Cenová válka? Vodafone má nejlevnější předplacenku

Vodafone rozpoutal cenovou válku a jeho předplacenka je momentálně nejvýhodnější. Do kapsy strčí i tarify s měsíčním paušálem téměř 1 000 Kč.

Před letošními vánoci došlo na našem trhu k cenovým otřesům, snad by se i dalo říct, že mezi operátory vypukla menší cenová válka. Hezkým příkladem je předplacenka Vodafone se sazbou 3,50 Kč do všech sítí a účtováním 60+1 (po první provolané minutě po sekundách). Odeslání SMS stojí 1,50 Kč a MMS 4,50 Kč. Pokud od pondělí do pátku provoláte alespoň pět placených minut, můžete o víkendu volat do vlastní sítě zdarma. Totéž platí pro SMS. Abyste si udrželi výhodnou sazbu na volání, je třeba od dubna 2012 pravidelně dobíjet alespoň za 300 Kč měsíčně, kredit přitom můžete využít na co chcete, třeba i na datový balíček.

Klepněte pro větší obrázek
S Vodafone Kartou na míru si přijdou na své i víkendové kecky

Sazba 3,50 Kč u konkurence = paušál za tisícovku

Podmínky téhle předplacenky jsou tak výhodné, že zaslouží srovnání s měsíčními paušály. Abyste se na podobné minuzové sazby dostali s „post-paid“ tarifem, musíte měsíčně zaplatit částku blížící se tisícovce. Jinými slovy, přechodem na Vodafone kartu můžete ušetřit tisíce korun ročně. Také konkurence se před vánoci snaží. Pokud máte O2, můžete získat dvakrát více volných minut. Jenže pak musíte buď podepsat (prodloužit) smlouvu na dva nebo dokonce tři roky nebo si navýšit tarif (pokud už jste uvázaní). To si myslím není v dnešní době vůbec moudré, jelikož další pokles českých extra vysokých cen je na spadnutí. 

Rudá předplacenka je nejvýhodnější

Mnoho lidí má předplacenku a vůbec neví, kolik platí (sotva ví jméno operátora), když dojde kredit tak dobijí a jede se dál. Za lenost zjistit si potřebné informace takoví lidé draze platí. Pokud se orientujete, je to jedině dobře. Nicméně, doporučení je pro obě skupiny stejné – přejděte na Vodafone kartu. Jak dokazuje diskuzní fórum MobilMania.cz, přechází i naši čtenáři. Další příklad zde.

Výjimky:

  • tarify Twist Povídám a Posílám, pokud intenzivně komunikujete ve vlastní síti. Jinak se takového tarifu zbavte, jelikož minutová sazba 6,90 Kč s účtováním po celých minutách je jednoduše smrtící. Proč? Stačí ukončit hovor v čase 1:02 a hled platíte téměř 100 % navrch. Konkrétně 13,80 Kč. Dále Twist Přátelé, pokud voláte hlavně na pět čísel v rámci vaší pětky.
  • tarify O2 Na!Víc, ale jen v tom případě, že dobíjíte alespoň 300 Kč měsíčně a intenzivně využíváte některou z výhod (levnější data, volání či SMS po špičce nebo o víkendu do vlastní sítě za 0,50 Kč). V takovém případě se vám může O2 karta i přes nevýhodné minutové účtování vyplatit. Pravidelným dobíjením si rovněž udržíte vánoční sazby 3,50 Kč/min. (reálně je to kvůli nevýhodnému účtování asi 4,50 Kč/min.) a 1,50 Kč za SMS.

V jakémkoli jiném případě je Vodafone výhodnější. Pokud už u něj jste, je třeba si nastavit tarif Karta na míru. V praxi to znamená, že oněch 300 Kč nutných pro udržení nízkých cen můžete dobít hned 2. dubna a pak až třeba 27. května 2012. Kolikátého v měsíci dobijete prostě není podstatné. Nemusíte se ani bát, že zapomenete. Všem zákazníkům, kteří tuto nabídku využívají, bude operátor od března každý měsíc posílat SMS upozornění, aby si nezapomněli dobít.

Snahy Vodafonu jsou zřejmé – chce si zajistit pravidelný přísun plateb. Přesto jsme svědky malé nenápadné revoluce. Dosud si operátoři své příjmy jistili represivně – smlouvou. V tomto případě je formule o poznání příznivější: pravidelně plaťte, abyste si udrželi nejvýhodnější sazby.

Diskuze (76) Další článek: Nexus S dostává Ice Cream Sandwich

Témata článku: , , , , , , , Voda, Pře, Pravidelný přísun, Hezký příklad, Cenová válka,