CoComm na to jde jinak. Tablet a mobil schoval do stolního telefonu

Španělská společnost CoComm představila nový hardware na nedávném veletrhu MWC v Barceloně. Oslovit jím chce hlavně menší kanceláře nebo třeba soukromé lékařské ordinace. Funkce tabletu a mobilu kombinuje do podoby stolního telefonu. Na něm by pak obsluha měla vyřešit prakticky vše, od ryze telefonních, přes smartphonové i takřka desktopové potřeby.

Modely CoComm F900 a F910 obsahují vestavěný tablet se slotem na SIM kartu, která dodá mobilní datovou, ale i hlasovou konektivitu. Tablety obsahují vestavěný Android 11, u vyššího modelu se dá tablet dokonce z těla telefonu vyjmout a pracovat s ním zvlášť. Přidanou hodnotou zařízení má být speciální aplikace na spravování telefonních kontaktů v adresáři.

Pomocí přední kamery v tabletu lze na zařízení provozovat i video hovory – podporovány jsou všechny známé platformy Meet, Teams, Zoom i Skype. U pokročilejšího modelu lze k ovládání funkcí využívat i fyzická tlačítka na těle telefonu, nižší model s tabletem umístěným napevno ve vertikální poloze jsou k dispozici pouze tlačítka pro mikrofon a regulaci hlasitosti. CoComm má ambice proniknout se svými mobilně-stolními telefony do mnoha zemí EU.

Váš názor Další článek: Jen další trapný pokus? Firma žaluje Apple za produkt, který ani nevyrábí

Témata článku: , , , , , , , , Provedení, Mobil, Veletrh, Jin, Tělo telefonu, Model, Telefon, Zoom,