Čistý Android, nebo MIUI? Xiaomi se zeptalo v anketě a výsledek ho nepotěšil, tak ji zase smazalo

Synonymem Xiaomi je nadstavba MIUI. Prostředí postavené nad Androidem vzniklo vlastně ještě dříve (v roce 2010), než Xiaomi vyrobilo svůj první smartphone (2011). Nyní už je MIUI ve své deváté verzi a neodmyslitelně patří téměř ke všem modelům čínského výrobce. Až na výjimku, kterou Xiaomi vyzkoušelo loni.

Klepněte pro větší obrázek

Tou je model střední třídy Xiaomi Mi A1, který obsahuje v rámci projektu Android One čistý operační systém od Googlu. Firmu napadlo zeptat se na Twitteru svých fanoušků, které prostředí preferují. Po 24 hodinách od publikování ankety bylo z celkových 15 tisíc odpovědí 57 % pro Android, zbylých 43 % pro MIUI 9.

Takový výsledek Xiaomi asi úplně neočekávalo vzhledem k tomu, že u naprosté většiny zařízení sází na vlastní platformu, a tak možná trochu ukvapeně anketu z Twitteru odstranilo. Těsně před odstraněním si ale screenshot stačil udělat uživatel @rajupp a Xiaomi má rázem zaděláno na pořádný dvojitý trapas. V Číně asi neznají známé české rčení – kdo se moc ptá, moc se dozví.

Ukázka aktuální verze prostředí MIUI 9 od Xiaomi:

Diskuze (19) Další článek: Google kopíruje Facebook. Telefonní appka dostane stejné bubliny, jako má Messenger

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , Trapas, Čínský výrobce, #Android, Odstranění, Naprostá většina, První smartphone, SMA, #Xiaomi, Prostředí,