Ceny EISA 2014/15: nejpokrokovější mobil je LG G3

V různých kategoriích každoročně udělované ceny asociací EISA již znají své vítěze. Trofeje bere LG, dále Samsung, Sony a Huawei.

Již od roku 1982 oceňuje asociace EISA (European Imaging and Sound Association) technologické novinky v různých kategoriích, v dnešní době se jedná o domáci audio, televize, automobilové audiosystémy, nechybí ale ani fotoaparáty či mobilní telefony. Vítěze vybírá odborná porota složená z padesáti evropských, technologicky zaměřených časopisů. V kategorii mobilních telefonů berou pro období 2014-2015 trofeje více méně očekávaná jména.

European Consumer Smartphone 2014-2015

Jako telefon vhodný pro nejširší masu spotřebitelů byl vybrán Huawei Ascend P7. Podle poroty je to zejména za osobitý design, povedenou dvojici fotoaparátů, procesor vlastní výroby, celkovou výbavu špičkové úrovně a k tomu cenu, která je tradičně posazena níže, než cena konkurenčních vlajkových lodí. Tato cena zůstává v domácí stáji, loňské vyhlašování této kategorie ovládl mladší bratříček Huawei Ascend P6.

Klepněte pro větší obrázek
European Consumer Smartphone: Huawei Ascend P7 (obr: eisa.com)

European Advanced Smartphone 2014-2015

I dle našeho soudu získává tuto cenu oprávněně jihokorejské LG se svým modelem LG G3. Podle poroty zejména za ultrajemný displej, skvělý fotoaparát s laserovým ostřením, kvalitní hudební přednes, velkokapacitní baterii a bezpečnostní systém Knock Code, což podtrženo sečteno vychází jako nejpokrokovější smartphone. Loňským vítězem této kategorie byl model HTC One (M7).

Klepněte pro větší obrázek
European Advanced Smartphone: LG G3 (obr: eisa.com)

European Smartphone Camera 2014-2015

Za optimální skloubení smartphonu a fotoaparátu si cenu odnáší Samsung Galaxy K Zoom. Porotou byl oceněn za známou a prověřenou nadstavbu nad operačním systémem Android, 20,7 Mpx BSI CMOS snímač, pokročilé možnosti nastavení a rozličnou konektivitu, která umožňuje pořízené fotografie okamžitě sdílet na sociální sítě. Tato kategorie nebyla v minulém roce vyhlašována.

Klepněte pro větší obrázek
European Smartphone Camera: Samsung Galaxy K Zoom (obr: eisa.com)

European Tablet 2014-2015

Když se nad tím logicky zamyslíme, porota snad ani nemohla vybrat nic jiného, než Sony Xperia Z2 Tablet. Dojem udělal svým vzhledem, výkonem v tenkém vodotěsném těle, velkokapacitní baterií, kvalitním displejem a intuitivností uživatelského prostředí. I tato cena zůstává doma, když loni byl v této kategorii oceněn Xperia Z Tablet první generace.

Klepněte pro větší obrázek
European Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet (obr: eisa.com)
Diskuze (25) Další článek: Prodeje simulátoru kozy se blíží k milionu kopií. Přijde i na mobily

Témata článku: Huawei, LG, Samsung, Sony, , , , , , , , HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), Huawei Ascend P6, Huawei Ascend P7, LG G3, LG G3 32GB, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy K Zoom, Sony Xperia Z, Sony Xperia Z2, Sony Xperia Z2 Tablet, Sony Xperia Z2 Tablet 16GB LTE, MOBI,