Český rekord v MapShare: téměř 600 oprav

TomTom dnes vydal další tiskovou zprávu, která propaguje funkci MapShare. V kompletním znění si ji můžete přečíst níže, zaujalo mě v ní několik statistických údajů:

  • Na jednu hodinu cesty v Evropě se průměrně váže dvacet až třicet oprav v MapShare.
  • Byly přidány názvy stovek tisíc ulic.
  • Téměř u milionu silnic byla upravena průjezdnost.
  • Nejvíce mapy opravují Američané, Němci a Britové (nevím ale, zda jde o statistiku vztaženou k počtu prodaných kusů, nebo jen o absolutní součty).
  • Českým rekordmanem je Milan Prchal, který provedl téměř šest set oprav.


Kompletní tisková zpráva

TomTom zaznamenal již pět milionů mapových oprav zaslaných prostřednictvím služby Map Share™

Komunita uživatelů technologie TomTom pro opravu map se za necelý rok rozrostla o 1000 %

Praha, 16. prosince 2008 – TomTom, přední světový poskytovatel navigačních řešení, oznámil, že členové komunity TomTom Map Share vytvořili již pět milionů mapových aktualizací. Tento milník je výsledkem stoupající popularity patentované technologie TomTom u komunity uživatelů TomTom Map Share, která se od počátku letošního roku rozrostla z půl milionu lidí na dnešních více než pět milionů.

S využitím pomoci svých zákazníků po celém světě je TomTom schopen poskytovat vždy nejaktuálnější mapy v neustále se měnícím světě. Funkce Map Share umožňuje zákazníkům TomTom okamžitě vytvářet opravy map přímo na svých zařízeních TomTom. Jakmile dojde k jejich ověření pracovníky TomTom, jsou tyto aktualizace zpřístupněny celé komunitě Map Share, díky čemuž mají zákazníci TomTom neustále přístup k aktuálním mapám. TomTom Map Share obdržel certifikát prestižní německé společnosti TÜV SÜD pro svou efektivitu, intuitivnost a spolehlivost.

„Od počátku jsme si Map Share představovali jako nástroj, který pomůže řidičům vypořádat se s frustracemi z neočekávaných změn na trase a zároveň překlene období mezi řádnými aktualizacemi map,“ vysvětluje Corinne Vigreux, výkonná ředitelka společnosti TomTom. „Pro názornou představu: Na jednu hodinu cesty kdekoli v Evropě či Severní Americe se váže dvacet až třicet oprav prostřednictvím Map Share.“

Úspěch Map Share je dán také tím, že opravy vytvářejí jen uživatelé, kteří o ně mají skutečný zájem. Význam tohoto milníku je zřejmý i tehdy, když jej porovnáme s 15 000 reporty, které producent map Tele Atlas průměrně za měsíc obdrží od koncových uživatelů prostřednictvím svého reportovacího systému Map Insight.

Pár zajímavých faktů o opravách Map Share:

  • Byly přidány názvy stovek tisíc ulic
  • téměř milion silnic, které byly nesprávně zablokovány (nebo zprůjezdněny) jsou nyní zahrnuty či odstraněny z tras TomTom
  • největší množství oprav vytvářejí Američané, Němci a Britové

„Jedna věc je zřejmá: silnice se neustále mění. TomTom Map Share mi pomáhá blokovat silnice, které již nejsou průjezdné, či přidávat vlastní body zájmu,“ říká Milan Prchal, český rekordman v počtu mapových oprav v rámci služby Map Share. „Před Map Share jsem si mohl pouze postěžovat na nepřesnosti v mapách, ale i kdyby je výrobce map opravil, v mé mapě by se již tyto opravy neprojevily. Nyní mohu spoustu chyb opravit na svém zařízení okamžitě. A co je důležitější, velké množství oprav mohu získat od ostatních uživatelů! Pohybuji se denně v ulicích Prahy a přiznávám, že mým koníčkem je zapojovat do vytváření mapových oprav v rámci Map Share také členy rodiny a kolegy.“

Kompletní mapový balík TomTom zahrnuje kvalitní mapy předinstalované ve všech produktech, záruku nejnovější mapy TomTom, službu TomTom Map Update Service a Map Share – díky tomu může TomTom poskytovat svým zákazníkům nejaktuálnější a nejspolehlivější mapy na trhu.

Opravy Map Share jsou nyní dostupné všem zákazníkům TomTom prostřednictvím softwaru TomTom HOME, který je standardně dodáván ke všem přístrojům TomTom.

Diskuze (6) Další článek: O2 prodlužuje vánoční výhody nejen v e-shopu

Témata článku: , Rekord, Výkonná ředitelka, Maps, Cori, Frustrace, Skutečný zájem, Český, Komunita uživatelů, Zajímavý fakt, TÜV