Co plánuje Apple na rok 2021: Na auto zatím zapomeňte, ale nudit se nebudeme

Ming-Chi Kuo už mnohokrát prokázal, že jeho predikce dalších kroků Applu dávají smysl, takže se pojďme podívat, co věští na rok 2021.

  • AirTag. O tomhle drobném gadgetu se spekuluje už třetí rok, takže by bylo mírně nešťastné, kdyby to nevyšlo ani letos. AirTag využívá bezdrátovou technologii UWB, která umožňuje přesnou lokalizaci a iPhony ji podporují už od září 2019.
  • Do evolučního ranku spadají sluchátka AirPods Pro Lite, která budou levnější variantou modelu Pro. Podobné je to i s miniLED displeji pro iPady. Začne se patrně u velkého 12,9" iPadu Pro, novinka má přinést lepší barvy, vyšší kontrast a nižší spotřebu.
  • Ve velkém bude pokračovat přechod počítačů na procesory značky Apple. Loni v červnu firma oznámila dvouletý plán, na podzim jej odstartovala s Mac Mini, MacBooky Air a Pro a vzhledem k převážně kladým reakcím odborné i laické veřejnosti je jasné, že už není cesty zpět. Letos se má updatu dočkat 14" a 16" MacBook Pro a 24" iMac.
  • Hodně se toho v posledních týdnech namluvilo o bájném Apple Car, ale letos bude Apple celkem určitě vše držet pod pokličkou.
  • Jestli chcete naději na nějaký zcela nový a velmi atraktivní produkt, Kuo zmiňuje „přístroj pro rozšířenou realitu“. V tomto případě není konkrétnější. Půjde o brýle Apple Glass, o kterých se spekulovalo v minulém roce?
  • …a samozřejmě iPhony. Do premiéry zbývá ještě hromada času, takže spekulace chybí. Zatím se objevila pouze ta, že i nejlevnější modely dostanou LiDAR.

Via MacRumors

Diskuze (3) Další článek: Qualcomm představil Snapdragon 480. Na 5G se mohou těšit i telefony do pěti tisíc

Témata článku: Apple, , , MacBook Air, Mac Mini, Apple Glass, Via MacRumors, Apple car, Kuo