Česko hledá SuperStar: 65 milionů za SMS

Diskuze čtenářů k článku

Dritzzt  |  11. 07. 2004 18:10

Kdybych vlastnil televizi, tak si taky koupim Superstar, rad bych vedel kolik na tom operatori a Nova vydelali...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kelly Bundy  |  08. 07. 2004 03:37

V podstatě jsi šťastnej člověk, když nepovažuješ medialní brainwashing za nic špatnýho a že se Tebe jaksi netýká, protože TY přece umíš krásně rozlišovat, co je MANIPULACE a co ne.. Hele, já taky někdy závidím těm černouškům ( nemyslím těm s od hladovění nafouknutými bříšky :) - jak kdesi na ostrovech poskakují kolem ohně v banánovejch sukýnkách a je jim naprosto fuk, jestli si do nákupního vozejku hoděj Colgate, Vizír, Chappi nebo Korunní, jestli si do ty svý hliněný kobky pověsí plazmovou, nebo LCD telku.. nebo jestli budou telefonovat z T610 nebo jen hulákat zpoza křoví.. Trenky s třema pruhama nebo fajfkou?? Tsss, támhle si narvu nějak listy z palmy, no néé? ... Proč asi.. Nikdo jim to necpe..
Jen chci říct, že zkrátka JÁ osobně věřím tomu, že se to 'vymejvání' na nás všech podepisuje víc, než si sami připouštíme ( slavná Superstar taky, kamaráde) a to, že si to připustit nechceme, jako pozoruju u Tebe - je nakonec vlastně jedině dobře.. Kola businessu se točí, tak co..

S čím si dovolím nesouhlasit je causa Vladimír a Tvoje obhajoba toho, co způsobil. Kdybych to přirovnání přehnala a řekla třeba - "hele, voni do zákonů zapomněli dát, že se nesmí někomu ustřelit květák..!" - pak využila této díry a bráškovi Budovi udělala jinou v jeho makovici a pak se chechtala doma do peřin, jak jsem si to pěkně uměla zařídit... Mno.. "V zákonech chybí, že tě nesmim načutnout mezi nohy?? - Tumáš!!!" To mi přijde jako trochu hloupý, no...

Ale jinak souhlasim - nejsme národ dementů. Jenom jsme si hodně zvykli koukat na telku, kde je ( podle mě až na čestné vyjímky) šarádové houbeles ( a muj taťka Al Bundy to prostě nevytrhne..
Ale když to přijde divné mně, že na TO kouká a je tím ovlivněno takové % lidí - nejsem já nakonec ten menšinový podivín? Co dělat? Vyměnit zemi? Ale kam? USA? No, tam maj American Idol a Mekáč taky... Někam blíž, kde to bude kulturně na patřičné výši..?? Dojčland? No, to určitě, Ein Kessel Buntes tam skončil teprve nedávno.. :) Švýcaři Ti by mě stejně tak nutili žrát Milku a na mít na ruce Tissot hodinky..
Tak snad jedině - "hurrrá za banánovejma sukněma..." Ale bacha... Mobil a kreditku nechat doma...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
volis  |  23. 06. 2004 07:40

"Tolik hlasů se mimochodem nesešlo ani při volbách do Evropského parlamentu. Co takhle připravit a schválit systém pro volby prostřednictvím textových zpráv?"

TAK TO JE HOVADINA. Lide hlasuji pro superstar, protoze je BAVI. Lide nechodi k volbam, protoze je politika SERE!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tony  |  22. 06. 2004 22:20

Teda Aspenne, teď jsi mě královsky pobavil...


"Ono se totiž neplatilo za to, co udělal Železný, ale za to, že mu naše zákony umožnily to udělat. A to je rozdíl."


Samozřejmě že naše zákony jsou děravý, ale to nic nemění na tom, že Železnej je vychcanej jak mraky !


Jinak Aspenne tvoje příspěvky jsou zajímavý počtení, změna oproti "Ste všichni dementi"


Teorie o tom že kupováním výrobků propagujících se v televizi vlastně přispíváme na televizi NOVA, jsem bral jako další (ne)podařený vtip.


Jo a ještě k tý soutěži, aby tenhle příspěvek nebyl total offtopic: Ze sotuěže jsem viděl cca 40%, hlavně první a poslední díly. Nehlasoval sem ani jednou... nechtělo se mi, bylo a je mi to jedno. JÁ si nenechám od někoho diktovat, kdo má být národní superstar - to je jako kdybych vám všem teď řekl: Metal Gear Solid 3: Snake Eater je nejlepší hra. Blbost, co ?


P.S.


MGS3: SE je ale fakt nářez, kdo viděl trailer, ten ví


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  23. 06. 2004 05:41








Autor: Asspenn Datum: 22.06.2004 18:20

Titulek: Re: Manipulace?

Odebírat reakce:


1. Určitě nejednal v rozporu se zákonem, to už by seděl, resp. by bylo zahájeno stíhání.
2. Jestliže nejednal v rozporu se zákonem a přesto ČR (ne Železný, ale ČR) prohrála arbitráž, znamená to, že
3. Zákon je špatný.
4. Železný nemůže za to., že zákon je špatný.
5. Železný zákon využil (zneužil), ale to je otázka morálky.
.
.
.


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  23. 06. 2004 05:45













Autor: j@kommo Datum: 22.06.2004 16:54

Titulek: Re: Kdo s kým víc manipuluje

Odebírat reakce:



Platis, ani o tom nemusis vedet.. Koupil sis nekdy prasek na prani? Polevku v pytliku? Boty? Limonadu? Auto? Pak jsi prispel zaroven firme na propagaci (aniz bys kdy treba videl) a Kde ziskava Nova penize? Z reklam... Je to cely retezec, nemusis z toho byt extra smutny, ale je to fakt..



Autor:
Asspenn Datum: 22.06.2004 17:44

Titulek: Re: Kdo s kým víc manipuluje

Odebírat reakce:



Tak to je to poslední, co by mi vadilo, to je prostě běžnej tok peněz, bez toho by se zastavila ekonomika. Stejným způsobem přispívám na kohokoliv, kdo zveřejňuje reklamu. To by ti taky mohlo vadit, že sponzoruješ Mobilmánii, na který se setkáváš s příspěvkama, který se ti nelíbí, nebo taky úplně jinej server, na kterej jsi v životě nevlez. Ale vadí mi.....


 


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Deny  |  22. 06. 2004 18:56

Podvod



Je celá soutěž podvod a je to již předem určené kdo vyhraje???? já nevim ale možná že je je kolem toho moc nesrovnalostí a moc náhod našel sem o tom jeden článek tak vám ho sem dám


Vypátrali jsme, že vysoce postavený muž Novy poslal před měsícem své milence textovou zprávu, kde je doslova napsáno: "Z poslední pětky vypadnou postupně Balogová, Savka, Vaňková a Issa. Langerová vyhraje. Jen abys zbytečně neposílala hlasy. A okamžitě to smaž!" Tato zpráva nás velmi překvapila a ihned jsme proto volali jednomu z finalistů. "Nemyslím si, že je soutěž zmanipulovaná, jsem si tím stoprocentně jistý," odpověděl přesvědčivě. "Neřeknu vám, jak to vím, ale je to tak," svěřil se naší redaktorce.
Proto jsme se v neděli vydali na natáčení a zjistili jsme překvapivé skutečnosti. V čase, který byl vyhrazen pro samotné hlasování, nešlo chvílemi pro Tomáše Savku hlasovat! "Posílali jsme mu hlas a nešlo to. Ostatním to ale fungovalo!" řekli nám návštěvníci koncertu. Že by se někdo pokoušel hlasy na Tomášovo konto pozdržovat? Podle oficiálních zdrojů za jednu jedinou minutu může na účet soutěžícího přijít až 38 000 hlasů! Tomáš tak mohl přijít o pěknou řádku diváckých esemesek. Na odborný názor jsme se zeptali počítačového experta a policisty v jedné osobě, který své jméno zveřejní pouze při případném soudním líčení. "Ovlivnit hlasování je pro odborníky hračka. Stačí mít jen počítač. Dělá se to tak, že se nechá hlasování běžet, ale tomu, koho chcete vyhodit, se hlasování na čas pozastaví. Takové dvě minuty z deseti udělají divy! Bohužel jim to ale nikdo nemůže dokázat. Šlo by to jen se soudním povolením během přenosu."
Zeptali jsme se příznivců Martiny Balogové: "Minule si celá její rodina stěžovala, že jim nefungovalo hlasování, a přitom ostatním to šlo. Vůbec se mi to nelíbí," říká jeden z nich. Během pořadu moderátoři varují, že se může stát, že hlasy nepůjdou doručit. Je možné, že by se tím Nova jistila?
Zároveň je s podivem, že poměr chlapců a dívek z finálové desítky je neustále udržován 1:1. Je to jen náhoda? Jak už jsme psali ve Spyi číslo 21/2004, i Veronika Zaňková, Petr Poláček a Petra Páchová o svém vyřazení věděli předem. Tehdy totiž vysoce postavení muži kolem soutěže neudrželi jazyk za zuby. A ještě něco! Dozvěděli jsme se, že mluvčí TV Nova Dan Plovajko, který je denně v kontaktu jak s nejvyšším vedením Novy, tak s kandidáty samými, se dokonce vsadil, že Sámer Issa nevyhraje. Jak by to tak jistě věděl? Že by jen tak tipoval? Zavolali jsme mu: "Opravdu jsem se nikdy s nikým nevsadil, je to hloupost. Ta soutěž není ovlivněná. Výsledky jsou pouze a jen na divácích," říká neoblomně.
Na další nejasnost upozornila naše čtenářka, která nám zavolala do redakce: "Váš článek z čísla 21 je pravdivý, o výsledcích nerozhodují diváci. Porotce Milan Herman zná výsledky dopředu. V druhé části, kdy porota říká svůj názor, vždy vypadl ten, koho Herman jmenoval. Je to tak už od začátku soutěže a ještě to nikdy nebylo jinak. Zkuste se na to příští týden zaměřit, stoprocentně to tak bude zase!"
Zapátrali jsme i ve firmě BMG. Podle jedné velmi dobré kamarádky Milana Hermana je jeho favoritkou Šárka Vaňková. Jak prý sám řekl, Aneta je sice úžasná, ale komerčně naprosto nevyužitelná a nezapadá do jejich modelu. Sámer takovým modelem je, ale chybějí mu pěvecké kvality. Kdo tedy nakonec vyhraje? Prosadí vydavatel Herman svou favoritku? To se dozvíme už 20. června na televizních obrazovkách!


- tohle jsem nasel na jednom Blogu.. Myslim ze presne takle se tvori vsechny ty famy... Kdo tomu aspon trosku rozumi tak vi, ze tohle je naprosta blost... Nemam pravdu?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michalek  |  22. 06. 2004 19:09

huhu haha hehe hihi hoho hehehehehehe dobryyyyy, to zvedne navstevnost blogu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Hajn  |  22. 06. 2004 19:53

Ve kterém bluvárním plátku jsto tohle našel? Je to jen snůška nesmyslů.

Stačí tvrzení jako Podle jedné velmi dobré kamarádky Milana Hermana, Tehdy totiž vysoce postavení muži kolem soutěže neudrželi jazyk za zuby, Vypátrali jsme, že vysoce postavený muž Novy poslal před měsícem své milence textovou zprávu atd... Vše formou jedna paní povídala.

V podstatě celá soutěž je jedna velká konspirace, do které je zapojena i vláda USA, CIA a mimozemská civcilizace chystající se osídlit naší planetu a pomocí SuperStar si vybírá jednotlivce pro vytvoření nové rasy.... Huuu, sežeňtě někdo Foxe Muldera...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Deny  |  22. 06. 2004 20:06

No, snad se redakce nebude zlobit kdyz sem hodim adresu toho blogu kde jsem to nasel.. http://blog.lide.cz/CreateeX/ 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Deny  |  22. 06. 2004 20:10

,,Zeptali jsme se příznivců Martiny Balogové: "Minule si celá její rodina stěžovala, že jim nefungovalo hlasování, a přitom ostatním to šlo.,,

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sayza  |  22. 06. 2004 17:24

ze su ludia ochotni poslat 10 milionov SMS a zaplatit za ne 65 milionov korun a nevedia ani prist v den volieb k urnam a dat svoj hlas pre vec, ktorej aspon trochu veria a ktora bude urcovat ich dalsi zivot. Takto sa moze stat, ze za par rokov sa zasa budeme pozerat na Ein Kessel Buntes a veselo masovo hlasovat pomocou SMS, ktora star z Albanska alebo Rumunska je lepsia. Grc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 17:53

Řekl bych že volební účast víc než jasně ukázala, jak dalece jde o "vec, ktorej aspon trochu veria a ktora bude urcovat ich dalsi zivot".


Čerta starýho, je úplně fuk který dva tucty šikulů budou sedět v Bruselu, protože budou tak akorát šoupat nohama. Proboha, co tam tak asi můžou prosadit? Tady se jich 200 nedohodne na ničem a tam? Když si vezmu, že čas na vystoupení v EP je přímo úměrný zastoupení té které země a strany, tak naši mistři budou mít stěží čas na to, aby někoho urazili, jak je v úvodu parlamentního vystoupení dobrým zvykem u nás, natož aby něco kloudnýho řekli, neřkuli prosadili.


Tak se nediv, že lidi radši sedí doma na zadku a posílají SMS do Superstar. K volbám se totiž musí CHODIT.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sayza  |  22. 06. 2004 20:29

Ja som mal na mysli nielen volby do EP ale aj narodne volby. Clovek niekedy neveri vlastnym usiam aky lahostajny postoj maju ludia k svojmu osudu a k osudu svojej krajiny.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dobrkac  |  22. 06. 2004 21:53

Máš to sice do detailu promyšlený, ale myslím, že drtivá většina lidí k volbám do EP nešla z jinýho důvodu(takhle daleko se ve svejch myšlenkovejch pochodech ani nedostali-viz ten čas na projevy).


Je pravda, že máme demokracii, ale v tomhle státě by asi bylo potřeba, aby účast ve volbách byla povinná, protože když vidím koho tam ta hrstka lidí zvolila, tak je mi fakt na bli*í a nezbejvá mi než jen doufat, že v tomhle státě není 20% lidí, který chtěj komouše zpátky.To snad ani není možný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:38

K řečem manipulaci nemůžu než jen opakovat: manipulovat lze pouze s někým, kdo sebou manipulovat nechá. A s ním pak může manipulovat kdokoli, kdo to umí. A je mi stokrát milejší, když s lidmi manipuluje Nova za svoje, než veřejnoprávní ČT1 za naše a tím taky za moje, a která za moje nejenže s lidmi manipuluje, ale ještě jim sprostě a veřejně lže. Za moje, za vaše, za naše. Ovšem u veřejnoprávního jsme se s tím jaksi už smířili, že? Nejen u ČT, ale taky u "veřejnoprávní" vlády, parlamentu, senátu, policie, místních, obecních, krajských a všech dalších úřadů. U tšch všech držíme hubu, ačkoliv nejenže s námi manipulují a lžou nám, oni nás i okrádají tím, jak se k nám za naše chovají, jak kdeco prošvihnou, jak si jdou na ruku... ale na ně si nevyskakujeme, to jsme připosraný, aby náhodou ještě víc nepřivřeli kohoutek. Ale na "Železnýho", to nám jde, a přitom on manipuluje za svoje. A opakuju: ať tady nikdo nezkouší argumentovat prohranou arbitráží ve Švédsku a tím, že jsme za Železnýho zaplatili dest nebo kolik miliard: ty arbitráže byly tři; u prvních dvou byl Železný a vyhrál je. K tý třetí ho náš chrabrý stát nepozval ani jako svědka a podle toho to dopadlo. Kdo chce vědět víc, ať se podívá na www.kahoun.cz.

Ono se totiž neplatilo za to, co udělal Železný, ale za to, že mu naše zákony umožnily to udělat. A to je rozdíl.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
****  |  22. 06. 2004 13:46

To Asspenn:jsem nenašel nic v čem bych se s tvými názory neztotožňoval.Nejlepší bude,když se k tomu už víc nebudeme vyjadřovat,protože někdy je lidská blbost nekonečná a svými příspěvky ji stejně nezastavíme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:59

To ****: Já jsem taky - pokud se nepletu - nikde neragoval na tvůj příspěvek; vyjádřil jsem se obecně ke všem názorům obsahujícím pojmy jako manipulace, vymývání mozků apod. Ale máš pravdu, asi to nemá smysl: taky sis všiml te snůšky plácnutých, ničím nepodložených "názorů", které ztichly sotva padly nějaké opravdové argumenty?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bob  |  22. 06. 2004 14:03

A to je právě zásadní omyl. Pokud sebou manipulovat necháš, tak to znamená, že o tom, že jsi manipulován víš a pak už to lze těžko nazývat manipulací, ale Tvým svobodným rozhodnutím . Manipulace spočívá právě v tom, že jsi do něčeho "dostrkáván" zcela skrytě a ty máš při tom pocit, že je to tvá svobodná vůle. Manipulace kolem "Superstar" spočívala v totální mediální masáži.  Řekni svůj názor na to, proč po našich "Superstars" davy šílí a a po vítězích jiné pěvecké soutěže na TV Nova - Rozjezdy pro hvězdy ani pes neštěkne. Já jsem přesvědčen, že je to právě tou manipulací, kdy se na nás média (TV Nova, komerční rádia, časopisy pro náctileté) chrlí, že soutěž "Česko hledá superstar" je absolutní bomba, soutěžící světoví, skvělá zábava... , kdežto v souvislosti se zmíněnými rozjezdy nic takového nebylo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 14:27

Tvůj názor na manipulaci je bezesporu zajímavý, ale řekl bych, že spíš pasuje na alkoholismus. Já jsem se zcela svobodně rozhodl a viděl jsem necelou polovinu všech vysílání, stejně tak jsem se zcela svobodně rozhodl poslat v některých kolech pár hlasů, zrovna tak jsem se svobodně rozhodl podívat se na web soutěže, přečíst so rozhovor s Osvaldovou, Hejmou a Soukupem a dál tam nelézt.
To vše zcela svobodně a jen proto, že mne to jako muzikanta do určité míry profesně zajímá. Považuješ mne i tak za "oběť" manipulace?


Po vítězích rozjezdů ani pes neštěkne protože jsou kvalitativně úplně jinde (jejich účastnice Joaová, která byla v rozjezdech absolutní jednička, ze Superstar vypala, myslím, ze čtyřicítky). A samozřejmě v tom nejsou peníze a tutíž nenásleduje masáž.


Já netvrdím, že kolem Superstar nebyla mediální masáž, ale ta je kolem všeho, na čem se dá vydělat. Proč se tu trhne diskuse kolem těch, co neví coby a musí do OBI, kolem masírování upoutávkami na stupidní filmy (Titanik jede do Prahy - ještě k tomu trapný plagiát na Kameny se valí do Prahy), kolem všech reklam ET, TM i Oskara? To všechno jsou manipulace, a horší. Tady pár tisíc puberťáků, resp. adolsecentů ječelo ve Zličíně či v Olomouci a pár miliónů lidí utratilo pár kaček za SMS. Že jiný miliony utrácejí tisíce i desetitisíce za mobily ti nevadí? Já vím, mobil je užitečná věc, ale ty hromady lidí, od kterých v diskusích tady na MM zjistíš, že mění mobil každý dva měsíce? Ty nejsou zmasírovaný a zmanipulovaný?


Ano, jde nepochybně o masáž, ale ne každý se musí stát její obětí. A jsou masáže jiné, skrytější a nebezpečnější. Co s tím chceš dělat?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
makakuk  |  22. 06. 2004 14:06

To Asspenn:jsem nenašel nic v čem bych se s tvými názory ztotožňoval. Nejlepší bude,když se k tomu už víc nebudeme vyjadřovat,protože někdy je lidská blbost nekonečná a svými příspěvky ji stejně nezastavíme

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 14:30

Opravdu vůbec NIC?


Pak žijeme každý na jiné planetě, ale spíš se nech prohlídnout. Ne že bych se považoval za neomylnýho, ale aby se na tom, co jsem napsal, nenacházelo ani zrníčko "rozumnýho"? Zkus to dát někomu přečíst. Anebo - jak tady občas radím - si to vytiskni a přečti si to za deset let.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GooS  |  22. 06. 2004 17:55

Jestli s nama CT manipuluje nevim... a pripoustim, ze mozna i ano... ale to ze TV Nova s Vami manipuluje(popr. snazi se...) je jiste ... stejne jako to, ze se ji to dari... precetl jsem si ty clanky na www.kahoun.cz ... a musim s velkou casti veci v nich uvedenych souhlasit... ale nikde jsem se nedocetl, ze by pan Zelezny nebyl zodpovedny za to, ze kazdy clovek musel z vlastni kapsy vysolit tisicovku... at uz se toho dopustil protipravne(a ja se domnivam, ze tu radu pro vysilani mel podplacenou...), nebo v souladu se zakonem ... vysledek je takovy, ze nas dohromady obral o deset na desatou korun ceskych... a tomu ja rikam kradez a cloveku, co tohle udela ja rikam kriminalnik... a proto by mel jit sedet(tim myslim v base a ne v EU parlamentu...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 18:20

Jsi první, kdo si toho Kahouna místo prázdného plácáni přečetl. Teď beru tvůj názor: dostal jsi informace u druhé strany mince, vyhodnotil jsi je a vtyvořil sis názor: Železný je odpovědný. V pořádku, ale to je teprve východisko pro to, čemu se říká diskuse. Teď si můžeme názory vyvracet, tříbit. Já bych to viděl takhle (samozřejmě můžeš bod po bodu rozporovat a vyvracet):


1. Určitě nejednal v rozporu se zákonem, to už by seděl, resp. by bylo zahájeno stíhání.
2. Jestliže nejednal v rozporu se zákonem a přesto ČR (ne Železný, ale ČR) prohrála arbitráž, znamená to, že
3. Zákon je špatný.
4. Železný nemůže za to., že zákon je špatný.
5. Železný zákon využil (zneužil), ale to je otázka morálky.
6. Kdyby všichni, kdo jednají nemorálně a na hranici zákona (ne za ní) seděli, neměl by nám kdo vládnout a vyřešili bychom nezaměstnanost.
7. Připravil Laudera o 10 mld. v souladu s českým zákonem.
8. Česká republika, nikoliv Železný byla "odsouzena" zaplatit Lauderovi 10 mld. Kč.
9. Nemusíme je platit proto, že Železný obral Laudera, ale proto, že naše právní prostředí, tj. kvalita zákonů, je tak mizerné, že nedokázalo ochránit Lauderovu investici.
10. Jednání Železného není příčinou, ale důsledkem mizerného zákona. Nejdřív byl špatný zákon, potom Železného fígl, ne naopak.
11. Proč nikdo nekřičí: parlament nás obral o deset miliard (zákony tu dělá parlament, ne Železný).


Závěrem: dejme tomu, že se českému T-mobilu podaří najít takovou skulinu v zákonech, která mu umožní obrat německého spoluvlastníka o 10 mld. Ty peníze použije k tomu, že o 50% zlevní telefony a hovory nebo investuje do nové sítě a jánevímcoještě. Pak se to provalí, Němci zažalují ČR za špatný zákon a vyhrajou. Kdo bude řvát, že nás T-mobile okradl o 10 mld?


Jistě, vtip je v tom, že z Železného desítky pro nás bezprostředně nic nekouká.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GooS  |  24. 06. 2004 11:27

to je presne to, co se mi nelibi...

cituji:" Železný zákon využil (zneužil), ale to je otázka morálky. "

to je presne problem, ktery tady touhle republikou vladne uz od jejiho zrozeni... viz. V.Kozeny, "tunelari" atd.
proste a jednoduse... jak to tady muze asi dopadnout, kdyz se budou vsichni chovat takhle...?!
a pak je tu jeden zacarovany kruh, v kterem se ocita cesky podnikatel... jednas poctive a moralne... vydelavas mene penez... jsi mene konkurence schopny... krachujes... nebo s tim zacnes neco delat... zacnes podvadet... uplacet... hledat skulinky v zakonech...a premyslis, jak cloveka, s kterym prave obchodujes co nejvice natahnout... moralni zasady jsou kdesi v zumpe... a co z toho pro tebe vyplyva... vedes na konkurenci... v americe se tomu rika business... proste to smrdi...

... je mi jasny, ze to vidim trochu pesimisticky... ale pripomina mi to deni v tehle republice...

k zakonum... pripominaji mi software... maji diry a neni mozne je vyrobit hned na prvni pokus bez nich... to ovsem jejich autory nijak neomlouva...!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aleš  |  29. 06. 2004 21:33

...otázkou pouze je, zda někdo některé ty díry nevyrábí záměrně.


Vyrábí!


V programech i zákonech... neboť to je ten nejlepší business.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kato  |  22. 06. 2004 13:36

Tak manie v Cesku (snad) skoncila, ale kdyby to nekomu siiilene chybelo, tak jestli se nepletu, tak na Slovensku za chvili zacina Slovensko hľadá SuperStar

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ripacek  |  22. 06. 2004 13:33

Pokud je všechno okolo SuperStar pravda - i tahle zpráva, i tahle diskuze - znamená to pro mě jediné. Vrátit se na začátek diskuze a kývnout na skutečnost, že nejspíš jsme národ dementů...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:41

Jen jestli to náhodou není tím, že tady lidi - na rozdíl od voleb do EP i kamkoliv jinam - opravdu ROZHODOVALI.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  22. 06. 2004 14:36

Máš nějaký důkaz pro to, že OPRAVDU rozhodovali? Jsou určité signály, že tomu tak nemuselo být, ale je možné, že to je náhoda a opravdu rozhodovali. Ale nikdy bych se neodvážil tvrdit ani to ani opak...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 14:45

Ježíšku na křížku, určité signály... Co to proboha je? Maximálně tak trochu nešikovná snaha udržet pozornost u soutěže ještě po jejím skončení. Slyšel jsi někoho jak říká: Mám podezření - z toho a  důvodu - na to a na to? Opravdu slyšel? Nemyslím jsetli jsi slyšel nějakého redaktora nebo někoho jiného jak říká: jsou náznaky, jsou signály...?


Nemusím to dál rozvádět, že ne?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radim  |  22. 06. 2004 15:12

Ne, právě že to nemám z médií. Ale nechtěl jsem říct nic jiného, než že bych se bál tvrdit, že lidé opravdu rozhodovali. Nejsem o tom 100% přesvědčen a proto bych to já osobně nikomu netvrdil. Nic víc.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 15:29

A odkud to máš? To by mne zajímalo. Od někoho, kdo to umí zmanilovat? To je pro mne jediný důvěryhodný zdroj informace, někdo, kdo to umí a může udělat, případně kdo to udělal. Jinak je to pořád jedna paní povídala.


Pochop: nechci se za každou cenu hádat, ale pro takhle vářný podezření bys měl mít hodně dobrej zdroj.


A nezapomeň: kdyby mělo jít o zkreslení výsledků finále, které skončilo 79 : 21 na procenta, tak pro otočení by bylo potřeba dostat na 49 : 51, tedy ubrat 30% hlasů vítězce a přidat 20% poražené, tj. přemístit 900.000 hlasů.


Jde to vůbec?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomcat  |  22. 06. 2004 15:53

Aspenne ty si hodne vtipnej typek :). Pripominas mi jehovisty.....SPAS NAS!!! Vsem nam dokaz ze ty vidis do vseho a my ostatni do niceho......tleskam ti. Jen aby nebylo pozde....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 16:06

Nevidím do všeho. Jenom o hodně věcech pochybuju a přemýšlím a nesežeru hned napoprvé všechno na co narazím.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aleš  |  29. 06. 2004 21:24

Zmanipulovat to jde, ale ne vždy. Jinak by to bylo příliš okaté (čím více možných odpovědí, tím je to snadnější).
Trik přes občasnou blokaci čítače načítající jednotlivé odpovědi je znám dostatečně dlouho, a občas i využíván.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bmw 7  |  22. 06. 2004 13:26

Myslim si, ze celu tu akciu iniciovali operatori. Chcu na tom zarobit. Ale cest vinimkam... 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
charlie.cz  |  22. 06. 2004 13:22

Ať si každý utrácí za co chce. Mě na tom zaráží jen jedno. Tohle hlasování bylo placený a bylo tam víc hlasů, než při volbách do E parlamentu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
j@kommo  |  22. 06. 2004 16:58

Kdyby se dalo hlasovat prostrednictvim sms, treba by to bylo jinak :)) (p.s. k volbam jsem stihnul dojit, i kdyz moc casu jsem nemel)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
intenzita  |  22. 06. 2004 13:09

Souhlasim s tim,.ze je to mistrne odvedena manipulace s lidmi,.a vymejvárna mozku,..stejne jak lidi nadavaji na americany,jaké jsou ovecky,.tak jako u vojaku je to zapotrebí,.aby uposlechli rozkazu a nepremysleli,.jestli je dobry,ci spatny,..tak stejny zpusob,.opakovat stale to stejne dokola,.do naprostýho vymytí mozku,..tak jako moderatori opakovali v poradu jmena soutežících stale dokola při jakémkoli prichodu na podium,ci dospívaní(asi lidi si stale nemohli zapamatovat jak se jmoenujou)),ale vlastně všech do kola,.už je opravdu na pomezi psychologickéhjo podprahového natalaku,.a jak je vidno,.funguje to kdekoliv i u kohokoliv,.zde jde videt jak otupit da se lidský smysl a svobodné myšlení,.lidi jen lituji a vidim jak je nebezpecne lidi zblbnout,..alias vidim v tom klasickou paralelu,.se sektařstvmí,demagogickými ideologiemi,..


...proti cemuz ja se branim,.jelikoz SUPERSTAR se rozebirá a rozebírala všude,.v hospodě,v práci,.ve škole,.v dopravě,.na ulici atd.,..a beru to jako utok na mé svobodné myšlení(moji svobodu),..protože koneckonců i ja jsem tu TV zapnul,.což běžně nedělám,.abych se podíval o kom se to vlastně mluví...není to věc, jestli člověk chce,či nechce, to si jen namlouvate,.hlašky v této diskuzi typu,.,."když se ti to nelíbí tak se na to nedivej či neposílej SMS",..jsou tak trošku přímočaré,..a demagogické,..protože SUPERSTAR,.se tyká či dotkla,.kohokoliv,.kdo neni někde zavřený a k tomu jěšte bez elektřiny,.a jakýhokoliv přísunu informaci,..


P.S.:Výkony moderatorů Brzobohatého a jeho kolegyne,.dost slabý a příšerný,ulízaný,.slizký,..a k tomu ještě, ty příšerný KECY!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
intenzita  |  22. 06. 2004 13:16

dozpívaní,..omluvam,..se,.a jestli tam budu mit více chyb,.tak si toho prosím nevšímejte,...abychom zas nezustali jen u o řešení gramatiky a inteligence),..jde snad o příspěvek do diskuze,.o žádný diktát,..či životopis,..to bych si potom daval pozor a nepsal rychle,..


,..nepovazuji se za inteliganta,.asi jako jedne z mála co jsem pochopil z diskuzi,..ale nemyslim si,.ze by,..INTELIGENCE=DOBRA GRAMATIKA,..třeba takový Einsteinovi moc gramatika nešla a zapisovala mu jeho manželka,.jestli se nepletu,..což rozhodně inteligent byl,..s kterým se nikdo ze současníků v CR rovnat nemůže,.co já vím,..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
mimX  |  22. 06. 2004 23:53

Máte pravdu. Soutěž mne také nezajímala, naopak, považuju ji také za manipulaci z lidmi, ale skutečně se tomu nedalo uniknout. Před naším domem vyvěsili obrovský bilboard s "Dajdou", ve schránce se mi začaly objevovat hory letáků s motivy Superstar. Na internetu všude vyskakovaly články a poutáky o Superstar. V autobuse z rádia vykřikují o Superstar a puberťačky sedící přede mnou se baví taky o Superstar. Jdu do hospody a řeší se Superstar. Skutečně by člověk musel zalézt do jeskyně, aby tomu unikl. Jsem jinak tolerantní a souhlasím s názorem, že každý by si měl mít možnost vybrat podle svého vkusu. Vadí mi ale, když se mi násilně vnucuje něco, co mému vkusu vůbec neodpovídá a "vypnout" se to v podstatě nedá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Violet  |  22. 06. 2004 12:43

Byla to vymývárna mozků, je to důležité pro odvedení pozornosti od skutečných problémů. A Čecháčci se vždy a ochotně nechají nachytat a ještě napomáhají k tomu, aby se jisté mafiánské skupiny co nejvíc napakovaly. Ale kdo chce kam....... O úrovni tohoto národa si už dávno iluze nedělám. A kromě toho ani jeden z 10 vybraných finalistů NENÍ ŽÁDNOU SUPERSTAR. Prostě na to nemají. Jsme příliš malý státeček na to, aby se zde rodily skutečné osobnosti. Možná i nějaké jsou, ale nemají potřebu exhibovat v TV Nova či jinde. Podle toho ovšem také soutěž dopadla. Je to prašť jako uhoď, nudná Šárka s nezajímavým hlasem nebo  Aneta  se šklebem namísto úsměvu a  hlasem jen o trochu lepším než Šárka?  Zmanipulovaní občané nejen teenagerovského věku, kde by se to dalo ještě pochopit, řvali jak pominutí. Je vskutku odpudivé vidět všechny ty pupkaté strejce s upocenou pleší a  podobně vyhlížející panimámy, většinou ovšem bez té bleskovky namísto vlasů,  kterak s rukama nad hlavou, vyvalenýma očima a rozeřvanou pusou,  myslí, že je jim zas dvacet.  Celý ten humbuk ani nestojí za řeč, nicméně toto shrnutí si prostě neodpustím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Moorhuhn  |  22. 06. 2004 13:03

Hehe, ty fakt bavis. Mezi tve nejoblibenejsi porady bezpochyby patri nocni intelektualni diskuze o problemovych smerech moderni fylozofie a dokumenty na CT2, ze?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Razor  |  22. 06. 2004 22:23

A i kdyby tak proč bys mu měl za to nadávat? Co je na tom špatného sledovat dokumenty? Oproti sledování mnohem sledovanějších telenovel a superstar jsou dokumenty aspon k něčemu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:21

Ještě kdybys byla tak hodná a nabídla nám nějakou alternativu, nebo nám aspoň naspala jak trávíš volný čas ty, třeba v neděli večer.


Díky. Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:32

P.S.


1. Proč ti vadí, že se někdo napakoval? Bylo to za tvoje?
2. Nerodí se zde osobnosti? Nebo je neznáš?
3. Vymýt  mozek lze jen tomu, kdo si to nechá líbit.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
****  |  22. 06. 2004 13:39

Hele a jak víš,že Šárka vypadala tak a Aneta onak?Jak víš,že úroveň pořadu byla taková a taková?Neříkej,že patříš k těm "čecháčkům,tupounům",kteří se na to dívali

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rejpal  |  22. 06. 2004 12:34

Nějak mi ta tabulka neštymuje. Zkusil jste si jí někdo přepočítat?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Zikmund  |  22. 06. 2004 16:31

Tabulku přepočítával kolega Excel, takže případné výtky směřujte buď na obsluhu (což jsem byl já) a nebo na Microsoft  Vzorce a údaje by ale měly být správně...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
TiTaNeG  |  22. 06. 2004 12:26

Nechci nekoho urazet ani pomlovat, nicmene by jsme se zde zastavit mely ..kazdej tu rve ze nema prachy ale ..6kc v prumeru 10x na osobu poslat nekomu do ameriky (poradatel poradu) nikomu nevadi ... si to spocitejte a zkuste si predstavit co by stoho mohlo bejt pro lidi PRO CESKY LIDI jako by tech sracek kolem nas nebylo malo .Kolega ktery tuto diskuzi zacal mel pravdu v poradku to v hlave jako narod nemame .Sledujeme televizy ktera na radoby krmy zabavou (z telenovel radoby zabavnejch soutezi se my chce blejt )ale samy mezi sebou si zabavu udelat neumime noooo nevim kam se to zene dal .. nicmeme vam Oveckam komercnim preji hoooodne dalsi zabavy a az bude zase nekoho podporovat nezapomente trhnout zase rekord ...  MOTTO Operace Cesky tupon Proc sypat nam kdyz muzu sypat cizim ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dejsipivo  |  22. 06. 2004 13:02

Naprostý souhlas. Jsem rád, že alespoň někdo myslí svým vlastním mozkem a nenásleduje stádo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:24

Dejsipivo: Myslel jsem, že se z toho vyspíš, ale nepovedlo se. Snad mi ostatní prominou, že zkopíruju svou reakci na tvé noční výlevy:

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:25

Dejsipivo: Problém není v tom, že se neshodneš s Markem nebo s dalšími - je jedno jestli s většinou nebo s menšinou, koneckonců účelem jakékoliv diskuse asi není úplná shoda v názorech - ta je málokdy možná už jen z prosté přirozenosti každého z nás, protože málokdo dokáže přiznat, že se na začátku diskuse mýlil a v jejím průběhu byl přesvědčen o opaku nebo alespoň donucen ke korekci svých původních názorů (to je pravý smysl diskuse). Problém je v tom, že nechápeš, resp. nechceš chápat rozdíl mezi sdělováním názorů a diskusí. Sdělit názor lze normálním způsobem anebo taky jako plivanec na druhé, ovšem obojí je k ničemu (to druhé více). Názor do diskuse musí být podložen myšlenkou a myšlenka vychází obvykle z vyhodnocení nějakých známých faktů; ovšem přítomnost faktů se po patnácti pivech vytrácí a následný vznik rozumné myšlenky je i daleko menším množstvím chlastu zcela vyloučen. Existují výjimky, které určitá hladinka může povzbudit k vyšším myšlenkovým výkonům, ba až inspirovat, ale ty to nejseš, to si buď jistý, protože jinak by se nemohlo stát, že před odchodem do putyky tvé názory jistou podloženost myšlením vykazují, zatímco po návratu je obsah myšlenek ve tvých názorech roven nule. Tudíž jen pliveš cosi o dementech, přičemž v tu chvíli ani nevnímáš skutečný obsah toho označení. Nenapíšu, že dement jsi ty, protože oni - na rozdíl od tebe - za svůj stav nemohou.


Mnohdy jsem tvé názory i "názory" určitou rezervou akceptoval s tím, že jsem si vědom, že často jen provokuješ a reješ a bavíš se těmi, kdo na to skočí; budiž, leckdy na to mohli skočit jen opravdoví pitomci, dobře jim tak (pitomec = pitomý od slovesa pitěti, což kdysi znamenalo husu sedící na zadku spokojenou s tím, že ji někdo krmí , aniž by si uvědomila, že na sv. Martina bude utrum).


Dneska jsi mne ale nasral, protože jsi mne označil za dementa. Ujišťuje tě, že nepatřím mezi stádo tupě zírající na Novu od rána do večera za současného požírání chipsů a popíjení lahváčů, zato se obávám, že ty patříš ke (vpodstatě stejnému) stádu tupě táhnoucímu za někým, pro koho cokoliv na Nově je jen tupá komerce pro tupé Nováky, aniž by si to stádečko uvědomilo, že ten vůl, za kerým táhne, taky jen bezmyšlenkovitě plive, a to buď proto, že - na rozdíl od stáda - z toho pro něj něco kouká, anebo - a to velmi často a v souladu se stádem - proto, že se sám na něco takového nezmohl, ačkoliv by rád. Nic na světě není jenom dobré nebo jenom špatné, ani Nova, ani pivo. Nech laskavě každého, ať si vybere co se mu líbí a neodsuzuj každého, komu se líbí něco jiného než tobě. Ty taky - aspoň doufám - nelemtáš kdejakou sračku jenom proto, že je zrzavá a má bílou čepici. Nebo jo?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jméno a příjmen  |  22. 06. 2004 14:56

No, pokud vim, z jednoho hlasu odeslo "do ameriky" neco pod 50hal... Vetsinu "snedli" operatori a nova, takze penize jakozto obezivo koluje dal...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Speedy  |  22. 06. 2004 16:58

Nevim, on tu v diskuzi nekde rval, ze nema penize? A ja si zase myslim, ze to s náma neni zase tak spatne. Napriklad na Velikonoce se jenom pomoci SMS podarilo vydbrat 3 802 013 Kč (www.pomoztedetem.cz).


A kdyz pises "zkuste si predstavit co by stoho mohlo bejt pro lidi PRO CESKY LIDI". Tak si podle mne pekne zahledeny do sebe a pekny nacionalista. Kdyz me nebavi zabava v televizi, tak ji prece vypnu a nedivam se na ni ne?


"...ale samy mezi sebou si zabavu udelat neumime noooo nevim kam se to zene dal ..." Muzes mi to prosim vysvetlit? Pokud budes pro nekoho organizovat zabavu, tak to prece zase bude tebou tak nenavidena komerce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Adam  |  22. 06. 2004 19:22

Speedy, ty si asi myslíš, že být "pěkný nacionalista" je něco velice ošklivého, že?!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
KO  |  22. 06. 2004 11:55

Clanek je peknej, sprehlednuje jiz kuse informace. A zaroven je jasne videt ja je do dokanolsti tato "hra" vymyslena. nebot cloveka by vetsinou napadlo, v ramci serioznosti, dat do pravidel jen 1 SMS z mobilniho telefonu, ale tak to nebylo. Tim padem se veskery retezec napojeny na "hru" muze prizivit vice, a to uz vubec clovek nebere v potaz psychickou stranku. Jinak nic proti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 11:51

Milý Helmute,


nemohu si pomoct, ale manipulovat lze pouze s někým, kdo sebou manipulovat nechá. A s ním pak může manipulovat kdokoli, kdo to umí. A je mi stokrát milejší, když s lidmi manipuluje Nova za svoje, než veřejnoprávní ČT1 za naše a tím taky za moje, a která za moje nejenže s lidmi manipuluje, ale ještě jim sprostě a veřejně lže. Za moje, za tvoje, za naše. Ovšem u veřejnoprávního jsme se s tím jaksi už smířili, že? Nejen u ČT, ale taky u "veřejnoprávní" vlády, parlamentu, senátu, policie, místních, obecních, krajských a všech dalších úřadů. U tšch všech držíme hubu, ačkoliv nejenže s námi manipulují a lžou nám, oni nás i okrádají tím, jak se k nám za naše chovají, jak kdeco prošvihnou, jak si jdou na ruku... ale na ně si nevyskakujeme, to jsme připosraný, aby náhodou ještě víc nepřivřeli kohoutek. Ale na "Železnýho", to nám jde, a přitom on manipuluje za svoje. A ať tady do nezkouší argumentovat prohranou arbitráží ve Švédsku a tím, že jsme za Železnýho zaplatili dest nebo kolik miliard: ty arbitráže byly tři; u prvních dvou byl Železný a vyhrál je. K tý třetí ho náš chrabrý stát nepozval ani jako svědka a podle toho to dopadlo. Kdo chce vědět víc, ať se podívá na www.kahoun.cz.


Ono se totiž neplatilo za to, co udělal Železný, ale za to, že mu naše zákony umožnily to udělat. A to je rozdíl.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
TiTaNeG  |  22. 06. 2004 12:32

Kamo TV Nova funguje vetsinou za tvoje prachy ne za svoje ...a prijdemy trosku ujety platit jeste jednou za neco kdyz uz jsem si to jednou "zaplatil"....a CTcko my prijde trosku obektivnejsi nez telenovela z brazilie ... nebo povidani mazelu Nova jak se mely fajn dovoleny kterou jsi jim zaplatil.......


 


 


 


fakt gumy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:02

Nevím jak ty, ale já si nejsem vědom toho, že bych Nově něco platil. Mohl bys mi to nějak blíž osvětlit? Čí dovolenou jsem kde zaplatil?


K objektivitě: Nevím co má být objektivního nebo neobjektivního na telenovelách, já se na to nedívám, a kdo ano, jeho věc. to je mi fuk. Neplatím to.


V čem je ČT, kterou platím, objektivní? V tom, že si tam redaktoři stávkujou, když se jim nelíbí ředitel? Ve zprávách? Ani náhodou. Co má co veřejnoprávní televize cokoliv komentovat? Ta mi má za moje peníze oznamovací větou oznámit co se kde stalo,  co kdo řekl a co kdo udělal. Tečka. Komentáře ať si strčí za klobouk - já si oznámenou skutečnost umím ohodnotit sám a nepotřebuju vodit za ručičku. Nepotřebuju si platit bandu redaktorů, aby mi vysvětlovali proč někdo udělal to, co udělal, nebo jak to ten. co něco řekl, myslel. Děkuju, nechci - ale musím! Jakým právem mi nějaký trotlové, který jsem ani nevolil, rozkazujou, že si musím platit tlumočníky, aby mi vysvětlili co kdo říkal, resp. jak to myslel? Nechci, ale musím!


Takže ono s tou objektivitou ČT opatrně, nezapomeň, že je závislá na Radě a na parlamentu - ti rozhodujou o tom, kolik budeme platit a tutdíž kolik oni budou mít, takže jakápak objektivita?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
j@kommo  |  22. 06. 2004 16:54

Platis, ani o tom nemusis vedet.. Koupil sis nekdy prasek na prani? Polevku v pytliku? Boty? Limonadu? Auto? Pak jsi prispel zaroven firme na propagaci (aniz bys kdy treba videl) a Kde ziskava Nova penize? Z reklam... Je to cely retezec, nemusis z toho byt extra smutny, ale je to fakt..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 17:44

Tak to je to poslední, co by mi vadilo, to je prostě běžnej tok peněz, bez toho by se zastavila ekonomika. Stejným způsobem přispívám na kohokoliv, kdo zveřejňuje reklamu. To by ti taky mohlo vadit, že sponzoruješ Mobilmánii, na který se setkáváš s příspěvkama, který se ti nelíbí, nebo taky úplně jinej server, na kterej jsi v životě nevlez. Ale vadí mi, že mám vedle svých daní ještě platit koncesi na ČT, kde ne tak docela dávno vysílali černou obrazovku, protože se pánům redaktorům nelíbil ředitel, vadí mi, že ze svých daní a jiných odvodů platím léčení potlučených ožralů, vadí mi že z toho platím politické strany které nevolím, vadí mi, že platím soudy, které nefungují, policajty kteří berou úplatky, ministry, kteří prošustrovávají stovky miliard (Diag Human, dálnice do Ostravy...) a právníky, kteří všechno projedou (opět Diag Human, arbitráž ve Stockholmu), a vadí mi, že z mých daní nezbývá na rekonstrukci dětské onkologie v Motole, vadí mi, že z mých daní nezbývá na operace děcek v zahraničí (protože z mých daní nezbylo na to, aby se mohly dělat tady) a jejich rodiče musí potupně žebrat formou sbírek, aby jim  ty děti neumřely. Co říkám vadí, to mě sere!


Ve srovnání s tím jede  Železný i Nova opravdu za svoje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:03

Nevím jak ty, ale já si nejsem vědom toho, že bych Nově něco platil. Mohl bys mi to nějak blíž osvětlit? Čí dovolenou jsem kde zaplatil?


K objektivitě: Nevím co má být objektivního nebo neobjektivního na telenovelách, já se na to nedívám, a kdo ano, jeho věc. to je mi fuk. Neplatím to.


V čem je ČT, kterou platím, objektivní? V tom, že si tam redaktoři stávkujou, když se jim nelíbí ředitel? Ve zprávách? Ani náhodou. Co má co veřejnoprávní televize cokoliv komentovat? Ta mi má za moje peníze oznamovací větou oznámit co se kde stalo,  co kdo řekl a co kdo udělal. Tečka. Komentáře ať si strčí za klobouk - já si oznámenou skutečnost umím ohodnotit sám a nepotřebuju vodit za ručičku. Nepotřebuju si platit bandu redaktorů, aby mi vysvětlovali proč někdo udělal to, co udělal, nebo jak to ten. co něco řekl, myslel. Děkuju, nechci - ale musím! Jakým právem mi nějaký trotlové, který jsem ani nevolil, rozkazujou, že si musím platit tlumočníky, aby mi vysvětlili co kdo říkal, resp. jak to myslel? Nechci, ale musím!


Takže ono s tou objektivitou ČT opatrně, nezapomeň, že je závislá na Radě a na parlamentu - ti rozhodujou o tom, kolik budeme platit a tutdíž kolik oni budou mít, takže jakápak objektivita?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Razor  |  22. 06. 2004 12:40

Ja si teda myslím,že nova nás stála mnohem víc než ČT. Mimo těch 10miliard za Železného, kterého teď nevím kdo zvolil do EP, aby ten hajzl mohl dostat novou imunitu. Bohužel si většina lidí myslí, že nova je "zadarmo" a za ČT musíme platit, jenže nova žije z reklam, které platí výrobci a ti reklamu rozpustí v ceně výrobků, které si kupujeme takže si ji platíme my v ceně výrobků, z tohoto důvodu se vyhýbám pokud to jde všem propagovaným výrobkům, protože mám pocit, že tím platím ty podvodníky na nově. Fakt škoda, že si to plno lidí neuvědomuje. Navíc to byl právě Železný a potažmo nova kdo loboval v parlamentu za zrušení reklamy na ČT a zvýšení poplatků, já bych byl pro to, aby na ČT reklama nebyla omezena, ale ani by jsme nic neplatili, to ale nejde protože nova má kontakty mezi politiky a ti to nedovolí a budou se snažit o opak, takže se spíše dočkáme zrušení reklam a zvýšení poplatků, to vše ale díky nově. Za poplatky ČT by jsme měli být naštvaní na novu a ne ČT, nova má totiž zájem aby všechna reklama byla na ni, ČT je pro ni konkurence, všichni ale milují novu, její telenovely superstar a další pořady nevalné kvality. Teď se jí navíc podařilo vyvolat mánii, jsou fakt dobří, musím uznat, ale já to nemusím platit. Toť můj názor.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 13:17

Deset miliard jsme neplatili za Železnýho, ale za neumětely, který mu zákonama umožnili udělat to, co udělal, a za další "umělce", který projeli arbitráž ve Stockholmu. Chceš-li místo prázdného plácání vědět, která tady bije, přečti si o Železném (i jiných) na www.kahoun.cz, mně se pořádně rozsvítilo taky až pak. Nebo opravdu věříš, že našim mocipánům bylo fuk, že se tady najednou objevil panáček, kterej každou sobotu hlásá několika milionům lidí co chce a ani to nemůžou ovlivnit, a ještě navíc on rozhoduje o tom, kteřá z nich se na hodinu dostanou na obrazovku v neděli v poledne? To neunesli, tak ho nakonec dostali - tu arbitráž projeli záměrně, a spousta lidí - jak vidím - to spolkla i s navijákem. Pokud jde o jeho imunitu - na rozdíl od našich místních šmejdů ji má jen na volební období, takže až doeuroparlamentí, má to na krku znova, jestli je ovšem co. Politikům v tomhle nevěřím ani kterej je den, o policii si taky myslím svoje (zatloukat, zatloukat, zatloukat - viz Kájínek a další), justice na tom taky není nejlíp (soudce Berka, odchod ministra - jediného nestraníka a slušnýh člověka z vlády, když zjistil, co má řídit).


V dalších věcech (reklama) se docela shodneme, máš pravdu je že jsou pak v cenách čili přes ně platíme Novu, ale když nebudou na Nově, budou jinde (noviny, rádio, billboardy). Ty firmy z reklamu neutrácejí proto, že by ji tolik potřebovaly, ale proto, aby si zvýšily náklady ==> snížily daně. A bez Novy nebo ať se jak chce jmenuje budeme informačně závislí na ČT, která ke závislá na tom, kolik jí na poplatcích přiklepne Rada - parlament - vláda. Potěšnáspámbu.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
TiTaNeG  |  22. 06. 2004 13:56

moc se diva na vlastni voci a moc to zeres mel bys to obcas vypnout a jit ven za kamarady nebo do lesa .....


pan Zelezny je kapitola sama pro sebe yto samy pan Kajinek jeste by jsi sem mohl dat pana Kozenyho a bylo by to komlepny .... vlastne lidi co okradaj tebe sou tvoji hrdivove protoze v nedely k tobe promlouvaj TV ... nebo promlouvaly ......


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 14:40

No, ještě ti to zkusím vysvětlit, i když "kvalita" tvých příspěvků mi napovídá, že to bude marný:


Jak často chodím za kamarády nebo do lesa je moje věc, s tím se netrap.


Tebou jmenovaní nejsou moji hrdinové, jenom nemám ve zvyku nechat se nakrmit zprávama a pak to vydávat za svoje názory, rád si o všem seženu co nejvíc informací, než k tomu zaujmu stanovisko, a zvlášť to platí v případě, kdy mi někdo o lidech, kteří evidentně něco dokázali, začne tvrdit, že jsou zloději a grázlové (Železný), zvlášť když tomu, kdo to tvrdí, kouká vztek a závist z očí.


Pokud jde o Kájínka, ještě se uvidí (i když při stavu naší justice...), ale jen ignorant může nevidět, že tam něco smrdí.


Koženýho jsi sem zatáhl ty, ale ani tam ještě nepadlo poslední slovo.


Možná bych to měl občas vypnout, ale ty bys měl občas zapnout, cokoliv, koukám že už zapomínáš i písmenka, kdy jsi naposledy četl něco jinýho než manuál od mobilu? Nějak ti unikají ti "správní podezřelí".


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Razor  |  22. 06. 2004 16:17

Tak téma železný to je asi na dlouhou diskuzi, můj názor je, že díky němu jsme platili 10mld. To že mu to tehdejší zákony a politici umožnili je další věc. Ale co se týče té reklamy tak si troch mimo. Proč by si firmy záměrně zvyšovaly náklady? To je totální blbost. Taky by mohli zvýšit platy a tím taky zvednou náklady, to že se pak ze zisku platí daň je fakt, ale je to kolem 30%, takže firmy mají snahu náklady snížit a né zvýšit, jak píšeš v předchozím příspěvku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 17:32

Teda promiň, ale odkud jsi spadl? Ukaž mi firmu, která si zvyšuje náklady zvýšením mezd (kromě vlastních)? To s sebou totiž nese další - a už nežádoucí - zvýšení nákladů ve formě odvodů státu, víme? Takže každá firma, která rozumně hospodaří a dobře prosperuje, má na výběr: odvést státu nebo zvýšit náklady (investicemi, mzdami, dalšími provozními náklady). Neznám nikoho, kdo by z těch tří možností volil mzdy a tudíž krmení státu. Naopak se oficiálně vyplácejí nižší mzdy a zbytek se dává bokem na ruku.


Investice jsou dlouhodobé, zejména do nemovitostí, takže se investuje a útrácí zejména v oblasti provozních nákladů.


A pokud chceš vědět něco víc o tom, co jsme platili nebo neplatili za Železného, nespoléhej na běžné sdělovací prostředky. V TV, v rádiu nebo MF, Právu či Lidovkách se to nedovíš.


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Fide  |  22. 06. 2004 21:00

Jen maly dotaz Jakym zpusobem te nekdy CT aspon trosku zmanipulovala narozdil od NOVY? Cekam uprimny a jednoduchy dotaz a nejsem priznivcem ani jedne TV Dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 21:35

Odpovím tak trochu odpovědí, tak trochu dotazem:


ČT1 nepoužívá asi tak často formu "mediální masáže", pokud se shodneme na použití tohoto názvu pro situaci, kdy na nás upoutávka na nějaký pořad vybafne kdykoliv a kdekoliv, zato podle mne používá velmi často metodu, kdy formou rozhovoru s více či méně známou a váženou osobností nebo manipulací s věci neznalým publikem ve studiu divákům skrytě podsouvá velmi diskutabilní a nědky zcela evidentně nepravdivé názory zabalené jako hotové a prokázané pravdy, navíc "pravdy" nás bezprostředně velmi ohrožující (dosahuje se toho formulací dotazů, "shazováním" nevhodných názorů nebo těch, kteří je prezentují, účelovým střihem reakcí publika apod.


Viděl jsi někdy pořady Katovna, Na hraně, Vertikála (namátkový výběr)?


Jak na tebe působila vánoční stávka redaktorů před - tuším - třemi nebo čtyřmi lety? Jak si mohou zaměstnanci veřejnoprávního média s tak obrovským vlivem dovolit stávkovat, jak si mohou dovolit vysílat za naše peníze černou obrazovku, protože se jim nelíbí ředitel? Kde v sobě berou tu drzost tvrdit, že je tím ohrožena svoboda slova a projevu? Na veřejnoprávní stanici nemá svoboda slova a projevu v jejich podání ve zpravodajství vůbec co dělat, stejně jako nemají co dělat odbory u policie a v armádě - to je prostě služba státu, který tě platí a na rozdíl od soukromé firmy poskytuje nemalé jistoty, a na oplátku požaduje jediné: drž hubu a krok a pracuj. Nemám stát rád (v obecném smyslu toho pojmu) jako instituci, beru jej jako nutné zlo, bez kterého by nastala totální anarchie, ale ve státní veřejnoprávní instituci jako je televize není místo pro příliš mnoho demokracie.


To s tou svobodou slova a projevu na veřejnoprávní stanici se týká pouze zpravodajství, nikoliv diskusních a jiných pořadů, a to  takhle: veřejnoprávní zpravodajství má mít jedinou povinnost: sdělit mi kde a kdy se co stalo, ukázat mi, kde kdo co řekl. Tečka, všechno. Nemá tu co dělat žádný komentář typu proč se něco stalo, kdo za to může, jek to dotyčný myslel. Děkuju, nechci. Nepotřebuju, aby mi někdo za moje peníze předžvýkaval myšlenky, děkuju, nechci. Nepotřebuju, aby mi někdo ve zprávách za moje peníze sděloval, jestli ta svině co za to může je Bush nebo Saddám, Petr nebo Pavel. Děkuju, nechci. Nepotřebuju, aby mi zamoje peníze banda redaktorů třikrát za večer vysvětlovala jak to ten, kdo něco řekl, myslel. Já za svoje peníze potřebuju a chci, aby mi live pustili jak to dotyčný říká, já už si to přeberu. Ale rozhodně nepotřebuju, aby mi svými slovy vyprávěli, co dotyčný řekl, a už vůbec nechci, aby mi vykládali jaký to mělo smysl a jak to myslel. Mám svůj vlastní mozek a prostě sdělená fakta si vyhodnotím sám. A když na to nestačím, tak si najdu vhodný publicitický nebo diskusní pořad, ale ve zprácách to nemá co dělat.


Ve státě, kde je úsměvným zvykem legalizovat sebevětší hovadinu slovy "vždyť to bylo v televizi (v novinách)" je takové zpravodajství tou manipulací z největších a nejnebezpečnějších.


Pokud chceš ještě konkrétnější příklady, mohu dodat, ale asi bych to netahal sem.


Asspenn


A manipulace z největších

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Razor  |  22. 06. 2004 21:58

Ty mzdy myslel jsem příklad, reagoval jsem na to, že jsi zcela nesmyslně napsal, že firmy budou investovat do reklamy aby si zvýšily náklady a tím snížily daně, což je samozřejmě pěkná blbost. Firmy se obecně snaží náklady snížit a ne zvýšit  jak píšeš. Investicemi si od daní moc nepomohou vzhledem k českým odpisovým sazbám(zejména na budovy) a dobrovolně zvyšovat provozní náklady nebude nikdo. Jak píšeš o vyplácení mezd "na ruku" to si může dovolit malá firma s pár zaměstnanci. Taková, která má na to si zaplatit reklamu v televizi si toto dovolit nemůže. To že jsou nějaké odvody je samozřejmost, ty jsou ale také nákladová položka. Takže si trochu mimo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Aleš  |  29. 06. 2004 21:15

Mimo jsi poněkud ty...


Zvyšování nákladů je nejběžnější manažerský přístup, jak dostat peníze ven z firmy.
Víš kolik je provize pro zadávajícího třeba za reklamní kampaň? Pokud ano, je hned vše jasnější... jinak spi dál.


PS: Základní zaklínadlo dneška - outsourcing...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ach jo  |  23. 06. 2004 17:25

Pokud s sebou nekdo necha manipulovat a vi o tom (manipulovat s sebou necha), pak neni manipulovan, ale je to jeho svobodne rozhodnuti. Manipulovat nekym znamena provadet s nim cinnost bez jeho vedomi o teto manipulaci. Ergo - manipulace byla uspesna.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Helmut Niederman  |  22. 06. 2004 11:34

TV NOVA jasně dokazuje, jak umí manipulovat se svým národem. Již to není doktor Železný, který každou sobotu v poledne dělal svým ovečkám kázání. Nyní je to Pavel Zuna, který umí skvěle manipulovat s národem pod taktovkou soutěže " Česko hledá Superstár ".  Jen, abychom se pak nedivili, že Superstár začne časem drogovat, fetovat, nebo ještě hůř, začne prodávat drogy. Všichni si dobře pamatují na českou hvězdu Pergnerovou jak manipulovala s náctiletými se svou prohibicí. A pak hluboko klesala, až se s ní stala obyčejná nicka.


Čágo bélo, šílenci !!!!!!!!!!!!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Informátor  |  22. 06. 2004 11:29

Takhle by se měla ke konci roku jmenovat soutěž, kterou chystá do vysílá TV PRIMA. Je to soutěž nikoliv i zpěvu, ale soutěž, jestli je člověk ideálním párem. Soutěž je ve své podstatě druh seznamky. A Prima chystá tuto seznamovací soutěž. A aby toho nebylo málo, o tom, jaký pár bude tvořen bude rozhodovat porota diváků. Jenže jedna odeslaná sms nebude stát 6,- Kč, ale 50,- Kč. A pak divák určí jestli třeba Marta Procházková se hodí do páru s Jindrou Povalem atd.


Máme se na co těšit. I TV PRIMA umí se opičit po TV NOVA.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Asspenn  |  22. 06. 2004 11:16

Dejsipivo: Problém není v tom, že se neshodneš s Markem nebo s dalšími - je jedno jestli s většinou nebo s menšinou, koneckonců účelem jakékoliv diskuse asi není úplná shoda v názorech - ta je málokdy možná už jen z prosté přirozenosti každého z nás, protože málokdo dokáže přiznat, že se na začátku diskuse mýlil a v jejím průběhu byl přesvědčen o opaku nebo alespoň donucen ke korekci svých původních názorů (to je pravý smysl diskuse). Problém je v tom, že nechápeš, resp. nechceš chápat rozdíl mezi sdělováním názorů a diskusí. Sdělit názor lze normálním způsobem anebo taky jako plivanec na druhé, ovšem obojí je k ničemu (to druhé více). Názor do diskuse musí být podložen myšlenkou a myšlenka vychází obvykle z vyhodnocení nějakých známých faktů; ovšem přítomnost faktů se po patnácti pivech vytrácí a následný vznik rozumné myšlenky je i daleko menším množstvím chlastu zcela vyloučen. Existují výjimky, které určitá hladinka může povzbudit k vyšším myšlenkovým výkonům, ba až inspirovat, ale ty to nejseš, to si buď jistý, protože jinak by se nemohlo stát, že před odchodem do putyky tvé názory jistou podloženost myšlením vykazují, zatímco po návratu je obsah myšlenek ve tvých názorech roven nule. Tudíž jen pliveš cosi o dementech, přičemž v tu chvíli ani nevnímáš skutečný obsah toho označení. Nenapíšu, že dement jsi ty, protože oni - na rozdíl od tebe - za svůj stav nemohou.


Mnohdy jsem tvé názory i "názory" určitou rezervou akceptoval s tím, že jsem si vědom, že často jen provokuješ a reješ a bavíš se těmi, kdo na to skočí; budiž, leckdy na to mohli skočit jen opravdoví pitomci, dobře jim tak (pitomec = pitomý od slovesa pitěti, což kdysi znamenalo husu sedící na zadku spokojenou s tím, že ji někdo krmí , aniž by si uvědomila, že na sv. Martina bude utrum).


Dneska jsi mne ale nasral, protože jsi mne označil za dementa. Ujišťuje tě, že nepatřím mezi stádo tupě zírající na Novu od rána do večera za současného požírání chipsů a popíjení lahváčů, zato se obávám, že ty patříš ke (vpodstatě stejnému) stádu tupě táhnoucímu za někým, pro koho cokoliv na Nově je jen tupá komerce pro tupé Nováky, aniž by si to stádečko uvědomilo, že ten vůl, za kerým táhne, taky jen bezmyšlenkovitě plive, a to buď proto, že - na rozdíl od stáda - z toho pro něj něco kouká, anebo - a to velmi často a v souladu se stádem - proto, že se sám na něco takového nezmohl, ačkoliv by rád. Nic na světě není jenom dobré nebo jenom špatné, ani Nova, ani pivo. Nech laskavě každého, ať si vybere co se mu líbí a neodsuzuj každého, komu se líbí něco jiného než tobě. Ty taky - aspoň doufám - nelemtáš kdejakou sračku jenom proto, že je zrzavá a má bílou čepici. Nebo jo?


Asspenn

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepa  |  22. 06. 2004 11:50

Klobouk dolů, tohle je příspěvek do diskuze jako řemen. Jsem strašně zvědavý, jestli Dejsipivo dokáže na tento příspěvek reagovat. Ještě jednou díky za super počtení.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
zajdee  |  22. 06. 2004 09:58

Dekuji redakci, ze ted nabizi grafy i ve formatu gif. Naposledy jsem byl tim flashem tak... znechucen, ale dneska je to hned o necem jinem :)


Jeste jednou diky.


Jinak k superstar -- no, bezpochyby to je fenomen, dobre vymysleny format, ktery si u lidi ziska podporu. A ze bylo vice hlasu do SS nez do EP...? No vsak ano, Cesi jsou lini, takze radeji vezmou telefon a poslou SMS do souteze, ktera je mimochodem zaujala (co takhle vymyslet nejaky zabavny format propagujici EP? :)))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kato  |  22. 06. 2004 10:27

Myslis, ze by treba EP zpivali? Tak to radsi nee  Uz to vidim - Cesko hleda SuperPoslance. A na namestich tranpsarenty: "Bobosikova - joooo, Ransdorf!!!!"  LOL

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lucka  |  22. 06. 2004 09:58

Já jsem taky hlasovala a nestydím se za to. Nepřipadám si jako dement, spíš naopak. Nebylo to proto, že bych byla šílející fanynkou na náměstí, tohle už mám pár let za sebou (i když po pravdě - nikdy jsem to nedělala), ale spíš z jiného důvodu. Ten hlavní důvod bylo, aby nevyhrála naivní holčička, která se přizpůsobí všemu jen aby si jí někdo všiml a byla slavná. Už mám takovou přece nestárnoucí Helenku Vondráčkovou, které už je asi 3 desítky let pořád "dvacet a něco"... Mít za Superstar druhou takovou, to by byla ostuda! Proto jsem hlasovala a nepřipadám si jako dement a ani mi není těch 30 Kč, který jsem do toho vrazila, líto...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petrolin  |  22. 06. 2004 11:17

Můžu mít soukromý dotaz? Chodíš také hlasovat k volbám, kde jde o podstatné věci, nebo se angažuješ jen takhle?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepa  |  22. 06. 2004 11:47

Záleží na tom? Copak je zárukou inteligence to, jestli se člověk účastní voleb? Demokracie je od toho, aby se člověk mohl svobodně rozhodnout, zda volit bude nebo ne a je lhostejno jestli jde o volby do parlamentu nebo Superstar. Tvoje otázka je o ničem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lucka  |  22. 06. 2004 11:49

K volbám moc často nechodím. Přiznám se, že politice vůbec nerozumím, takže bych opravdu volila strany jen tak "od boku". A ať se na mě nikdo nezlobí, ale to nemá cenu. Párkrát se mi třeba líbila nějaká strana nebo člověk v ní, ale po čase se z nich stali naprostí outsideři, takže jsem toto zavrhla. Vím, kdyby byli všichni jako já, tak je to na nic, ale tuším, že když budu někoho volit, tak to bude jen pěkné pozlátko, kterým mě oblbne. Zkrátka jsou věci, kterým rozumíme a věci, o kterých naopak nemáme ani páru...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petrolin  |  22. 06. 2004 12:43

Díky za poctivou odpověď. Vlastně jsem si to myslel předem, jen jsem si to chtěl ověřit - takže přidávám omluvu. Samozřejmě nezpochybňuji tvé právo na vlastní rozhodnutí. Myslím ale, že život tě mnohokrát postaví před obtížnější a důležitější volby, než kdo vyhraje první místo ve zpěvu. Bohužel - politika je to, co nám stanovuje ty nejzákladnější podmínky a chci věřit, že jednoho dne nám výsledek voleb to právo na vlastní cestu nesebere. Hezký den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
myskin  |  22. 06. 2004 09:34

Foto s podpisem je na http://www.dajdou.cz 


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
*****  |  22. 06. 2004 09:00

Rada:pokud někdo závidíte,že si kdosi na Superstar nahrabal,tak proč do toho nejdete taky?!!!


Vždyť v dnešní době můžeš vydělávat na čemkoliv,jen to musíš umět.A pokud to neumíš,tak drž ústa a nezáviď.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bob  |  22. 06. 2004 13:34

Každý asi nemá žaludek na zneužíváni lidské tuposti .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bob  |  22. 06. 2004 13:34

Každý asi nemá žaludek na zneužíváni lidské tuposti a .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
T  |  22. 06. 2004 08:42

V článku je trochu nedostatek a to ten, že v jedný celle (buňce) je více signalizažních kanálů než jeden.


Minimálně 7 a klidně 20. Nejsou využity jen na SMS, ale i na SMS.


Proto toto omezení není tak aktuální.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  22. 06. 2004 08:31

To je úroveň (diskuse).


dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
muf211  |  22. 06. 2004 08:33

Jaký národ, takové diskuse

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
dejvidek  |  22. 06. 2004 09:46

Asi tak...


dejv

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lowend  |  22. 06. 2004 14:23

Co chceš od národa, kde druhou nejsilnější stranou jsou komunisti...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nemo  |  23. 06. 2004 16:32

Bohužel, ale ten hrůzný úspěch komunistů je opravdu velmi špatnou vizitkou ČR...


A přitom by stačilo investovat peníze do propagace voleb jako takových, ne jenom stran. Když mohla mít superstar takový úspěch, určitě by se našel nějaký šikovný "manipulovatel", který by napsal něco mediálního pro masovou podporu voleb a pak by si komunisti zaručeně ani neškrtli :) Přeci jenom je to vymírající skupina (už aby to bylo) a nebýt jejich skoro 100% účasti na volbách, tak by si neškrtli :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ach jo  |  23. 06. 2004 17:12

A zkousel jste pocitat? Komunisti meli cca 20%, tj. pri 25% ucasti 5% populace. To je hodne?
Ale ono premysleni boli, ze ano, to je lepsi poslat hlas do Superstar, nad tim se premyslet nemusi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nemo  |  24. 06. 2004 12:19

Ano, zkoušel jsem počítat a proto jsem napsal to co jsem napsal. Vaši odpověd připisuji spíš nepozornému přečtení mého příspěvku, protože jsem vlastně řekl bez čísel totéž :)


Komunistů je málo, s tím se nic dělat nedá, ale narážel jsem na minimální účast ve volbách a to je hrůza, protože je sice hezké říkat si, že je komunistů málo, ale nejít k volbám, znamená vlastně dát hlas jim, protože oni přijdou vždycky... Také jsem zmínil, že při 100% účasti  by si komunisti ani neškrtli :)


Nicméně vaši odpověď chápu, také jsem ne vždy četl pečlivě zadání ;)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dejsipivo  |  22. 06. 2004 00:05

No jo. Sme prostě národ retardovanejch dementů. Já osobně sem nehlasoval ani jednou - nebudu přece strkat prachy proto, aby se někdo stal superstar. Aby to nevyznělo, že Anetě závidím.. nene. Já bych nechtěl bejt superstar, hrozný. Mám rád svou kapelu a sem spokojenej. Jen tím chci říct, že kdyby se dalo hlasovat ZADARMO, tak bych taky hlasoval a třeba by to dopadlo úplně jinak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
bob  |  22. 06. 2004 00:09

Jo jo ty zakuklenej socane kdyby bylo vsechno zadarmo tak toho dopadlo mnohem vic jinak..........

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dejsipivo  |  22. 06. 2004 00:15

Nejsem socan. Můj kredit v tuhle chvíli činí 524,20kč. Jen sem inteligentnější než většina národa - přece nedám 6kč když mi to nic nevynese??? 6kč bych dal tak akorát tehdy, kdyby mi to vyneslo 10kč. Ty vole dyž sem viděl ten řvoucí dav s cedulema na hlavách s nápisem "ANETA" nebo "ŚÁRKA" tak sem se málem posral smíchy, no ale přecejenom je to smutný, že sme tak vypatlanej národ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lucka  |  22. 06. 2004 09:45

Aaaa, pozor, pán je inteligentnější než většina národa!!! Tak kdybys byl tak inteligentní, tak bys věděl, že se píše JSEM a JSME a ne sem a sme.... Ty inteligente! To víš, některý lidi na nějakou tu korunu nekoukají a dělají něco, i když jim to nic nevynese a něco budou muset obětovat...


Jedinej, kdo je vypatlanej jsi Ty a je k smíchu, že se nazýváš inteligentnějším než většina národa a přitom se chlubíš, že máš kredit 524,20 Kč. Sorry, ale to jsi socka...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nevim  |  22. 06. 2004 12:53

Vypatlaný a ne vypatlanej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
michalh  |  22. 06. 2004 20:21

..nekteří lidé.. :)

Ale k veci, pokud dela nekdo neco co mu nic nevynese, je to tezce neracionalni (to ti reknou na prvni hodine ekonomie na jakykoliv skole, resp. alespon by meli) - to neznamena ze vynos musi byt penize, muze to byt klidne pocit, sebeuspokojeni, atd. .. jen tak pro presnost..

a nepranyruj me za nespisovny tvary, ja na to nehraju.. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  22. 06. 2004 00:14

Pane Dejsipivo, když má někdo jiné názory, potřeby a záliby než vy, neznamená to hned, že je retardovaný dement. Prosím o trošku více tolerance. Jinak by totiž kdokoli, kdo netráví čas na internetu, mohl napsat totéž i zdejších účastnících diskusí – anebo o jiných lidech, kteří by se chovali jen trochu jinak.


Tohle je bohužel věc, kterou nějak ještě neumíme a je to krásně vidět na zahraničních diskusích. Zatímco u nás se za názory a postoje nadává, tam se diskutuje. Tamějším provozovatelům internetových serverů opravdu velmi závidím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dejsipivo  |  22. 06. 2004 00:21

Ale ale Marku, jaktože ještě nespíš?????????? Asi už seš příliš unavenej. Já jsem jen řekl svůj názor na společnost a na ty, co hlasovali a ty už máš problém. Vidíš - to je typický příklad toho, co kritizuješ. Každý má právo na svůj názor a když říkám, že mi je k smíchu to šílenství kolem superstar a že sou to dementi a neříkám to konkrétní osobě, tak se to právně nedá uznat ani jako urážka - je to prostě jen můj názor - mé stanovisko k článku - k věci. Takže přestaň prudit a jdi si radši lehnut a vyčistit mozek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Marek Lutonský  |  22. 06. 2004 00:25

Škoda, po několika měsících jsem znovu zkusil, jestli s vámi bude možná rozumná diskuse.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dejsipivo  |  22. 06. 2004 00:28

 my dva se asi nikdy neshodnem. Ale tentokrát mám pravdu já - vy ste se do mě začal navážet - nic sem nedělal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
j@kommo  |  22. 06. 2004 01:00

S timto pristupem se muzes jit rovnou obesit, protoze at si koupis, co si koupis, vzdy prispivas na obzivu firem. A v tehle soutezi je tou firmou prave provozovatel souteze. Ti, co hlasuji, jsou spotrebitele produktu, ale to je stejne jako u sportovnich potreb a dalsich veci pro volny cas a zabavu a i kdybys tady nadaval do aleluja, tak s tim nic nenadelas...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Terminator3  |  22. 06. 2004 01:04

2 Dejsipivo - Nevím, proč tu mluvíš o dementech?? Víš, kdo na těch náměstích stál a křičel?? Samý mlaďoučký holky! A u těch je to, nemýlím-li se, naprosoto normální! A jak jsi přišel na to, že jsi inteligentnější než zbytek národa?? Kvůli tomu, že máš doma Internet a umíš do něj naťukat víc než www.seznam.cz ? Já si dle tvých příspěvků myslím prostý opak.. demente.. ;-(

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lucka  |  22. 06. 2004 09:49

Naprosto s Tebou souhlasím! On se tu nazývá inteligentem a přitom se chlubí tím, kolik má kredit (což stejně není žádný zázrak ) a i pravopis je na velice inteligentní úrovni... :o))))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jerry  |  22. 06. 2004 01:04

No vidis. A ja jsem Anete hlas poslal. Proste protoze se mi libi jeji zpev a chtel jsem ji podporit, takze mi tech 6Kc nebylo lito. Stejne jako mi neni lito "vyhodit" penize za nejake dobre jidlo, i kdyz bych se stejne najedl ze smazaku nebo "vyhodit" penize za listek do kina, i kdyz jsem ten film stejne v DIVX davno videl atd. Proste jsem ty penize "navic" dal pro sve poteseni.

A vzhledem k poctu SMS, ktere prisly v poslednim kole, te navic celkem lituju. Skoro vsichni v tomto state jsou "dementi" a jen ty jediny jsi normalni. Fakt bych nechtel byt ve tve kuzi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ric  |  22. 06. 2004 01:08

ne "vy dva",ale ty a podstatna cast prumerne tolerantnich lidi se neshodnete.
Jecici davy, transparenty a podobne, je to mimo me, ale vubec zabny problem v tom nevidim. Jecici davy prisly snad uz s Beatles a Elvisem, tak co se divis a ubohym zpusobem se tady zviditelnujes? Koho zajima, ze potrebujes za 6Kc dostat 10? Ze mas kredit takovy a makovy? No a s tou inteligenci...ze sis udelal nejaky pochybny IQ test nebo 2 jeste nic neznamena.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
D.Č.  |  22. 06. 2004 07:19

Je to škoda, že to nepochopil. Kdybyste mi to napsal vy, tak bych to chápal, hold je někdo i na jiné notě než na té slušné. Zkuste to třeba zase příští měsíc. Jsme prostě jenom lidi (teda většina na tomhle serveru)
Držím palce na další pokus.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
abcda  |  22. 06. 2004 13:46

No ja bych se teda chtel zastat pana Lutonského, protoze on se do tebe treba navazel jak rikas Dejsipivo, ale slusne a argumentoval. Ty ses jenom sprostej, sorry nemas pravdu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MiKy  |  22. 06. 2004 17:41

Marku, docela Vás lituji a stejně jako vy čekám na diskuzi, která bych si mohl přečíst a nemusel bych mít pocit, že opravdu žiji mezi národem dementů, kteří se neumějí slušně vyjádřit a argumentují jen nadávkami.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Don Lujo  |  22. 06. 2004 01:01

Myslim, ze jsi to ted prave korunoval.


Taky me zacinaji nudit neustale nadavky na vsechno kolem. Taky jsem neposlal zadny hlas, ale to snad neznamena, ze ostatni jsou dementi. Potrebujes si temi silackymi recmi neco dokazat? Souhlasim s prispevkem vys: trosku vetsi tolerance by neskodila.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepa  |  22. 06. 2004 06:23

Necítím se jako dement, i když jsem se soutěžel aktivně účastnil a posílal každý týden několik SMSek. Je to prostě druh zábavy. Ale co se kvůli Tvému názoru budu rozčilovat, mohl bych říct, že jsi dement, že se Ti nelíbila soutěž Česko hledá Superstar, ale to bych se snížil na Tvou úroveň. Respektuju, že Tě nezaujala atak Tě prosím, aby jsi Ty respektoval, že několik milionu Čechů tu soutěž mělo rádo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
I  |  22. 06. 2004 07:46

šílenství kolem "Superstar" je ukázkou mistrné manipulace a jejího zneužití pro obohacení úzké skupiny lidí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
nuf211  |  22. 06. 2004 08:24

No, pro srandu králíkům by to asi nedělali... Ale manipulace funguje všude na světě, je to prostě tak dané a neuděláte s tím nic. Asi nezbyde nic jiného, než se s tím konečně smířit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GooS  |  22. 06. 2004 10:21

Prave naopak... jedine co se proti tomu da delat je bojovat proti tomu a NE SE TUPE SMIRIT s tim, ze tebou chce nekdo manipulovat.... !!!!!!!!!!!!! GooS

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Moorhuhn  |  22. 06. 2004 12:51

Zitra se dostavis na nejblizsi policejni stanici za ucelem odvsiveni, prevleceni z kapsacu do normalniho uboru a budou ti otrhany dredy..... ty, antiglobalisto :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
GooS  |  22. 06. 2004 16:59

Provedu... :o) ... akorat bohuzel nesplnuji ani jednu z vlastnosti, ktere jsi zde napsal... ale neboj ... s tim se da neco delat... ale ted vazne... antiglobalismus nezni vubec spatne...

hezkej den...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
j@kommo  |  22. 06. 2004 12:43

ja bych to nenazyval manipulace, ale podnikani... Je to prachobycejny byznys (nebo business, jak kdo chce). Do souteze jsem zadny hlas neposlal, presto na ni nevidim nic spatneho!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
be be  |  22. 06. 2004 07:46

re:dejsipivo


Nic si s toho nedelej.Je to jen brutalni komerce a nejak prece musi zdimat penizky.Musis to ignorovat a mas pokoj v hlave.Ja si dam radeji spekounka a pustim si nejakej namrdik he he. ps: hlas maj krasny ale co se vsechno kolem toho toci je e e

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Johny  |  22. 06. 2004 08:17

...souhlas, nezbývá než to ignorovat a pak je opravdu klid......já to mám ještě "o to horší", že za "tou" televizí stále vidím pana Tlučhubu...a ten "dav" ho ještě zvolil do Bruselu...to jsem teda "rozcházel" dost těžko....ale povedlo se to .. :))))))


Mějte se

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pepík  |  22. 06. 2004 08:17

kdyby to nic nevyneslo, tak by s tim Nova neprisla. dodala poradnou davku reklamy a narod je lehce ovladatelny takove novodobe vymyvani mozku.
tohle by spis melo byt o umeni nez o penezich, ale takova uz je doba. Kdepak jsou ty casy, kdyz bozsky Kaja vahral svou prvni soutez skoda, ze jsem tou dobou nebyl jeste na svete

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomcat  |  24. 06. 2004 10:01

To je pravda, TV uz pres tri roky aktivne nesleduji, a kdyz vidim co to dela s nasima, jak se dokazou smat i takovym p... v tech show na Nove, tak se nestacim divit, ano TV je obrovsky manipulacni prostredek, ktery dokaze ovladat davy lidi, pro nektere je dokonce neco jako droga a jim to uz ani neprijde. Napriklad jeste za komunismu toto bylo na dennim poradku a jak rodice rikali, vyrostli v te dobe a vubec jim neprislo, cim vsim je v televizi krmili. Kdyz to ted clovek zpetne vidi v nejakych opakovanich treba zprav z te doby, tak tomu sam neveri, cim vsim byl narod krmeny. Dnes je to podobne, je snadne vydelat nejake penize na show treba jako Superstar, nerikam, ze je to spatne, kdyz se to lidem libi a chteji za to ty penize utratit, at si utraci, tady jde jen o soutez, ktera ma za ucel vybrat zpevaka, ktery se libi celemu narodu a na nem se nabalit. Bohuzel si myslim, ze uz to samotne ovlivnovani by mohlo byt prece jen jeste vice  zneuzitelne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor