Cobra Attack je výborný 3D simulátor bojového vrtulníku

Posaďte se do kokpitu a ničte své nepřátele. Budete se kochat skvělou grafikou a snadnou ovladatelností. Můžete vyzvat i kamaráda přes Bluetooth. Stačí mít Nokii Series 60 nebo Sony Ericsson P800/P900.

Chci být pilotem

Pokud jste někdy hráli letecký simulátor na počítači, tento článek ani nemusíte číst. Pokud vlastníte Nokii Series 60 nebo Sony Ericsson P800/P900, nečtěte ho tím tuplem, stáhněte hru a někam se zavřete - dlouho odtamtud totiž nevytáhnete paty. Stalo se to alespoň mně, Cobra Attack prostě má své účinky.

V případě mé osoby se jednalo o čistě nostalgické chvíle. Už je to dlouho, co jsem trávil hodiny za kokpitem civilní Cesny nebo bojové stíhačky F16 - bohužel pouze na PC, plnil jsem si tak klukovské sny. V případě hry Cobra Attack budete mít na starosti helikoptéru AH1 Cobra, což byla tradiční "zbraň" NATO proti Rusku v době studené války, podobný scénář už nabídly desítky PC her - za zmínku stojí třeba česká akce Operation Flashpoint.

  

Grafika jako na PC

Vraťme se ovšem zpátky na displej mobilního telefonu. Hra je určena pro Nokie řady Series 60, která zahrnuje například modely 7650, 3650, 6600 a další. Mimo to ji spustíte i na Sony Ericssonu P800 nebo novějším P900. Právě na tomto švédsko-japonském komunikátoru jsme ji vyzkoušeli.

Cobra Attack se může pochlubit jedním z nejlepších grafických zpracování, které jsme kdy u her pro mobily viděli. Opět to vypadá jako zmenšenina hry pro PC. K dispozici je navíc kvalitní hudba, která dotváří bojovnou náladu, zvuk točící se vrtule pak zajišťuje dostatečný příval adrenalinu do vašeho těla. Ten je u her tohoto typu potřeba.

   

Buďte ve střehu

Vašim úkolem bude chránit základny před vlnami nepřátelských útoků. K tomu vám slouží nejen osobní kuráž, ale rovněž trojice zbraní: 20mm kulomet a dva druhy raketových střel, z toho několik z nich je automaticky naváděných. Pro každé splnění mise máte omezenou munici, nepřátelé vás budou trápit nejen podobnými vrtulníky Mi-24 Hind, ale také například tanky a různými obrněnými transportéry.

U většiny PC simulátorů jsme byli zahlceni množstvím ovládacích prvků, vše je zde omezeno pouze na pohyb, rychlost a zbraně. Nevýhodou je ovládání u chytrých Sony Ericssonů, dotykové pero není pro tuto hru úplně ideální, na Nokiích Series 60 je to určitě lepší. Pokud máte kamaráda, který vlastní jeden z podporovaných telefonů, můžete si zahrát ve dvou přes Bluetooth. Hratelnou demoverzi na vyzkoušení naleznete na webu výrobce, plná verze obsahující celkem 20 misí a stojí okolo dvanácti dolarů (pro Nokie je o dolar levnější).


hra:
Cobra Attack
výrobce: Noumena Innovations Ltd.
oficiální stránky hry:
anglicky
určeno pro mobilní telefony: Nokia 7650, 3650, 6600, N-Gage, Sony Ericsson P800/P900
cena: 12,95 dolarů (
www.nmprod.com, www.handango.com)
Diskuze (23) Další článek: Vánoce se Siemensem SX1 (přehled článků)

Témata článku: , , , , Nokia 7650, Nokia N-Gage, Sony Ericsson P800, Simulator, Nepřátelský útok, Boj, Simulátor, ATT, Vrtulník, Podobný scénář