timeport 280, malý triální mobil pro manažery. Nejdůležitější vlastností jsou bezesporu datové přenosy GPRS 4+1 timeslot.

Nokia 3330 s WAPem a Pinballem

Nokia 3330 se od 3310 moc neliší, ale přesto si zaslouží pozornost: WAP, animované screensavery, vlastní paměť na telefonní čísla, hra Pinball a hlavně spousta nových barev.

Nokia 6310: manažer v barvě vosího žihadla

Nokia 6310 je posledním z mobilů Nokie, které byly představeny na CeBITu. Bude sice uveden až koncem roku, už nyní ale známe jeho vlastnosti. Podívejte se na barevné kombinace, v nichž bude nabízen.

Nokia 8310 v barvách duhy

Nokia 8310 je asi nejhezčí nový mobil Nokie, který byl představen na CeBITu. Podívejte se na roztodivné barevné kombinace, v nichž se bude mobil nabízet.

Nokia 3330, 8310 a 6310 oficiálně uvedeny

Společnost Nokia před několika okamžiky představila nové, dlouho očekávané mobilní telefony: Nokii 8310, Nokii 6310 a konečně Nokii 3330. A také jeden hudební přehrávač.

Mobil Philips Fisio napravuje pokaženou reputaci

Philips chce patřit mezi největší výrobce mobilních telefonů s podporou GPRS, proto připravuje na CeBIT spoustu zajímavých novinek. Mobil Fisio napravuje Philipsu nepříliš dobrou pověst.

Philips: nový mobil Xenium 9660

Výrobce, který nepřipravuje GPRS telefon je ztracen. Není se tedy čemu divit, že se svým novým mobilem Xenium 9660 spěchá i Philips. S klidem bude moci soutěžit s Motorolou T250 nebo Nokií 7110.

Sagem MW 959 a MW 979: dvojí útok na GPRS

Francouzská společnost Sagem pokračuje v „omlazování“ svých starších modelů. Po MC 950, jež je vzhledově stejný jako MC 920, přichází na řadu inovace téměř rok starých MC/RC 922 a to modely MW 959 a MW 979.

SAGEM MW3020: stylový hezoun

Společnost Sagem opět dokazuje, že neztrácí dech za předními výrobci mobilních telefonů. Nedávno představila nový a stylový mobil, za který se určitě nemusí stydět.

Nejen nové mobily Siemensu

Jak jsme už psali v našem živém zpravodajství, Siemens uvedl na CeBITu zajímavé novinky. Mezi jinými mobily SX45, S45, A40 a S35i se stříbrným povrchem. Oživeno: obrázek Siemense A40.

Sony CMD-MZ5: další mobil, co hraje

Nový mobilní telefon Sony CMD-MZ5 vychází z vynikajícího model Z5 a navíc přidává přehrávač hudby. Přímo tak útočí na Siemens SL45.


Zajímavé příslušenství na CeBITu

Dobijte svůj mobil, ať jste kdekoli

S přenosnou dobíječku můžete svůj mobil dobít kdekoli, pokud ovšem máte dostatek vzduchu. Nepotřebujete žádné zásuvky a dobíjet můžete třeba za chůze.

Rádio a přehraváč hudby pro Nokie

Nokia Music Player umí přehrávat hudbu, můžete z něj poslouchat rádio a používat jako bondovku. Lze ho používat jak s mobilem, tak samostatně - to je jednoznačná výhoda. Zjistili jsme maximum informací.


Naše živé zpravodajství z CeBITu

Výprava: den první, příjezd

Cesta na CeBIT probíhala celkem v pohodě. Cestou jsme zkoušeli datové přenosy přes HSCSD přímo z auta; bohužel docela padaly. Přečtěte si, proč jsme na dálnici byli celí mokří, jak byl všude sníh a jak se celníci vsázeli.

Výprava: den druhý, spousta mobilních novinek

První den jsme byli prakticky jen v hale 26. Zde se koncetrovali všichni výrobci mobilů, takže jsme je měli všechny po ruce. Bylo tu plno, ale přesto jsme pro vás nachystali spoustu zajímavého čtení.

Výprava: den třetí, nejlépe se mají Japonci

Druhý den bylo opravdu škaredě. Podařilo se nám obejít japonské firmy. Zejména nás nadchnul japonský operátor DoCoMo, který prodává mobily s barevnými displeji a funkcemi, o kterých se nám v Česku ani nezdálo. Zajímavě vypadal také stánek Sony - prostě a jednoduše: Evropa je sto let za opicemi.

CeBIT 2001z pohledu šéfredaktora

Abychom nezůstávali jen v oficiální rovině, můžete si přečíst tento oddychový článek: líčí cestu do Hannoveru a zpět z pohledu šéfredaktorova oka. Pojednánío tom, že nejenom mobily je člověk živ.
Diskuze (5) Další článek: CeBIT 2001: Nokia 3330 s WAPem za osm tisíc

Témata článku: , Alcatel One Touch 511, Motorola Timeport 280, Nokia 3330, Nokia 6310, Nokia 8310, Sagem MW3020, Siemens SL45, Celníci, Nov, Den třetí, CeBIT, Mobil, MOBI, Music Player