Čtyři nové Sony Ericssony: vyspělé hračky pro mladé (první pohled)

Sony Ericsson včera představil nové mobilní telefony střední třídy. Bohatě vybavený mobil s otočnou konstrukcí, véčko střední třídy se zajímavým designem a levný mobil se základní výbavou. Sony Ericsson se ale stále nenaučil EDGE.
Kapitoly článku

Sony Ericsson J210i

Poslední opravdovou novinkou je telefon pro běžné použití Sony Ericsson J210i. Nejen svým popisem odpovídá modelu dříve označovanému jako Eva. Sony Ericsson J210i je zařízení klasické konstrukce o rozměrech 101 × 43 × 19 mm a hmotnosti 74 g. Je triální a pracuje tedy na frekvenčních pásmech GSM 900/1 800/1 900 MHz.

Pro každého

Telefon pro běžné použití by měl být jednoduchý, vybavený jen základními funkcemi, ale spolehlivý a kompaktní. A přesně takováto charakteristika sedí na Sony Ericsson J210i. Neoslní speciálními funkcemi ani pokročilými možnostmi přehrávání hudby a videa. Základem je především kvalitní klávesnice a jasný displej.

 

Displej nabízí rozlišení 128 × 128 bodů, dokáže zobrazit až 65 tisíc barev a je pasivní. Evidentně se jedná o stejný displej, který je použitý u modelu K300i. Nemusíme se tedy příliš bát pasivní technologie, displej nabízí velmi kvalitní zobrazení.

 
Zelená varianta

Ačkoli není telefon vybaven ani základním digitálním fotoaparátem, s multimediálními zprávami MMS, obrázkovými tapetami a barevnými tématy si poradí bez problémů. Na uložení všech těchto položek je ve vnitřní paměti telefonu k dispozici asi 600 kB uživatelské paměti.

Hrajte si

Bez podpory vícehlasých melodií by v dnešní době na trh vyrazilo asi jen málo modelů. Proto si také model J210i poradí s 32hlasým vyzváněním. Melodie, stejně jako obrázkové tapety je možné do telefonu přenášet prostřednictvím infraportu. Z ostatních datových funkcí stojí za zmínku ještě GPRS třídy 8.

 
Šedá varianta

Již z funkční výbavy je jasné, že nepůjde o žádný trhák. O tom také vypovídá předpokládaná cena, která by se měla pohybovat kolem 95 eur tedy něco přes tří tisíce korun. Do prodeje se stejně jako ostatní modely dostane během třetího čtvrtletí letošního roku.

Tip: Všechny nové telefony už najdete v katalogu mobilů


Ve zkratce:

rozměry: 101 × 43 × 19 mm
hmotnost: 74 g

sítě: GSM 900/1 800/1 900 MHz

datová komunikace: GPRS třídy 8, IrDA

displej: STN, 128 × 128 bodů, 65 tisíc barev

paměť: vnitřní 600 kB

zvláštní funkce: 32hlasé polyfonní melodie, Nokia Smart Messaging


Sony Ericsson K608i

Na závěr v krátkosti ještě něco málo o posledním modelu Sony Ericsson K608i. Už na první pohled je jasné, že jde jen o upravený stávající model K600i. Odlišnosti najdeme pouze v designu a telefon je zřejmě připraven pro některého operátora.

I já megapixely mám

Kromě sítí GSM 900/1 800/1 900 podporuje K608i i sítě třetí generace. Žádným překvapením proto není integrovaný fotoaparát s rozlišením 1,3 Mpx se čtyřnásobným digitálním zoomem a osvětlovací diodou pro místa s horšími světelnými podmínkami. Fotografie si vychutnáte na kvalitním aktivním TFT displeji s rozlišením 176 × 220 bodů a 262 tisíci barvami.

 
Oficiální fotografie

Z dalších multimediálních funkcí stojí přinejmenším za zmínku hudební MP3/AAC přehrávač nebo FM tuner s možností příjmu dodatečných informací systémem RDS. Hudební skladby můžete archivovat ve vnitřní paměti o kapacitě 32 MB. Za zmínku také stojí přítomnost technologie Macromedia Flash Lite pro správu grafických animací.

Data jako v bavlnce

Aby mohla být data jednoduše přenášena, je k dispozici hned několik možností. Pokud dáváte přednost kabelu, pak využijete rychlého sériového rozhraní USB. Upřednostňujete-li bezdráty, jistě pohrdnete infračerveným portem nebo Bluetooth. K internetu vás K608i připojí rychle pomocí GPRS třídy deset.

Ve zkratce:

sítě: UMTS, GSM 900/1 800/1 900 MHz

datová komunikace: GPRS třídy 10, IrDA, Bluetooth, USB

displej: TFT, 176 × 220 bodů, 262 tisíc barev

fotoaparát: rozlišení 1,3 Mpx, 4 × digitální zoom, přisvětlovací dioda

paměť: vnitřní 32 MB

zvláštní funkce: 72hlasé polyfonní melodie, FM rádio s RDS, MP3/AAC přehrávač, Macromedia Flash Lite, videohovory

Témata článku: Sony, , , , , Nokia N-Gage, Sony Ericsson J210i, Sony Ericsson S600i, Sony Ericsson Z520i, Pohled, Infračervené rozhraní, Nov, Hra, Eri, Zelená varianta, První pohled, Son, Interní dokument, Hračky, Pro +