Chytrý náramek od Garminu vypočte váš věk podle toho, jak moc nebo málo se hýbáte

Garmin představil novou generaci chytrého náramku Garmin Vivosmart 5. Je určen pro ty, kteří nevyžadují komplexní chytré hodinky, ale vystačí si s monitorováním zdravotních a pohybových funkcí včetně spánku. Novinka se už prodává také na českém trhu ve dvou velikostech (S/M a L) a ve třech barvách (bílá, černá, zelená) za 3 690 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Ze zdravotních a pohybových funkcí umí náramek kontinuálně sledovat srdeční tep a okysličení krve, dále počítat kroky, spálené kalorie, úroveň stresu a kvalitu spánku. Umí monitorovat mnoho sportovních aktivit, jako je chůze, běh, plavání, jízda na kole, jóga a další. Náramek neobsahuje GPS, takže pro zaznamenání trasy například při cyklistice je vždy nutné mít s sebou i smartphone.

Díky malému dotykovému monochromatickému OLED displeji má uživatel přehled i o času a základních notifikacích z připojeného smartphonu. Náramek má vyměnitelné pásky a je voděodolný. Výdrž baterie na jedno nabití při kontinuálním používání (ve dne i v noci) by měla teoreticky dosáhnout až na 7 dní.

Zajímavostí je funkce nazvaná Fitness Age, která udává zhruba něco podobného, jako je biologický věk uživatele. V úvahu bere, jakou aktivitu vyvíjí, jaké jsou jeho tělesné hodnoty (BMI) a do skóre započítává také klidovou tepovou frekvenci. Svého nositele motivuje k tomu, aby byl jeho dosažený „fitness věk“ co možná nejnižší proti tomu skutečnému kalendářnímu.

Garmin Vivosmart 5 na produktovém videu:

Diskuze (3) Další článek: Repasovaným telefonům se daří. Prodeje rostly dokonce třikrát rychleji než u zcela nového zboží

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , Garmin Vivosmart, Věk, Srdeční tep, Náramek, Kalorie, BMI, Stres,