OnePlus Nord 2 dostane procesor od MediaTeku. Známe datum premiéry

Aktualizováno 8. července: Některé spekulace ohledně chystaného OnePlus Nord 2 nyní na svém webu potvrdil i samotný výrobce. Telefon bude opravdu nabízet procesor Dimensity 1200 od MediaTeku a OnePlus slibuje znovu rychlý a plynulý chod. Nově známe také termín představení telefonu: 22. července.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
OnePlus na svém webu zveřejnil první informace o chystaném OnePlus Nord 2

OnePlus Nord 2 znovu nabídne rychlé a plynulé prostředí:


Původní článek z 28. června:

OnePlus nedávno představil model Nord CE, který se nestal dlouho očekávaným nástupcem populárního Nordu. Jeho čas přijde pravděpodobně až někdy během léta, a jak se nyní ukázalo, výkonnostně si proti předchůdci výrazně polepší. Telefon se totiž objevil ve veřejném žebříčku AI-Benchmark, který odhalil některé jeho specifikace.

OnePlus Nord 2 bude překvapivě pohánět procesor Mediatek Dimensity 1200. Jak ukazují i ostatní výsledky benchmarku, telefon sice nemůže výkonem plně konkurovat tomu nejlepšímu od Qualcommu, přesto zaznamená Nord2 výrazný výkonnostní skok proti předchůdci. Telefon rovněž nabídne 8GB RAM, ovšem očekává se, že na trh dorazí i další paměťové varianty. Samozřejmostí je předinstalovaný Android 11. Otázkou zůstává, jak se letošní vylepšení výbavy projeví na ceně.

Aktualizováno: O necelý den později leaker OnLeaks zveřejnil i rendery chystaného telefonu. Designem na první pohled velmi připomíná OnePlus 9. Dozvěděli jsme se také další parametry jako je 6,43" displej a 4 500 mAh baterie.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Uniklá podoba OnePlus Nord 2 (obr.: 91Mobile)

Zdroj: AI-Benchmark via GSMArena

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Váš názor Další článek: Google je ve Spojených státech žalován za monopolní praktiky s obchodem Play

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , , , , Datum, Dobrá výbava, Telefon, Přechod, Výbava, Procesor, MediaTek Dimensity, OnLeaks, Pro +, DOS, Nord CE, Představení,