Oppo ukázalo novou nadstavbu ColorOS 12 a prozradilo, kdy se dostane do stávajících telefonů

Oživeno 12. října: Oppo dnes představilo grafickou nadstavbu ColorOS 12, která bude postavena na Androidu 12. Čínská značka se snažila prostředí co nejvíce sjednotit se základními pilíři Androidu 12, k nimž přidala vlastní přídavky, např. vylepšený mód Always On. Systém dostal nové animace a ikony, tzv. Omoji jsou zase velmi výrazně skinovatelné emoji. Velký důraz je také kladen na sdílení dat telefonu a počítače v podobě aplikace PC Connect. V počítači vám budou třeba vyskakovat notifikace z telefonu, nebo si můžete do PC rychle přetáhnout fotografie z telefonu.

Hlavní novinky v nadstavbě ColorOS 12:

V systému se objevují i automatické překlady toho, co vidíte na displeji, např. webové stránky. Stačí jen z boční lišty otevřít toolbar a použít jeden z dostupných zástupců. Navíc se můžete touto formou rychle spustit vybranou aplikaci, pořídit screenshot nebo nahrávat displej. Update jako první dorazí v říjnu do modelu Oppo Find X3 Pro 5G, následně se v listopadu dostane na řady Find X2 a Reno6.

Zdroj Oppo


Původní článek z 5. října:

Chystá se ColorOS 12. Oppo je prvním z výrobců, který ukáže, jak si upravil Android 12 k obrazu svému

Prvním z výrobců, který představí vlastní nadstavbu nad novým systémem Android 12, bude Oppo. Premiéra nadstavby ColorOS 12 se uskuteční 11. října, a na akci se dozvíme, nejen novinky v systému, ale také to, kdy se nová globální ROM dostane do stávajících smartphonů. Připomeňme, že Oppo již v září oznámilo variantu své čínské nadstavby, která by se měla od té evropské dost výrazně lišit.

Oppo na své blízké globální akci zřejmě také stvrdí změnu v intervalu aktualizací pro smartphony uvedené na trh od roku 2019. Pro řadu Find X výrobce nově slibuje tři velké aktualizace Androidu, v případě řady F/Reno to budou dva velké updaty. V řadě Oppo A to pak bude jedna velká aktualizace, ovšem pouze pro vybrané modely. „Áčková“ řada se může těšit na tři roky bezpečnostních aktualizací, u zbývajících modelů výrobce přihodí jeden rok navíc. A to je oproti předchozím letům dost výrazný pokrok kupředu, protože delší dobu aktualizací telefonů začíná v poslední době nabízet stále více a více značek.

Promo video k čínské verzi nadstavby ColorOS 12:

Zdroj Twitter

Diskuze (8) Další článek: Spojení řad Galaxy S a Galaxy Note. Chystaný Galaxy S22 Ultra bude mít slot pro stylus S Pen

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , Oppo finda, Úkaz, Pro +, Výrazný pokrok, Telefon, Počítač, Řada, Výrobce, Omoji, ColorOS, Webová stránka, Obraz,