Čtete dětem před spaním? Pak potřebujete aplikaci Readmio, vykouzlí vám úsměv na tváři

Readmio je první mobilní aplikací svého druhu. Pomáhá rodičům, prarodičům a všem, kteří pravidelně předčítají dětem, oživit pohádky autentickým zvukovým doprovodem. Čtení totiž doprovází zvukovými reakcemi podtrhujícími konkrétní momenty v příběhu.

Zvuky oživující děj (např. praskání v krbu, zurčení potoka nebo zpěv ptáků) se aktivují hlasem čtenáře, není tedy třeba mačkat žádná tlačítka. Rozpoznávání řeči funguje zcela offline, pohádky tak můžete číst kdekoliv. Povídky jsou uspořádány do různých kategorií dle věku a typu pohádek.

Pomocí moderní technologie rozpoznávání řeči čtené příběhy doslova ožívají. Zvuková reakce je totiž na předčítané slovo, případně celou frázi, mimořádně přesná. „Pokud čte například maminka větu, v níž popisuje, že na dvoře chrochtá prasátko, spustí se zvukový efekt a dítě uslyší zachrochtání prasátka. Čtení je tak pro děti mnohem zábavnější a příběh si dokáží představit živěji a barvitěji,“ vysvětluje tvůrce aplikace Ilya Novodvorskiy. Ten chce aplikací pomoci většímu zájmu dětí o čtení pohádek a umožnit tak rodinám trávit více času společně.

Aplikace je bezplatná, aktuálně obsahuje bezmála 100 pohádek v češtině (další česky a anglicky) s celkem 1756 doprovodnými zvuky. Instalovat ji můžete jak na Apple iOS, tak na Android.

Váš názor Další článek: Pixel 4a se opět ukázal na veřejnosti. Tentokrát nedopatřením na webu Googlu

Témata článku: , , , , Prasátko, Pohádka, Readmio, Readmi, Apple IOS, Rozpoznávání, Dítě, Úsměv, Aplikace, Spaní, Čtení, Krb, Read, Maminka, Rozpoznávání řeči,