Cestujte po městě bezpečně, i když jako blesk

Město je bez nadsázky v neustálém pohybu a stejně tak i lidé, kteří v něm žijí. Ke slovu se stále více dostává takzvaná mikro-mobilita, protože nabízí lidem rychlost a zároveň svobodu ve volbě dopravy.

Dříve jsme byli pro rychlé přejezdy z míst, kde není přímé spojení městské dopravy, odkázáni na automobily. S řešením nastoupil nový trend, který si postupně získává celý svět, a tím jsou elektrické koloběžky. Oceníte jejich obratnost, výdrž i rychlost a užijete si nový zábavný způsob cestování. 

Pokrok nezastavíš, tak se svez s ním

Narozdíl od kolony aut se s elektrickou koloběžkou opravdu nezastavíte. Nejnovější modely fungují velice spolehlivě a třeba kvalitní Lenovo Electric Scooter M2 nabízí dojezd až 30 km na jedno nabití. Tento model od Lenovo disponuje navíc výkonem 350 W, takže se připravte na rychlost až 25 km/h. Při cestování po městě se investice do elektrické koloběžky skutečně vyplatí, protože na rozdíl od auta s sebou nenese žádné další náklady. Ušetříte za nejrůznější pojištění, povinný servis nebo třeba zimní kola. Chcete se dostat na schůzku včas, levně a ekologicky? Pak právě elektrokoloběžka dává smysl!

Bezpečnost cestou i necestou

Současné elektrické koloběžky mají s prvními modely již pramálo společného. Zvláště konstrukce prošla značným vývojem. Třeba právě výše zmíněný model Lenovo Electric Scooter M2 je vyroben ze slitiny hořčíku a hliníku, které jsou zárukou velice pevné, ale zároveň lehké konstrukce. Prémiové materiály dokáží ulehčit i výrobě, takže maximum citlivých součástek je spolehlivě chráněno tělem koloběžky. Obzvláště nováčkům přijde vhod také systém bránící nechtěnému rozjezdu. Zásadní pro bezpečnost a pohodlí jsou také kola a brzdy. Ve své novince Lenovo použilo speciální bezdušové pneumatiky, které garantují dlouhou životnost, neprorazíte je a perfektně tlumí nárazy. Jistotu vám také dodá trojí brzdový systém, kde kromě pedálu na zadním kole brzdíte i kotoučovou brzdou a motorem.

Šetřete přírodu i svůj čas

Předností elektrických koloběžek je jejich šetrnost k životnímu prostředí. Pokud před automobilem upřednostníte koloběžku, ulevíte přírodě od emisí a toxinů, které jsou zvláště ve městech už tak velkým problémem. Kromě přírody uděláte navíc dobře vašemu zdraví. Možná vás to překvapí, ale i na koloběžce s elektrickým pohonem dochází k zapojení vašich svalů. Jízda totiž vyžaduje zapojení hlubokého stabilizačního systému - svalů v oblasti nohou, zad i ramen, které pomáhají tělu ustát drobné otřesy.

Centrum města můžete překonat se složenou koloběžkou třeba tramvají nebo autobusem. Pak ji jednoduše za 3 vteřiny rozložíte a posledních několik kilometrů můžete prosvištět do cíle na dvou kolech a během jízdy si ještě zpevnit zádové svaly. Chránit přírodu nikdy nebyla větší zábava!

Klepněte pro větší obrázek

Jestli přemýšlíte nad novým způsobem dopravy po městě, doporučujeme novinku Electric Scooter M2 od Lenovo. Elektrická koloběžka s 350W motorem, intuitivním ovládacím LED displejem a stylovým i bezpečným designem. Navíc se pyšní dlouhou výdrží baterie s dojezdovou vzdáleností až 30 km na jedno dobití. Vaše může být za 11 699 Kč na viha.cz .

Další článek: Pozor na „vishing“. Volající se vydává za zaměstnance banky, chce znát PIN karty

Témata článku: ,