Czech Internet Forum: To nej z českého internetu

V úterý 6. listopadu se konala konference Czech Internet Forum. Zaměřila se na nejzajímavější události z internetového businessu, marketingu a médií.

V úterý 6. listopadu se v Praze, v prostorách Divadla Archa, konal 7. ročník tradiční konference o českém internetu a médiích Czech Internet Forum, pořádané serverem Lupa.cz. Stejně jako předchozí ročníky byl zaměřen na bilanci těch nejzajímavějších událostí během posledního roku z oblasti internetového businessu, marketingu a médií.

V malém a velkém sále divadla se vystřídalo celkem 32 osobností českého internetu napříč obory. Konferenci úvodním slovem zahájil ředitel společnosti Internet Info Ján Simkanič. Po úvodním slovu navázal na svou přednášku o stavu české mediální scény a představil své vize a představy, jakým směrem se česká média budou v příštích letech ubírat. A že to nebudou mít vůbec jednoduché.

Klepněte pro větší obrázek

František Peterka z Allegro Group hovořil o změnách uživatelského chování na českém internetu. Četnost nákupů přes mobilní zařízení se neustále zvyšuje, což potvrzuje počet uskutečněných nákupů v podobě 5 % realizovaného obratu, které obchodní portál Aukro.cz za poslední rok zaznamenal.

Se zajímavou přednáškou se představil také František Fuka. Filmový kritik a známý dlouholetý bloger totiž jako jeden z mála od svých fanoušků dostává na zcela dobrovolné bázi velmi zajímavé finanční příspěvky na pokračování svého blogování. Za uplynulých 11 měsíců už od svých čtenářů vybral celkem 330 tisíc korun.

Slovo dostal i fenomén v podobě elektronických knih, který si rok od roku získává stále více a více příznivců. O vývoji trhu a prodejích elektronických knih hovořila nejznámější knihovnice českého internetu Olga Biernátová. O růstu trhu s touto komoditou hovoří jasně prodejní čísla: nakladatelství Zlín prodalo za uplynulý rok 11 420 e-knih, což představuje 10,5 % všech prodaných knih tohoto nakladatelství.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Téměř 400 účastníků konference si mohlo dále vyslechnout přednášky Michala Heisiga (Seznam.cz), Roberta Záruby (Česká televize), Miroslava Motejlka (motejlek.com), Miloše Čermáka (Next Big), Petra Šimůnka (Forbes), Rostislava Kocmana (mBank) a dalších.

Váš názor Další článek: Tablet Aakash 2 s Androidem 4 je pro indické studenty za 500 Kč

Témata článku: , , F +, Česká televize, Předchozí ročník, Aukro, Motejlek, Nejzajímavější událost, Uživatelské chování, MBank, Miloš Čermák