Čtyři nové Nokie: když musíte mít něco extra

Portfolio stylových telefonů finské Nokie se včera rozrostlo o další zajímavé kousky. Představeny totiž byly čtyři novinky, mezi nimiž nechybí ani nástupce luxusního modelu 8800 nebo vzhledově neotřelé véčko s třímegapixelovým fotoaparátem, podporou UMTS a velmi kvalitním displejem.
Kapitoly článku

Nokia 7390: placaté 3G véčko z kolekce L'Amour

Dalším včera představeným telefonem je velmi stylové véčko patřící do kolekce L'Amour. Jedná se o vůbec první stylové véčko Nokie s podporou sítí třetí generace. Telefon tedy nad displejem obsahuje i malou videokameru pro videohovory. Hlavní fotoaparát se pak nachází na zadní straně a je velmi dobře propracován. Pořizuje totiž až třímegapixelové fotografie, jejichž kvalitu jistě zvýší autofocus i integrovaný blesk.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7390

Pořízené snímky si pak budete moci prohlížet na hlavním displeji s vynikajícím QVGA rozlišením 320 × 240 bodů. V telefonu nebude chybět ani hudební přehrávač. Bližší technickou specifikaci ale bohužel výrobce zatím nezveřejnil.

Nokia 7390 se bude nabízet ve dvou barevných provedeních (Bronze Black a Powder Pink), přičemž růžovou zvolí hlavně ženy, bronzová se pak bude lépe vyjímat v mužské ruce. Na kožených krytech samozřejmě nemůžou chybět květinové vzory, které jsou pro celou kolekci L'Amour charakteristické. Velmi dobré funkční výbavě i stylovému designu odpovídá i vysoká cena, která by se měla pohybovat okolo 15 tisíc korun.

Nokia 7373: módní telefon s otočnou konstrukcí

Nokia 7373 funkčně i designově vychází z modelu 7370. Má tedy stále otočnou konstrukci i květinové kryty. Oproti předchůdci však byl vylepšen zejména fotoaparát, jehož rozlišení se zvětšilo na dva megapixely. Strohá specifikace dále uvádí přehrávač hudby a videa, kterému budou jistě dobře sekundovat nové stereofonní reproduktory.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7373 v růžovém provedení

Nová Nokia se na trhu objeví ve třech barevných variantách (bronzově černé, růžové a chromové) za cenu okolo 12 tisíc korun. V základním balení ovšem najdete i módní náhlavní soupravu, pytlíček pro přenášení a brož na ozdobení telefonu.

Tip: přečtěte si recenzi velmi podobného modelu 7370

Nokia 7360: styl za levný peníz

Nokii 7360 již dobře známe. Je to nejlevnější telefon z módní kolekce L'Amour. Žádnou oslňující výbavu nenabízí, za necelých sedm tisíc ale získáte pohledný telefon s květinovými motivy na krytu a integrovaným FM rádiem a VGA fotoaparátem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nokia 7360 v nové barevné variantě

Nová jsou tak jen barevná provedení. Pro něžnější část populace byla nově připravena růžová varianta, mužům se zase jistě zalíbí černé nebo béžové barevné provedení.

Tip: více se o Nokii 7360 dozvíte z naší recenze

Témata článku: Nokia, Nokia 7360, Nokia 7373, Nokia 7390, Nokia 8800, Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte, Nokia 8800 Gold Arte, Nokia 8800 Sapphire Arte, Nokia 8800 Sirocco, Nokia 8800 Sirocco Gold, Vysouvací kryt, NEC, Nov, Kožený kryt, Extra, Mít