Covid, necovid. Qualcomm představí 1. prosince 5nm Snapdragony 875 a 775

Americký gigant Qualcomm na svém profilu čínské sociální sítě Weibo potvrdil blížící se Qualcomm Snapdragon Technology Summit. Tradiční akce, na které se každým rokem představuje nejvýkonnější mobilní čipset Snapdragon, se letos uskuteční i přesto, že ve světě stále pokračuje koronavirová pandemie. Pozvánka na akci však napovídá, že tentokrát akce proběhne jen v podobě živého streamu bez fyzické účasti novinářů.

Qualcomm na své akci představí high-end čipset Snapdragon 875 a také čipset vyšší střední třídy, který by měl nést označení Snapdragon 775. Oba mají být vyrobeny 5nm výrobním procesem v továrnách Samsungu, a od obou se očekává i podpora sítí páté generace, kterou zajistí modem Snapdragon X60. Prvním telefonem se Snapdragonem 875, který jako první nabídne nové „superjádro“ Cortex-X1 od ARM, by mělo být Xiaomi Mi 11. Následovat pak budou americké varianty řady Galaxy S21 od Samsungu a topmodely dalších výrobců.

Zdroj Weibo via GSMarena

Diskuze (3) Další článek: Motorola Razr 5G přichází do ČR. Má lepší výbavu a elegantnější design, meziročně přitom nezdražila

Témata článku: , , , , , , , Prosinec, Pro +, Čipset, NEC