Co nás čeká: kompletní přehled chystaných telefonů

Připravili jsme ucelený přehled všech mobilních telefonů, které můžeme očekávat na českém trhu. Podívejte se, na které mobily se můžete těšit. Dozvíte se také, kdy přijdou na náš trh a kolik budou stát. Tento článek pravidelně aktualizujeme.
Kapitoly článku
Výrobci mobilních telefonů se předhání v produkci nových modelů a než na trh přijdou ohlášené novinky, je již představeno několik dalších. Abyste se mezi novinkami neztratili, připravili jsme pro vás tento přehled. Najdete v něm všechny telefony, které byly oficiálně představeny a jsou nebo by mohly být (výrobci často nemají jasno) určeny pro český trh. U každého telefonu najdete základní charakteristiku a odkazy na podrobnější články nebo články s živými fotografiemi. Některé telefony jsou na základě dostupných informací zařazeny již do našeho katalogu mobilů. Nechybí samozřejmě zmínka o ohlášeném termínu začátku prodeje a předpokládané ceně (s DPH).

Článek je rozdělen do kapitol podle výrobců. Pravidelně jej aktualizujeme a dostanete se k němu přímým odkazem hned z titulní stránky MobilManie. Můžete tak snadno sledovat očekávané telefony svých oblíbených značek.


Benq-Siemens A58

Po vzhledové stránce je nový low-end od Benqu jen kopií Siemense A31 z loňského roku. Ani ve funkcích moc rozdílu nenajdeme, a přece jich pár je a hned docela výrazných. Kromě kabelu bude možné přenášet data i bezdrátově - A58 totiž má mít Bluetooth, v této cenové kategorii nevídaná záležitost. Nově by mělo přibýt vyzvánění MP3, kvůli kterému zřejmě byla zvýšena paměť na 6,5 MB. Mobil je vybaven i diktafonem, paměť má prý stačit až pro jednohodinový záznam. Slušná je i kapacita adresáře, do mobilu se vejde až 500 kontaktů. Jinak je ale vše při starém, zůstalo GPRS třídy 8, stejná bude i baterie s kapacitou 820 mAh a displej, pouze pasivní se čtvercovým displejem s rozlišením 128 × 128. Benq-Siemens A58 je velmi dobře vybavený low-end.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens A58

Podrobné informace: první pohled
Plánované uvedení na trh: srpen 2006
Předběžná cena: 2 100 Kč


Benq-Siemens AL26

K asijským výrobcům mobilních telefonů, kteří již představili několik edic mobilů s kočičkou Hello Kitty, se nyní přidal i Benq-Siemens. Nový Benq-Siemens AL26 vychází z modelu AL21 a funkčně i konstrukčně jsou oba telefony shodné. Jen ten design, ten si rozhodně s ničím nespletete. Součástí balení je i stylový přívěsek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens A58

Podrobné informace: představení
Plánované uvedení na trh: podzim 2006
Předběžná cena: zatím nestanovena


Benq-Siemens E81

Benq-Siemens E81 jde jako mobil střední třídy do boje především s podporou UMTS. Ale ani další funkce nejsou k zahození, mobil přehraje MP3 a je vybaven slotem pro karty microSD. Jeho cena se nicméně vejde do 6 tisíc korun, a tak se na ostatní výbavě muselo trochu šetřit. V telefonu tedy chybí EDGE, mimo sítě třetí generace tak pro data bude muset stačit jen pomalé GPRS. Pro videohovory mobil nebude ideální, nad displejem totiž kamera chybí, jediný fotoaprát je na zadní straně - megapixelový. Nemůžeme počítat ani s QVGA displejem, nad rozlišením 176 × 220 ale není nutné truchlit. Na krátkou vzdálenost je možné mobil s okolím propojit přes Bluetooth nebo přes USB kabel, ten ale v balení chybí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens E81

Podrobné informace: první dojmy, živé fotky, katalog mobilů
Plánované uvedení na trh: září 2006
Předběžná cena: 6 000 Kč


Benq-Siemens SL91

Benq-Siemens sice na první pohled zaujme především stylem, zdání ale klame, nástupce stylovek od Siemensu totiž potěší i technické typy. Hned při zapnutí musí každého nadchnout vynikající QVGA displej, který zobrazí až 16 milionů barev, a zajímavě řešené senzorové funkční klávesy. Poněkud rozporuplná je vysoká tloušťka 23 mm, alespoň s ní ale jinak docela malý vysouvací mobil dobře padne do ruky. Mobil je určen jak pro dvě pásma GSM tak pro třetí generaci, data přenese tedy v GPRS a UMTS, EDGE bohužel chybí. Přední kamera pro videohovory u SL91 nechybí, je jen dobře skryta, aby nekazila ničím nerušený vzhled mobilu. Najdete ji na klávesnici. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Benq-Siemens SL91

Dalším lákadlem stylového vysouváku je třímegapixelový fotoaparát s autofocusem, na který jsme velmi zvědaví. Pro fotky a další multimediální soubory obstará místo 64 MB vnitřní paměti a karty microSD. Že je SL91 designový skvost, už jen podtrhuje kulatá nabíječka, která je mu šitá na míru. Benq Mobile kupodivu nezvolil své nové prostředí, nýbrž použil ještě klasickou "siemensovskou" nabídku a trochu ji vylepšil.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Podrobné informace: první pohled, katalog mobilů
Plánované uvedení na trh:
 říjen 2006
Předběžná cena: 12 000 Kč


V další kapitole
se můžete podívat na očekávané telefony značky Motorola

Témata článku: LG, Motorola, Nokia, Samsung, , , Benq-Siemens A58, Benq-Siemens E81, Benq-Siemens SL91, HTC P3600, HTC P4350, Motorola Fone F3, Motorola Razr, Motorola Razr Maxx, Motorola Rokr E2, Motorola V195, Motorola W208, Motorola W375, Nokia 2626, Nokia 6085, Nokia 6290, Nokia 6300, Nokia N70, Nokia N70 Music Edition, Nokia N73