Chystá Apple 16GB iPhone?

Ať už máte názor na iPhone jakýkoli, jedno se mu musí nechat - aniž by ho drtivá většina lidí v Evropě vůbec někdy držela v ruce, dokázal rozpoutat přímo mediální šílenství. Jak se zdá, než se k nám iPhone stihne dostat, může být krom podpory 3G (sítí třetí generace) obohacen o další vylepšení. Jak už jsme si na našem webu mohli přečíst v minulosti, Apple v důsledku nízkého zájmu o 4GB verzi v USA nabídne v Evropě pouze model s dvojnásobnou kapacitou. Ale nezůstane jen u něj, 8GB verzi by měl již velice brzy doplnit 16GB model. Informaci pronesl ven jeden ze zaměstnanců Applu, který svou identitu z pochopitelných důvodů neprozradil.

Skutečná kapacita 16GB verze kvůli zavádějícím přepočtům výrobců obecně odpovídá 14,4 GB. Z rozostřeného snímku lze dále vyčíst, že se chystá nová verze firmware s označením 1.1.2. Vydáním dalšího firmware se Apple pravděpodobně opět zapojí do hry na kočku a myš, respektive se pokusí zamezit (ztížit) odblokování přístroje. iPhone s větší kapacitou by mohl být představen dokonce už příští týden.

Klepněte pro větší obrázek
Dostupná paměť: 14,4 GB • verze firmware 1.1.2. • informaci přinesl server macrumors.com

Významný americký server engadget.com je však jiného názoru. Jeho redaktoři dle svých slov našli na rozostřeném obrázku několik maličkostí, které se jim nazdají a proto berou tuto zprávu skutečně jen jako povídačku. Já osobně se přikláním k názoru, že navýšení kapacity v důsledku vyžazení nejmenší 4GB verze není nemožné.

Diskuze (21) Další článek: Orange pokryl již 56% Slovenska 3G sítí s HSDPA

Témata článku: Apple, Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, #Apple, APP, Americký server, Mediální šílenství