Covid pas nás čeká a nemine. Co to znamená v praxi? Podívejte se, jak to funguje v Kataru

Zdravotní průkaz, nebo také covid pas. EU finišuje, aby měla pravidla hotová do začátku dovolenkové sezóny. Francie vlastní verzi schválila ve středu 12. května, platit začne 9. června. Zajímavé je, že se Francouzi budou prokazovat při vstupu na velké akce s účastí více než 1000 lidí. Do restaurací či MHD průkaz potřeba nebude.

Každopádně to všechno je jen teorie, výhled do budoucna. Jak takový covid pas funguje v praxi, na svém facebooku popisuje marketingový guru Martin Jaroš, který pracuje a s celou rodinou žije v Kataru.

Jistě, v emirátu panují značně odlišné podmínky pro zavádění nových opatření, ale v tomto případě to bylo k dobru věci. Zatímco v Česku se opatření spojená s potíráním pandemie mění dvakrát do týdne, v Kataru se dvakrát změnila od září. A covid je pod kontrolou. Zatímco v EU a Česku přípravy směřují k létu 2021, v Kataru zavedli mobilní aplikaci už v létě 2020.

Covid pas. Přečtěte si, jak to dělají jinde:

Digitální země! Dneska se Bee na telefonu objevil tenhle žlutý rámeček - to znamená, že uběhl týden od druhé dávky a Bea...

Zveřejnil(a) Martin Jaros dne Pátek 26. března 2021
Diskuze (158) Další článek: Správa Bluetooth sluchátek ve Windows 10. Samsung vydal aplikaci Galaxy Buds

Témata článku: , , , , F +, Katar, Francie, Martin Jaroš, Praxe, Česká republika, Rodina, Covid, Restaurace, Léto, Pas