Další update pro řadu Galaxy S20 odstranil prodlevu při focení i MirrorLink

Samsung v Česku v těchto dnech začal distribuovat další softwarovou aktualizaci pro modely řady Galaxy S20. Aktualizační balíček má konkrétně u Galaxy S20 Ultra označení G988BXXU3ATFG a velikost necelých 320 MB. Samsung v changelogu uvádí jen „Optimalizace výkonu - Fotoaparát“, součástí aktualizačního balíčku je i červencová aktualizace zabezpečení.

Jak to tak ale bývá, ty největší změny musíme hledat pod pokličkou. U Galaxy S20 Ultra došlo k opravě chyby, která občas znemožnila focení. U dřívější verze firmwaru občas přestala reagovat spoušť, takže jste fotku či momentku nevyfotili vůbec, a nebo s velkým prodlením (třeba i 10 vteřin). Stávalo se to sice jen občas, ale zato ve chvílích, kdy jste potřebovali rychle zachytit okamžik. Samsung dále nepatrně vylepšil algoritmus přiblížení, video stabilizaci a také upravil režim Blízkého záběru.

Ten slouží pro pořízení detailů, na které hlavní snímač nedokáže zaostřit. V pravé části hledáčku nově vyskočí tabulka „Klepněte sem a potom odstupte, abyste lépe zaostřili“. Je ale škoda, že ani tentokrát není Blízký záběr k dispozici jako samostatný režim či „objektiv“, na který by šlo přepnout přímo z pravé části hledáčku. Dalším přídavkem je podpora pro nahrávání zvuků přes Bluetooth mikrofony, a to prostřednictvím vestavěné aplikace Záznamník.

Z telefonu na druhou stranu zmizela podpora MirrorLinku pro zrcadlení Androidu do palubních systémů vybraných automobilů. Funkci sice v telefonu ještě najdete, ovšem pro její použití je nutné stažení certifikátu, a to se vám už nově nepodaří. A je jen otázkou času, než funkce z nabídky Nastavení - Připojení - Další nastavení připojení zmizí úplně. Červencová aktualizace se vám v telefonu nabídne automaticky nebo ji můžete ručně vyhledat přes Nastavení - Aktualizace softwaru - Stáhnout a instalovat.

Váš názor Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy Tab S6 Lite – kreativita v kovovém podání za polovic

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Červencová, Nastavení, Prodleva, Mirror, F +, Prodlení, Bluetooth mikrofon, Focení, Česká republika, MirrorLink, Pro +, Blízký záběr, Mir, Aktualizace,