Čtyři WP7 Nokie: všechno, co už víme

Modely Ace, Sun, Sabre a Sea Ray budou za dva týdny představeny na Nokia World. Malou ochutnávku Manga si můžete dát už teď.

Únorový sňatek Nokie a Microsoftu nese první plody vzájemné spolupráce. Řeč je o čtyřech novinkách s operačním systémem Windows Phone 7.5 Mango, které zatím nebyly oficiálně představeny, nicméně první informace už prosákly na internet. Jmenovat se budou Sun, Sea Ray, Sabre a Ace a svou premiéru by si měly odbýt 26. října v Londýně na akci Nokia World.

Nejvybavenější přístroj z tria novinek má být Ace. „Eso“ ve finském rukávu má disponovat 4,3palcovým AMOLED displejem s technologií Clear Black, která má zajišťovat čitelnost displeje na sluníčku. Přístroj má být vybaven 1,4 GHz procesorem a 16 GB vnitřní paměti. Krok s konkurencí má držet i 8 MPx fotoaparát s automatickým ostřením a optikou Carl Zeiss. Nechybí Wi-Fi ani HSPA+, šťávu zajistí baterie s kapacitou 1 800 mAh.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Letošní Nokia World odstartuje éru Nokia Windows Phone

Modelu Ace se v mnoha ohledech podobá Sea Ray, nejvýraznější rozdíl lze zpozorovat ve velikosti telefonu. Úhlopříčka displeje má klesnou na 3,7 palce, Clear Black AMOLED technologie zůstává stejně jako jednojádrový 1,4 GHz procesor a 8 MPx kamera Carl Zeiss s autofokusem. I Sea Ray má mít ve svých útrobách 16 GB paměti, kapacita baterie ale poklesla na 1 540 mAh.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Kódové označení Sea Ray se podle uniknuvších reklam změní na Nokia 800 (pocket.now)

Druhý menší bráška modelu Ace dostal jméno Sabre. Co do velikosti by měl mít stejné rozměry jako Sea Ray. Napovídá nám v tom 3,7palcová úhlopříčka displeje, který už není AMOLED ale jen LCD. Procesor opět zůstává, počtem megapixelů ale spadl na pět. Na polovičních 8 GB byla zredukována i vnitřní paměť. Sabre má mít vyměnitelný zadní kryt.

Clear Black na Nokie E7. Na živo je to prý lepší než na videu

A konečně poslední novinka – model Sun. Jako jediný z této čtveřice by měl mít slot na microSD kartu. Další charakteristiky dle dostupných informací kopírují model Sea Ray. V tuto chvíli více nevíme, jen tolik, že absentující slot na paměťové karty má suplovat služba SkyDrive, což je virtuální datové úložiště s kapacitou až 25 GB. Chystaným novinkám se věnoval MyNokiaBlog.com.

Diskuze (38) Další článek: Česká premiéra: co umí „fotobrýle“ Google Goggles

Témata článku: Nokia, , , První plod, Poslední novinka, Nejvýraznější rozdíl, Amoled technologie