Čtyři jména, milion kusů: Galaxy S dobývá zámoří

Nejlépe vybavenému Samsungu se daří ve Spojených státech. Prodalo se ho už milion kusů, každý operátor tam přitom nabízí svou vlastní verzi.

Samsung Galaxy S se vedle Evropy, domovské Koreje a dalších asijských trhů úspěšně prodává také za oceánem. Ve Spojených státech jej nabízejí všichni čtyři největší operátoři, i když pokud nahlédnete do jejich nabídek, žádný telefon s názvem Galaxy S zde nenajdete. Američtí operátoři totiž mají s korejským výrobcem smluvené objednávky na telefony pod brandovaným názvem, v některých případech i s pozměněným designem a funkcemi. Platí však, že všechny mobily vycházející z Galaxy S jsou vzájemně srovnatelné a dohromady se jich v zámoří prodalo již na milion kusů.

Klepněte pro větší obrázek

Nejvíce podobná evropskému modelu je verze pro T-Mobile US. Sice se jmenuje Vibrant, ale v zaobleném těle s pokoveným obvodem přední strany snadno rozpoznáme globální design. Rozdílná jsou tlačítka, v Evropě máme jedno mechanické a dva senzory, Samsung Vibrant má pouze senzorové klávesy, zato hned čtyři. Velmi podobný Vibrantu je i brand pro největšího amerického operátora Verizon. Jeho Varianta nese název Fascinate a mírně se liší v provedení obvodové části. U nás bychom si ale s Fascinate nezavolali, Verizon používá pro telefonování síť CDMA.

Další dvě odvozeniny mají s Galaxy S o něco méně společného. Samsung Captivate vyrobený speciálně pro operátora AT&T dostal hranaté tvary, vzhledově může vzdáleně připomínat Nokii X6. Tělo je však o poznání tenčí, displej prostornější a výbava opět velmi podobná zbylým klonům Galaxy S. Naopak operátor Sprint se chtěl odlišit a jeho Samsung Epic 4G dostal výsuvnou konstrukci a v ní ukrytou velkoryse prostornou pětiřádkovou QWERTY klávesnici. Označení 4G v názvu značí podporu sítě WiMAX a jde opět o nadstandardní výbavu.

Američtí operátoři nabízejí své brandy Galaxy S v dotovaných cenách od symbolického jednoho centu (Verizon) až po 200 dolarů s dvouletým úpisem (AT&T, T-Mobile US). Nedotovaný mobil přijde zpravidla na 500 dolarů (AT&T). Cena za vylepšenou verzi Epic 4G u Sprintu zatím není známa, telefon se začne prodávat až v průběhu září. V předregistracích ale zaznamenal operátor obrovský zájem. 

Samsung i9000 Galaxy S
Samsung i9000 Galaxy SAndroidový komunikátor s oslnivou výbavou. Je poháněn gigahertzovým procesorem, díky kterému mimo jiné umí natáčet HD ready video, má kapacitní a vysoce kontrastní displej Super AMOLED o úhlopříčce 4'' a podporuje Bluetooth 3.0.rozměry a hmotnost: 122 × 64 × 10 mm, 118 g
displej: 4'', kapacitní Super AMOLED, 480 × 800, 16 mil. barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/1 900/2 100 MHz), GPRS (třída 12), EDGE (třída 12), HSDPA (7,2 Mb/s), HSUPA (5,76 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi, TV-out
paměť: 8 000 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 500 mAh, procesor: Cortex-A8 1 000 MHz
operační systém: Android 2.1
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video (1 280 × 720), autofocus
87%
hardware
82%
software
katalog
cena: 12 380 Kč (koupit)

Diskuze (77) Další článek: Nokia C3: dárek spisovatelům (test)

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Mil, Galaxy s, Kus, Zámoří, GAL