Co se změní v nových Všeobecných podmínkách Oskara?

Na nové Všeobecné podmínky, které u Oskara začnou platit od 1. ledna 2004, jsme už na MobilManii upozornili. Kvůli jejich kompletnímu přepsání do lidské řeči jsme však tehdy vzdali snahu zjišťovat, co se konkrétně mění. Dnes už to víme:

  • Z naprosté většiny se opravdu jedná jen o změnu formulací, nové Všeobecné podmínky jsou nyní srozumitelnější. Nemění se ceny, rozsah služeb operátora, práva ani povinnosti, reklamace stále podléhají reklamačnímu řádu.
  • Novinkou je výslovné ustanovení, že Oskarovu kartu SIM nelze používat k nezákonným účelům, nebo jiným účelům, než pro jaké je určena. Myslí se tím zejména komerční ukončení hovoru (GSM brány).
  • Kdo zná heslo pro komunikaci s operátorem, bude od ledna považován za plnohodnotného zástupce zákazníka. Takže na heslo dávejte pozor, abyste se potom nedivili.
  • Zákazník s tarifním programem Odepiš může požádat o vrácení své volací zálohy tehdy, pokud se v předchozích šesti měsících dvakrát neopozdil s platbou.
  • Pokud bude volací záloha nižší než poštovné, pokud nedojde na účet nebo ji nebude možné doručit na poslední známou adresu, zůstane u Oskara rok a potom propadne. Můžete si ji ale do té doby sami vyzvednout v Oskarově sídle.


V současnosti platné Všeobecné podmínky najdete na webu Oskara, nový návrh lze stáhnout ve formátu PDF (69 kB).

Diskuze (49) Další článek: Vybrali jste nejhezčí mobily: T610, SHG-E700 a SL55

Témata článku: Oskar, Nov