Cena MMS stanovena na 40 korun

Multimediální zprávy MMS se již staly realitou všedních dní. Tedy alespoň v Norsku, kde je můžou všichni zákazníci společnosti Telenor posílat i přijímat.

Telenor Mobil je prvním norským operátorem, který uvádí na trh služby příští generace v oblasti zasílání zpráv prostřednictvím mobilní sítě – MMS (Multimedia Messaging Service). Čas i technika dozrály k tomu, aby displej našich mobilních telefonů dokázal zpracovat kombinaci textu, kreseb, fotografií, zvuku a krátkých animací. Ve zkušebním období, které potrvá do 1. května, mohou norští uživatelé posílat zprávy MMS zdarma. Poté bude běžná cena za odeslání zprávy MMS činit 10 norských korun (téměř 40 korun).

Tuto službu mohou využívat všichni zákazníci společnosti Telenor Mobile, jejichž přístroje jsou vybaveny patřičnou technologií. Během zkušebního období si zákazníci aktivují službu zasláním krátké textové zprávy do společnosti Telenor Mobil. Mobilní služby, které v současné době spočívají v obyčejných textových zprávách, tak získají zcela nový rozměr. Například bude možné poslat přátelům fotografie z dovolené přímo do mobilního telefonu. Služba multimediálních zpráv je nástupcem obvyklé služby krátkých textových zpráv a je běžným standardem, který podporuje většina výrobců mobilních přístrojů.

Zpráva MMS se může skládat z různých kombinací textu, obrazu a zvuku. To znamená, že se objem dat různých zpráv od sebe může značně lišit. Protože je cena za jednu zprávu MMS stanovena na 10 NOK – bez ohledu na objem přenášených dat – bude zákazník vždy přesně vědět, kolik odeslání zprávy stojí. Přijímání zpráv od jiných uživatelů mobilních telefonů je zdarma.

Otázka do diskuse: Chceme MMS i v Čechách? Kolik bychom za ně byli ochotni zaplatit?

Diskuze (24) Další článek: Globtel se dnes přejmenoval na Orange

Témata článku: , , Norský operátor, STAN, Cena, MMS