Chybí vašemu mobilu paměť? Výrobci zdvojnásobí kapacitu a nestojí to moc

U stolních počítačů je výměna vnitřních komponent zcela normální věc, v omezené míře si pomůžete také u notebooků, ale u mobilů je tohle téma naprosté tabu. Konfigurace je daná a v servisu vám maximálně vymění součástku 1:1. Vivo a Meizu teď zkouší tohle tabu zbořit...

Vivo představilo svůj program na navýšení interní paměti starších modelů smartphonů začátkem května, Meizu reaguje o tři týdny později. V obou případech jde o časově omezený zkušební provoz pouze pro Čínu, počet modelů je malý, ceny vypadají následovně:

Vivo User Expansion program (zkušební provoz do 5. června)

  • Vivo X6D, Vivo X6A: 32 GB –> 64 GB za cca 1 000 Kč
  • Vivo X6S, X7 Plus, Vivo X9: 64 GB –> 128 GB za cca 1 700 Kč

Meizu upgraduje 12 modelů (viz galerie) a pilot běží do 22. června

  • 16 GB –> 32 GB: cca 700 Kč
  • 32 GB –> 64 GB: cca 850 Kč
  • 16 GB –> 64 GB: cca 1 000 Kč
  • 64 GB –> 128 GB: cca 1 000, resp. 1 350 Kč

Podobnou službu nabízí i některé třetí strany, ale vždy s jistotou ztráty záruky. Tady je vše zaštítěné výrobcem, záruka tedy běží dál. Nechme se překvapit, jak se pilotní provoz čínským značkám osvědčí, zda službu nabídnou trvale, za jakých podmínek a zda se podívá i mimo domovskou Čínu.

Nejjednodušší pochopitelně je, když máte slot na microSD a paměť si navýšíte sami. Pokud však takovou možnost nemáte, omezená paměť se může stát hlavním důvodem k investici do dalšího telefonu. Upgrade, který testují čínští výrobci, by mohl značně prodloužit život smartphonu – vzhledem k tomu, že se nemění pouze paměťový čip, ale celá základní deska, vyřeší tato operace i další problémy. Navíc ceny upgradů vypadají docela rozumně!

Via gizmochina.com a gizmochina.com

Diskuze (11) Další článek: Trumpovy vrtochy odskáče i populární Honor. O čem se mluvilo na londýnské tiskovce?

Témata článku: Meizu, Vivo, , , , , Mobil, Výrobce, Slot na microSD, Model smartphonů, MOBI, NÉST, Model, Como