Crash test: Sony Xperia Z vs. 8× povolené hloubky

Co se stane, když vodotěsnému telefonu naložíte téměř dvě atmosféry tlaku a několikanásobně překročíte výrobcem povolenou hloubku?

Je zde poslední ze čtyř „Vodafone crash testů“. V průběhu posledních třech týdnů jsme trápili telefony mechanickým masakrem, extrémními teplotami a minulý týden nám zbrusu nový iPhone náhodou upadl do betonu. A dnes? Dnes to bude jako hodit rybu do vody. Otestujeme vodotěsnou Sony Xperii Z v bazénu. V čem je háček? Není to kdejaký zahradní bazének, ale potápěčská jáma v pražském AquaPalace. Testovací hloubka 8× překročí výrobcem povolenou hodnotu!

Xperia Z na nás skutečně zapůsobila. Přišli jsme na to, že metr hloubky, který povoluje výrobce, je značně poddimenzovaná hodnota a telefon vydrží mnohem více. Pod těsnícími krytkami nebyla ani kapička vody a telefon funguje na 100 %. Než se ale se svojí Xperií vydáte natáčet korálové útesy, vězte, že už v 10 metrech může být všechno jinak a že slaná voda v elektronice nadělá více škody, než sladká.

Diskuze (88) Další článek: Levná Nokia Lumia 520 přijde na trh v červnu, známe cenu

Témata článku: Sony, , , Apple iPhone 4GB, Sony Xperia Z, Crash, Bazének, Crash test, Son, Masakr, Atrakce, Extrémní teplota, CRA, Slaná voda, Sony Xperia, Test