Celot: druhý modem pro vodafonní CDMA

Vodafone v říjnu přijde s alternativou už testovaného modemu AnyData. Kombo modem Celot je menší, stojí stejně a chybí mu baterie.

 Ve včerejším článku k ohlášení spolupráce firem Vodafone a MobilKom se objevila jedna dezinformace – ta, že Vodafone nabídne jediný kombo modem schopný datovat v sítích 3G i CDMA. Ve skutečnosti totiž ty modemy budou dva a my jsme si je krátce prohlédli.

Oba přístroje jsou velice podobné, nebudu se tedy pouštět do žádného velkého popisování, jako základ vezměte test modemu AnyData. Druhý modem vypadá velice podobně, má stejný čipset, stejný software, vyrábí jej však jiná firma, korejská společnost Celot. Jiného dodavatele prý Vodafone zvolil kvůli vyšší flexibilitě dodávek. Z pohledu uživatele je jediným zásadním rozdílem absence baterie. Modem má nižší příkon, a proto ji nepotřebuje, je napájen pouze přes USB. Vedlejším efektem jsou menší rozměry přístroje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Modemu Celot také chybí dioda stavu "zapnuto", funguje totiž jen když je napájený počítačem
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Zadní strany obou modemů vypadají podobně • Celotu chybí baterie • bateriový AnyData

Pod výše odkazovaným článkem jste se často ptali na možnost připojit k modemu externí anténu pro lepší příjem signálu CDMA. Konektor má jak AnyData, tak Celot. Otázkou ale bylo, zda bude anténa přibalena, protože v testovacím "DVD-style" balení jsme ji neměli. Vodafone ale přesedlal na papír a větší velikost a do prodejního balení se anténa nejen vejde, ale operátor ji tam bude automaticky přidávat.

Kombo modem Celot bude dostupný v průběhu října a bude za stejnou cenu jako AnyData. Také jste se ptali na plnou, nedotovanou cenu modemu(ů). Zjistili jsme ji, je to 4 577 Kč, ale vzhledem k tomu, že závazek je pouze půlroční, případně roční a jinde než u Vodafonu tento modem nevyužijete, domnívám se, že za plnou cenu bude nakupovat jen málo kdo. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Dodávaná anténa pro lepší příjem signálu CDMA

Combo modem Celot CTD200 ve zkratce

  • USB modem podporující technologie HSPA/EDGE/GPRS a CDMA EVDO rev A
  • Rychlost přenosu dat až 7,2 Mb/s pro HSPA a 3,1 Mb/s pro CDMA
  • Rozměry: 50 × 96 × 10,4 mm
  • Detekuje všechny sítě a automaticky nabídne nejlepší typ připojení
  • Automatická instalace z flash paměti modemu. Aplikace podporuje OS: Win 2000, XP, Vista, 7
  • Možnost použití externí CDMA antény
  • Produkt korejského výrobce Celot, společnosti specializované na CDMA/UMTS datové modemy
  • Předpokládané uvedení na trh v průběhu října 2010
Diskuze (12) Další článek: Samsung Galaxy 3 a 5: androidí dvojčata před kamerou

Témata článku: , , , , , , Podporující technologie, Druh, Mode, Voda, Dezinformace, #cd, HHH, Automatická instalace, Pro +, Stejný software,