Čelní kamera v nové roli. Určí věk hráče, omezí dobu hraní, nadávkuje krev a sex

Možnosti technologie jsou jedna věc, často však naráží na legislativu, která staví přísné bariéry. V Číně podobné problémy nemají. Technologie je na špičkové úrovni, a když vznikne veřejný zájem, bariéry padají.

Čína řeší závislost (především) mladistvých na mobilních hrách, a tak s jedním z největších vývojářů, společností Tencent (King of Glory, Honour of Kings), připravuje koncept, který mladším 12 let omezí dobu hraní na hodinu, starším maximálně na dvě.

Teď přichází na řadu ta unikátní kombinace technologie a veřejného zájmu, která je v západním světě nepřípustná. Telefon pomocí čelní kamery rozpozná uživatele, jeho snímky odešle do centrální bezpečnostní databáze. Tam proběhne identifikace a do mobilu se vrátí informace o věku hráče.

Pokud se technologie osvědčí, dá se předpokládat, že se pro herní vývojáře stane povinnou a plány jdou ještě dále. Podle věku hráče se bude dávkovat také jazyk (k nezletilým se nedostanou vulgarity), brutalita, množství krve, nahota a zamykat/odemykat celé levely.

Via South China Morning Post

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 507: Tiskárna do kapsy a mobily, které vám nekrátí spánek

Témata článku: , , , , , Špičková úroveň, Doba hraní, Podobný problém, Tencent, Západní svět, China Morning Post, Věk, Bezpečnost dat, Největší vývojář, Mobilní hra, Kamera, Krev, China, Hraní, Celý level, Čelní kamera, Herní vývojář, Veřejný zájem, Manželský pár, Nová role