Cena není překážkou. Samsung vyrábí kvalitní duální foťáky pro levnější mobily

Samsung dnes představil samostatný kit s duálními foťáky pod značkou ISOCELL Dual. Na výběr je kombinace dvou fotoaparátů pro umělé rozmazání pozadí (tj. pro výrazný bokeh) a také dvojkombinace určená pro vylepšení fotografií pořízených za horšího osvětlení. Soustava foťáků se dodává i s potřebnými algoritmy, je určena pro nižší a střední třídu, a Samsung je primárně nabídne ostatním výrobcům smartphonů.

V rámci první kombinace se jedná o hlavní 13MPx snímač, který doplňuje 5Mpx kamerka „ostřící“ na nekonečno. Pokud budou ostatní výrobci chtít výhody dvou fotoaparátů skloubit v lepší kvalitu pořízených snímků, budou k dispozici i duální fotoaparáty v kombinaci dvou 8MPx snímačů. V obou případech Samsung k fotoaparátům dodá i potřebné algoritmy, jedná se tedy o all-in-one řešení, které je připraveno k ostrému nasazení u koncových smartphonů.

Představení mobilních fotoaparátů pod značkou Samsung ISOCELL:

Duální fotoaparát, jakožto dřívější „prémiová“ funkce, se tak zřejmě velmi brzy stane běžnou „mainstreamovou“ funkcí. První smartphony střední třídy s duálním fotoaparátem ISOCELL Dual od Samsungu by se na trhu mohly objevit ještě v průběhu letošního roku. 

Zdroj Samsung News

Diskuze (1) Další článek: Android Oreo se brzy ukáže i u Galaxy Note 8. Tady jsou první screenshoty

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Nízká třída, Výrazný bokeh, Sam, All-in-one řešení, MOBI, F +, Mobilní fotoaparát, Pro +, Špatné osvětlení, Překážka, Samsun, První smartphone, Prémiová funkce, Ostatní výrobci, Samsung ISOCELL, Snímač, Letošní rok,