Čtenářské zkušenosti: Samsung SGH-C100

Diskuze čtenářů k článku

Stepanek  |  21. 10. 2004 22:34

Jsem uplne hloupej...tak chytry a dobry telefon ktery jsem sehnal hodne levne mi ani nepatri do ruk...mam problem nevim jak se nastavuje wap ani gprs natoz kde stahnul jsem si cesky amnual co jsem potreboval jsem nenasel naucil jsem se zakladni funkce..take bych potreboval poradit s jakym irda to rpacuje je jich vic...dale odkud se daji zadarmo do pc stahnout jakekoliv loga hry melodie...proste potrebuju chtyreho clovicka ktery mi poradi jak poslat z pc do mobilu data od prvnich krucku ICQ: 288-654-405 (stepanek) diky vsem..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lukáš Bláha  |  29. 09. 2004 10:07

Ahoj,mam USB dat kabel a nedaří se mi propojit s ním telefon a PC.Pořád mi to píše:Na port se nedá zapisovat.
Poraďte mi někdo.Děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Adéla Jiříková  |  04. 07. 2004 13:50

AHOJ ,CHTĚLA BYCH SI V NĚMECKU KOUPIT SAMSUNGA ,NEVÍTE JESTLI MÁ ZABUDOVANOU ČEŠTINU?KDYBY NĚCO ,TAK PIŠTE NA 4aleda@seznam.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jana  |  04. 06. 2004 08:36

Měla bych ještě jeden dotázek k tomuto stříbrnému skvostu:
je možné po napsání SMS si napsané přečíst např. funkcí  náhled?? Nebo se musí uložit, přečíst a následně vymazat?


Pozn.:  zmiňovanou nutnost přepínání - kdy po tečce nenapíše velké písmeno - bych já osobně velmi uvítala. Proč? Protože píšu v SMS často zkratky končící tečkou no a t9 (nebo mým iTapem) vnucené velké písmeno mě nutí neustále přepínat a mazat 
Hezký den!


Jana    

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Taky Jana  |  14. 06. 2004 18:40

Náhled SMS praktikuji tak, že přejíždím středovým kursorem displej, když chci zkontrolovat, co jsem to napsala kolikrát za hlouposti Je docela dobré, že při zapnuté T9 kursor skáče po slovech, ne po písmenech, což zrychluje práci.
Jinak ale musíš SMS nejdřív uložit, pak si ji prohlédnout a pak lze teprve odeslat - docela zdlouhavé..
Mně docela vadí, že nelze tel. naučit nová slova, už se mi několikrát stalo, že nějaké úplně obyčejné a slušné slovíčko tel. neznal /teď si samozřejmě nevzpomenu jaké/, ale sprostá slova, jako je např. výrok "je to v pr*eli", napíše napoprvé...
Jinka, co se mi líbí, je klávesnice, na psaní SMS je dobrá, poněvadž nemá měkké klávesy

Jana

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jana  |  02. 06. 2004 15:14

Dobrý den,


zajímal by mne
1)  TVAR doručenek - zda jako normálni SMS nebo jen na display ev. se zvukovým upozorněním.
2) Když se odešle SMS, zůstane nebo nenávratně zmizí? Nebo se automaticky ukládá do odeslaných?
3) v Katalogu mobilů se uvádí  "zvuky na každém kroku". Co to prosím vás znamená?
4) Když udělám fotku digitálem, lze ji z PC kabelem natáhnout do telefonu?


Díky moc!    


Jana

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Taky Jana :)  |  02. 06. 2004 18:09



1) Tvar doručenek - mně chodí jako normální SMS, se zvukovým upozorněním
2) Při odeslání SMS, pokud jsi při psaní "rychlá" jako já a neuvědomíš si to, tak často o odeslanou SMSku přijdeš, zprávy se automaticky neukládají. Pokud chceš odeslat SMS, aby se ti uložila v telef., nebo na kartě, při odeslání SMSky, zvolíš volbu Volby (levé horní tlačítko), pak máš na výběr: 1- odeslat (zpráva se odešle, ale neuloží se ti v paměti); 2- uložit a odeslat - poté si vybereš, kam chceš SMS uložit, zda na kartu nebo do telefonu, to potvrdíš a odešle se ti SMS.
3) Nevím, možná bude vědět někdo chytřejší :)
4) Fotku lze natáhnout do mobilu z PC, osobně k tomu používám infra a program EasyGPRS.
Chce to mít obrázek ve správném formátu, teď nevím přesně, tuším nějakých 128x97, je to lepší. Zkoušela jsem telefonu vnutit nějaký obrovský obrázek a EasyGPRS na mě zakřičelo, že je strašně velkej.. Takže je dobré obrázek trochu upravit (zmenšit). EasyGPRS sice má v sobě nějaký ten editor obrázků¨, že když nemáš přesně tento rozměr, tak se ti trochu zdeformuje.
A jinak telefon pobere jpg. a gify - ty však jen neanimované. Možná, a to si nejsem teď jista, by pobral i bmp, ale to je zbytečně velký a zabírá paměť telef.
A taky myslim, že do telefonu se vejde aplikace (Java hra, obrázky, tóny) o velikosti max. 100 kB. Paměť má tel. sice něco kolem 1 MB, ale je to takhle omezený..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Neil  |  02. 06. 2004 11:45

Telefonek je fakt hezky,ma styl a prijemne prostredi,takova krasna placka.Koupil jsem si ho pred par dni jako meziclanek mezi ME45 a M65,prvni mi zustal jen jako modem(odesel displej),druhy jeste se neobjevil,tak jsem si poridil docasnou nahradu,s moznosti ho do budoucna prenechat jako darek holce.Vybiral si mobil pres Mobilmanie(recenze+zkusenosti) a z vetsiny mi poskytly vsechny potrebne info,takze kupoval najisto.Ale prece...Hned pristi rano jsem zaspal do prace:otravovala me porad nevyzvednuta sms,tak jsem si vypl na noc vyzvaneni(jak byl zvykly na ME45) a bylo vymalovano...-budik rano nezazvonilNeni carka na maly pismenka,coz me fakt s..e;presto ze nastavim ton vyzvaneni a ton sms na skupiny,stejne mi to vyzvani podle nalady mobilu-jednou tak,jednou jinak,a na celem internetu a/ani v Praze nesehnal antenni adapter,bez ceho je c100 na internet k nicemu(slaby signal).Nevite nekdo,jestli by nahodou nedalo pouzit adapter z jinych modelu vyrobce?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Luke_chiptuning  |  02. 06. 2004 09:31

Tento mobil pri max. nastaveni hlasitosti vylozene ŘVE  slyšel jsem ho i v hluku na stavbě, kde se ho sice snažil přeřvat bagr, ale marně. Zvuk je o poznání lepší než třeba u S500 (véčka) a existují na něj perfektní (hlasité) melodie viz www.c100.kvalitne.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miloš Bíba  |  01. 06. 2004 18:32

Dobrý den, v článku je poměrně dost lží polopravd a nedodělků, jinak ale ten článek v kostce správně popisuje ten telefon jako výborný. Jenže jsou tři mínusy, které to trochu kazí, a to, že už dva kusy co jsem viděl (jeden vlastním půl roku) začali po týdnu strašně vrzat (což se dá natrvalo vyřešit kusem vaty), za drzhé klávesnice aspoň jednou za SMS (ale spíše vícekrát) udělá sama od sebe překlep, jakoby nestíhala (Ti z Vás co měli Siemens ME45 jistě tuší, co mám na mysli) a displej je strašně poškrabávací, až hrůza (je moc vystouplej). Menší nepřesnosti v článku - software pro Samsung se jmenuje EasyGPRS, Easy sync je pro jiné Samsungy;vyzvaneni autorem oznacene za tiché, s tím nemůžu souhlasit. Jistě platí, že monofonické melodie jsou hlasitější než polyfonické, ale mezi těmi polyfonními je Samsung C100 jeden z těch co řve naplno a někdy není nejvyšší hlasitost ani třeba. Pokud se to někomu zdá málo tak vibrátor u tohohle telefonu by úspěšně vzbudil i stádo tupounů (jdou udělat vibrační melodie z každého midu);S Infra portem nejsou žádné problémy, jen pouze slouží na internet, a na spojení s počítačem přes Samsung software, jinak nekomunikuje, protože tam vůbec není naprogramováno jak přijmout normální data např. z jiného mobilu (v telefonu ani nenajdete nic, čím by se dalo něco přes infra odeslat - prostě tahle funkce tam není), toto chování infraportu je popsáno v manuálu telefonu a těžko se tedy může jednat o vadu!!!;Diář sice má, ale na 30 položek, bez opakování a s nemožností nastavit alarm na jinou dobu než událost, takže to je jen pěkná hračka, ale teenagerům a normálním lidem to na záznamy typu V "10 hod k doktoru" bude stačit, manažeři a lidé s nabitým programem mají smůlu... V článku nejsou rozebrána data, ale ono ani není proč, spojení jde bez problémů navázat, stabilita téměř 100% a žádný problém s vypínáním zatuháváním nečekejte, pokud se nejedná o chybu sítě, jako modem prostě šlape dobře... A ještě autor zmiňuje nemožnost stýhnout aplikace do Javy, ale to je také lež, když se všecko dobře nastaví, tak to není problém mít tam ICQ (Jabber) klienta Colibry, posílač SMS do Oskara a Email klienta MujMail, hru Boulder a další a další, JAVA je prostě naprosto funkční, i když se hůře hledají zdroje programů pro Samsung... Toť asi vše, přijde mi, že ten článek cíleně propaguje tento skvělý mobil, což ale není zapotřebí. Mám ho půl roku (to je na mě docela dost) a za jinej bych ho teď nevyměnil, ani náhodou, je to prostě super duper s troj s pár mouchama, jako každej mobil... Hezký den...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 18:53

Pokud jste si nevšiml, nejedná se o recenzi, ale o čtenářské zkušenosti. To znamená, že čtenář - ne odborníl - píše o tom, co se mu na mobilu líbí a nelíbí. Také to naznamená, že musí popsat každou vlastnost, od toho je recenze.


Celkově jsem až na pár chybek, které jsem zmínil, nenašel nic, co bych mohl kritizovat. Telefon jako HW modem nepoužívám, tudíž s tím zkušenosti, o které se v článku jedná, nemám - proto to nezmiňuji.


Co se týče klávesnice, já s ní žádný problém nemám a psaní na ní je podle mě opravdu dobré. Naopak vyzvánění je opravdu hodně tiché, zkuste si poslechnou třeba Samsung S300, který proti C100 opravdu řve.


To, že infraport nefunguje bez softwaru a nekomunikuje s ostatními telefony, nepokládám za vadu, a ani to tak v článu neprezentuji.


Že programy v javě stáhnout jdou také nepopírám, pouze jsem napsal, že se mi nepodařilo žádný zvolený program spustit.


Myslím si, že tento typ článků slouží právě k tomu, abych ostatním popsal, jaký mám z telefonu pocit, a ne ho odborně hodnotil na základě nějakých metodik apod. A když mám z telefonu dobrý pocit a je podle mého názoru v dané kategorii opravdu výborný, proč to nenapsat? Pokud chcete odborné a objektivní hodnocení, čtěte recenzi a ne zkušenosti.


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 18:57

Co se týče názvu programu, máte pravdu - zmýlil jsem se a omlouvám se za to všem čtenářům. Program pro C100 se opravdu jmenuje EasyGPRS.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Miloš Bíba  |  01. 06. 2004 20:45

Částečně se Vám omlouvám, jak jsem psal, v jádru s Vaším článkem souhlasím a nebylo mým cílem Vás urážet nebo schazovat. Jenom jsem chtěl přidat pár dojmů, asi stejně subjektivních, jako jsou ty Vaše...Já jsem taky veliký fanda tohodle telefonu, já vím, k čemu je článek o zkušenostech, tak pardon... Ten článek, diskusní fórum a konverzace zprávy mě opět potvrzuje myšlenku, že co kus to originál. Například hlasitost mého Samsungu mi přijde stejná jak Vámi zmiňovaná hlasitosto S300, sice to nechápu, ale já mám tedy jiné vady a klady než vy A ještě bych na závěr vyzdvihnul perfektní kvalitu a hlasitost při hovoru, to je u mého kousku vážně lahůdka, žádná rušná ulice mi nerozhodí a hobvor je krásně čistý, na všech frekvencích a kupodivu bez ozvěny. Samsung RULEZ... Hezký den...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Suriel  |  01. 06. 2004 21:20



No já se už lekla, že mi něco uniklo, že by chodila C100vka s EasySync?
A jinak bych se pod názor Miloše podepsala, máme úplně stejný zkušenosti.
Kdo chce jednoduchý mobil, ne moc drahý, tak by možná mohl tento připadat v úvahu (vzhledem k tomu, že mám averzi na tel. zn. Nokia, neváhala bych) - mně docela vyhovuje, i když má taky své mouchy - třeba věčně poškrábaný displej, nebo špatně čitelný na slunci...
A mně docela osobně vadí, že nejdou přijmout data z jinýho telef.; třeba jsem si stáhla z netu do pc hru, ale do mobilu ji přes infra nedostanu, a asi jediné, co jde a není moc náročné, tak přes wap (gprs)..
Howgh.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jana  |  01. 06. 2004 11:43

Ahojte Samsungáčci,


prosila bych informaci o počtu vyplnitelných položek u upomínek, lze-li nastavit upozornění na schůzku o něco dopředu a má-li v sobě poznámkový blok (bez časového určení, třeba na údaj o počtu zubů mé fenky.).
Dále v jakých časových intervalech se SMS dožaduje přečtení (až do event. vybití??  )  a lze-li nastavit jako zvuk např. krátké pípnutí (aby to neotravovalo třeba v kanceláři, když tam nebudu).


Jinak se mi móóóc líbí!!!  


Jana

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 13:18

Počet upomínek je omezený pouze kapacitou paměti, upozornění dopředu nastavit nejde¨(jedině tak, že si napíšeš třeba o den dřív Zítra 15.00 schůzka).


Jako poznámkový blok můžeš použít úkoly, ty jsou bez časového upozornění, ale omezené určitým počtem znaků (asi 30).


Časové intervaly jsou asi 3 minuty, je tam jedno tiché pípnutí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomas  |  01. 06. 2004 16:00

A je-li nastavené ono krátké pípnutí, tak se neopakuje. Zvuky se ale opakují vždy a pro SMS není možné změnit melodii.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zdenek  |  01. 06. 2004 11:24

V článku mně chybí zhodnocení výdrže mobilu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 13:13

To asi nečteš dost pozorně, o výdrži jsem psal. Je to asi uprostřed článku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
paja  |  01. 06. 2004 10:48

mrknete na forum co je na c100.kvalitne.cz, je tam par obrazku upravenych firmu a muj ke stahnuti :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
paja  |  01. 06. 2004 10:48

mrknete na forum co je na c100.kvalitne.cz, je tam par obrazku upravenych firmu a muj ke stahnuti :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Stanicek  |  01. 06. 2004 09:57

Pred pul rokem jsem o tomhle telefonku docela uvazoval. Bohuzel jsem narazil na problem s pripojenim Palma k internetu. Na nejakem ruskem foru, jsem nasel stastlivce, kteremu se podarilo to rozchodit, ale podle reakci ostatnich clenu fora, byl dost ojedinely. Pokousel jsem se kontaktovat jako PalOne, tak Samsamsung, a od obou vyrobcu mi prisla briskni odpoved, ze kombinace Palm-SamsungC100 neni oficialne podporovana - coz me prekvapilo zejmena z toho duvodu, ze sam Samsung nabizi nekolik telefonu, ve kterych je PalmOS integrovano. Jestli se na teto situaci neco zmenilo, budu rad, kdyz o tom tady nekdo poreferuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
LK  |  01. 06. 2004 08:44

Já jsem si dal na displej fotku svého psa.
Mně ten pes připomíná rosničku

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Stepan  |  01. 06. 2004 08:41

Skoda, ze mu pres ty tlacitka nenamontovali flip.
Tak peknej a praktickej telefon by to byl... Mel jsem kdysi sgh2400 a dodnes ho mam jako zalozni.
Kdyby jste nekdo takovyto telefon s dvirkama nekdy videl, treby i v cizine (staci i anglicke menu), tak mi ho poradte.
Dik

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Policak  |  01. 06. 2004 07:32

Trochu mi v článku chybí zmínka o HW modemu a možnosti datových přenosů. Chápu, že je každý nevyužívá a autora evidentně víc zajímá možnost stažení tapet psa, ale možná stálo za to se o tom aspoň v textu zmínit a odkázat na jiný zdroj. Poznámka redakce až úplně dole není to pravé.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 08:22

Ano, máš pravdu. To, že C100 lze použít jako HW modem, mě naprtosto nezajímá, od toho mám k počítači napevno připojený Siemens M50 za 1 Kč. Je logické, že každý klade důraz na něco jiného a vždy se najdou šťouralové, kteří hledají chyby. Pokud jsi tak zběhlý a víš toho tolik, proč něco nenapíšeš sám?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Policak  |  01. 06. 2004 08:28

Nehledal jsem chyby, řekl jsem, co mi v článku trochu chybí. Ty snášíš i dobře míněné připomínky ke své  práci dost špatně, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 08:37

Ne, to není pravda...


Já jsem ti zase jenom navrhnul, ať nám předevedeš, jak je to podle tebe správně, což se ti evidentně nelíbilo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
J.K.  |  01. 06. 2004 09:38

nic ve zlem, ale ja bych se ho zastal ... ja bych ten prvni jeho prispevek taky pochopil spis jako podnet k zamysleni ... a ta Tvoje reakce byla trosku neprimerena. Me osobne zajimal podobny problem. Ale budiz Ti ke cti, ze ses dokopal k tomu, abys sve zkusenosti napsal. mej se

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
coolio  |  01. 06. 2004 02:18

"Když Samsung vstoupil na český trh, věděl jsem, že její telefony jsou pro mě to pravé." I pro mne je ONA ta jediná, slunce mého života, láska na první pohled, prostě TA slečna Šamšung. Kdo si ji koupí, nebude mutovat

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Kalina - autor  |  01. 06. 2004 08:19

Neposmívej se prosím mě, zmíněná chyba patří editorce nebo "redakčnímu šotkovi". Původní formulace zněla "Když firma Samsung vstoupila na český trh,..."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr M.  |  01. 06. 2004 11:04

Radu funkcnich Java aplikaci je mozno  stahnout pres wap na wap. redboss.cz. Je ale treba mit spravne nastavenou javu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
coolio  |  01. 06. 2004 14:10

Sorry, to si neber osobně, já jen že je to občas sranda.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel Kout  |  01. 06. 2004 01:43

Zrovna včera jsem přemýšlel, proč můj computer nedokáže přes IR komunikovat s SGH-C100, když to zvládne s SE Z600 i SE T300. Díky za tip v článku, ten sw EasySync zkusím.

Ovšem SGH-C100 nekomunikuje ani s uvedenými telefony (Z600, T300) - netušíte někdo, kde může být "zakopaný pes"?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr M.  |  01. 06. 2004 11:01

Se stejnym problemem jsem taky dost dlouho bojoval, ale nakonec se podarilo. Jak s T-mobilem, tak s Oskarem. Eurotel jsem nezkousel, ale melo by to jit take.Dulezite  je spravne nastavit GPRS telefonu.Jak to udelat je napr. na strance www.kiboon.cz. Pak je jeste treba nastavit spravne modem pocitace. Napr. u T-mobile se to dela takto:



  1. AT příkaz ve vlastnostech modemu: AT+CGDCONT=1, ”IP”,”internet.t-mobile.cz”
  2. Vytáčené číslo : *99***1#
  3. IP adresa : přidělována dynamicky serverem
  4. DNS servery :   lze využít automatického přidělování adres DNS serverem, popř. lze nastavit i ručně

    • primární DNS:   62.141.0.1
    • sekundární DNS:  62.141.0.2

  5. Jméno a heslo : není nutno vyplňovat
  6. Rychlost portu, popř. připojení: 115 200 bps
  7. SMTP server : smtp.t-email.cz

Specielne ten bod 1. je velmi dulezity. Pro kazdeho operatora je tam treba napsat neco trochu jineho. Pro stahovani java aplikaci pres wap je treba jeste nastavit spravne javu. To lze udelat opet dle navodu na www.kiboon.cz.   


Pouzivam Windows XP a ten  Samsungovsky software pro spojeni s internetem v tom pripade neni potreba. Ale u starsich verzi asi ano. Software je to ale celkem zajimavy, protoze jeho soucasti je rada melodii a obrazku,ktere lze do telefonu poslat.


Mnoho uspechu!


 Petr

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor