Chcete i v Česku používat Apple CarPlay? Stačí vám k tomu jednoduchý fígl

Vybraná auta a autorádia umožňují používat Apple CarPlay pro navigaci, telefonování, vyřizování zpráv a další funkce. Potřebujete k tomu iPhone 5 nebo novější, zapnutou hlasovou asistentku Siri a být v oblasti, kde je CarPlay dostupné. Ale to v Česku není.

Jednotlivé automobilky nabízejí svá vlastní řešení propojení chytrého telefonu s palubním počítačem. Např. Škoda Auto má platformu SmartLink+. I zde však lze CarPlay aktivovat. Musíte si ale vypomoci fíglem. V telefonu je Je k třeba zvolit jazyk té země, která CarPlay podporuje. Funguje to třeba s němčinou, a když pak iPhone spárujete s autem, zařízení si myslí, že jste Němec cestující po Česku a službu spojí. Následně lze iPhone opět přepnout do češtiny.

V každém případě ale musíte CarPlay aktivně využívat. Pokud tak neučiníte po dobu devadesáti dnů, automaticky se smaže certifikát a celé kolečko se změnou jazyka musíte podstoupit znovu. S iOS 12 už nemusíte využívat jen nativní aplikace od Applu. Jako první odladil své mapy Google, takže se skrze CarPlay můžete nechat navigovat i jimi, nově funguje i Waze a další tituly budou přibývat.

Výše uvedené informace nejsou oficiální. Žádný výrobce automobilů působící v České republice (nebo na takovém trhu, kde funkce Apple CarPlay není podporována) nemůže totiž oficiálně potvrdit, že jeho vůz Apple CarPlay podporuje.

Diskuze (37) Další článek: Nový týden, nový Samsung. Řada Galaxy J se rozšiřuje o Galaxy J4+ a Galaxy J6+

Témata článku: Apple, , , , , , , FIG, Škoda Auto, Výrobce aut, Česká republika, Palubní počítač, Němec, F +, SmartLink, Car +, Uvedená informace, CAR, SmartLink +, Fígl, Apple CarPlay,