CeBIT 2003: Sagem My-X6 - barevné displeje Francouzi umí

Přestože poslední novinka inovovaného modelu My-X5e na stánku chyběla, nechyběl jeho nejsilnější model My-X6 s barevným displejem a integrovanou kamerkou. Setkali jsme se i s modelem My-X3, coby stylovým low-endem. Bonus: atraktivní hosteska.

Sagem My-X3

Sagem vystavoval téměř celou svou modelovou řadu včetně zmodernizovaného véčka My 3088, které bylo dovybaveno displejem na vnější straně. Jeho fotky najdete v naší obrázkové galérii. Zajímavější byl low-endový model My-X3, který na každého zapůsobí svým svěžím vzhledem.

   
Véčko s dvěma displeji -- My-X3 má příjemně rozmístěné klávesy. 

    
Čtyřsměrné tlačítko však klame tělem - slouží k pohybu pouze dvěma směry.

I když se jedná o přímého nástupce modelové řady s trojkou na začátku, v zásadě mezi nimi žádný rozdíl není. Pod novým a povedeným designem naleznete stejné grafické menu v podání velkého monochromatického displeje. Co do hmotnosti jsou subjektivně stejné. Mobil je vybaven základním vícehlasým vyzváněním.

Sagem My-X6

Naši pozornost však přitahoval královský model s označením My-X6. Na něm je jasně vidět, že vývoj barevných displejů výrazně pokročil. Jeho kvality snad ocení i uživatele v ČR.

     
MY-X6 je větší než trojkový model -- má nádherně barevný displej a menu

    
Stejně jako sedmičkový Alcatel se může pochlubit kovovým vzhledem  

Je rozměrný a barvy jsou jasné. Výborně je zpracované grafické menu (to je snad nejpovedenější, s jakým jsme se na CeBITu mohli setkat), kterému dominují rozměrné ikony a veselá pozadí. Výrobce plně využil potenciál 65 tisíc barev, které lze na ploše 128 x 160 pixelů zobrazit. Ostatní parametry přineseme až v detailním preview.

    
Dva detaily --- porovnání s My-X3

       
Brouzdání v menu je příjemné, displej je opravdu povedený.

    

Dnes se budeme věnovat jen vestavěné kamerce. Ta je nadprůměrná – pořizuje fotografie až do velikosti 640 x 480 pixelů, zvládá až 4násobné přiblížení (samozřejmě jen digitální) a její odezva na displeji je rychlá. Samotnou kamerku chrání před poškozením zasouvací plastový kryt. Vyzdvihované polyfonní vyzvánění bylo trochu zklamáním. Možná za to mohl hlasitý šum v pavilónu, možná že ne. Vyzvánění bylo subjektivně stejné jako u modelu My-X5 a rozhodně nedosahovalo kvalit asijských mobilů nebo Siemense S55. Novinka ve skutečnosti vypadá daleko lépe naž na fotografiích.

    

  
Kamerka je chráněna plastovou zasunovací roletkou

Pár střípků na závěr

    
Sagem MY-X5m v několika pestrých šatech

 
Na stánku Sagemu byl k vidění i koncept obyčejného
telefonu s možností příjmu MMS zpráv

A to nejlepší na konec: hosteska, která se snažila mne vyfotit a já naopak ji. Byla velmi komunikativní a neustále se smála. Nakonec musela uznat, že můj foťák fotí lépe než její.

   
Tato hosteska si ode mne zasloužila nejvyšší hodnocení, a to nejen za vzhled,
ale především za milý  a srdečný projev.

Diskuze (9) Další článek: CeBIT 2003: Alcatel se pořádně vyzbrojil

Témata článku: Sagem, , CeBIT, Bar, Francouz, Nejvyšší hodnocení, Displej, Detailní preview, F +, ? Displej