Český Siemens rozhodně neztrácí: loni prodal milion produktů

Společnost Siemens, divize Komunikace, prodala v loňském roce v České republice rekordní počet koncových GSM zařízení. Bylo prodáno 980 000 mobilních telefonů a 78 000 GSM modulů značky Siemens. Celkový prodej mobilních telefonů Siemens tak v kalendářním roce 2004 meziročně vzrostl téměř o 16%.

Nejvyšší zájem o nové telefony společnost již tradičně zaznamenala v předvánočním období. V posledních třech měsících roku 2004 bylo prodáno 460 000 mobilních telefonů značky Siemens, což představuje téměř 7% nárůst prodeje ve srovnání se stejným obdobím roku 2003.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Vývoj prodeje mobilních telefonů • vývoj prodeje datových modulů 

„Rok 2004 považuji pro Siemens v České republice za velmi úspěšný, podařilo se prodat více než milion GSM přístrojů, a to i přes nárůst marketingových a prodejních aktivit konkurence. Mobilní telefony Siemens tak zůstávají dlouhodobě druhou nejprodávanější značkou na trhu. Pevně věřím, že rok 2005 bude pro Siemens alespoň stejně úspěšný, jako rok minulý,“ říká Jaroslav Zoubek obchodní ředitel pro oddělení Mobilní přístroje a terminály společnosti Siemens, divize Komunikace.

Diskuze (25) Další článek: Český mobil Jablotron GPD-02: ne do kapsy, ale na stůl

Témata článku: Siemens, Pro +, Mil, Český