Chytrý kartáček Oral-B pozná, zda jste si správně vyčistili všechny zuby. Výsledky zobrazí v aplikaci

  • Oral-B na veletrhu v Barceloně představil novou generaci chytrého kartáčku
  • Algoritmus pozná, který segment chrupu si čistíte
  • Informaci ukládá do mobilní aplikace

Veletrh MWC v Barceloně není výhradně o mobilních zařízeních. Výrobci zde představují i další chytrou elektroniku, která s mobily dokáže spolupracovat. Takovým příkladem je nová generace chytrého elektrického kartáčku Oral-B iO 10 s chytrou technologií iO Sense.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nový model Oral-B a mobilní aplikace, která mapuje, jak si čistíte zuby

Tato technologie dokáže rozpoznat, kde na čelisti se s kartáčkem právě nacházíte a kterou část chrupu si právě čistíte. Tuto skutečnost potom zobrazuje v reálném čase v aplikaci (zdarma pro Android a iOS) na připojeném smartphonu a nově také schematicky ve formě svítících diod na magnetické nabíjecí podložce – to proto, abyste si nemuseli pokaždé chodit čistit zuby s telefonem. Časomíra na podložce zase ukazuje čas věnovaný čištění.

Klepněte pro větší obrázek
Kartáček rozezná tři segmenty čelisti, zaregistroval i předstírané čištění přes roušku

Technologie samozřejmě není tak přesná, aby poznala, zda si právě čistíte konkrétně třeba čtyřku vlevo nahoře. Zuby má rozděleny celkem do šesti segmentů (tři v horní a tři ve spodní čelisti), v nichž jsou skupiny příbuzných zubů. Vedle toho kartáček opět dokáže ohlídat, zda na něj příliš netlačíte a tudíž nepoužíváte nesprávnou techniku čistění. O této skutečnosti dá vědět barevná obvodová dioda přímo na těle kartáčku.

S nabíjecím pouzdrem na cesty

Dalším hlídaným parametrem je délka čištění. Pokud si zuby čistíte příliš krátce a nevyužijete celý čistící cyklus vybraného režimu, zobrazí se na malém OLED displeji kartáčku symbol smutného smajlíku. Pomocí tlačítka a displeje vybíráte jeden ze sedmi režimů čištění – na výběr je například bělící, intenzivní, na citlivé zuby, na vyčištění dásní, jazyka atd.

Klepněte pro větší obrázek
O progresu čištění informuje připojený mobil nebo LED diody na dobíjecí podložce

Tělo kartáčku s nasazenou výměnnou hlavicí můžete dobíjet na dodávané magnetické podložce, plné dobití zabere zhruba 3 hodiny. Pro využití na cestách se ke kartáčku dodává přenosné nabíjecí pouzdro Power 2 Go, které funguje jako powerbanka. Nejdřív jej nabijete a potom po vložení kartáčku samo dobíjí bezdrátovým způsobem tělo kartáčku.

Klepněte pro větší obrázek
Cestovní pouzdro slouží zároveň jako dobíjecí powerbanka

Chytrý elektrický kartáček Oral-B je horkou novinkou z letošního veletrhu MWC v Barceloně, vyrábí se ve dvou barevných variantách – kosmicky černá, hvězdně bílá. Do prodeje se novinka dostane v září letošního roku, cenu bude výrobce teprve upřesňovat. Předchozí generace iO 9, která má nabíječku bez časomíry a LED diod, se aktuálně prodává zhruba za 6 500 Kč.

Nová generace chytrého kartáčku Oral-B iO 10 na videu:

Diskuze (18) Další článek: Udělejte si pořádek v SMS zprávách. Tímto trikem odfiltrujete textovky přijaté z neznámých čísel

Témata článku: , , , , , , , , Segment, Aplikace, Generace, Dioda, Zub, Podložka, Kartáček, Veletrh, Nová generace,