Dell Alienware Concept UFO: Co se stane, když zkřížíte Nintendo Switch a počítač?

V konzolovém hraní na cesty v současné době nedominuje nikdo jiný, než Nintendo Switch. A jeho úspěch je ukázkou, že i v dnešní době mobilní dávají přenosné herní konzole stále smysl. Americký výrobce Dell na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas ukázal zajímavý koncept, který spojil to nejlepší z Nintenda Switch a desktopového počítače.

Prototyp je vyroben pod dceřinou značkou Alienware, a na první pohled vypadá jako Nintendo Switch. Osmipalcový displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pix je však výrazným krokem kupředu. Samozřejmě nechybí ani oddělitelné boční ovladače ve stylu joy-conů. Pokud nebudete hrát v handheld módu, můžete displej podepřít integrovaným stojánkem a ovladače spolu se středním dílem spojit do jednolitého gamepadu.

Dell se nijak netají tím, že se inspiroval právě u Nintenda, protože s výrobou konzolí a herních ovladačů má pouze minimální zkušenosti. Co má však koncept navíc je operační systém Windows 10. Nejste tedy limitování nějakou uzavřenou platformou, ale rozjede na něm běžné PC hry. V režimu handheldu je minimem 30 fps, Concept UFO však půjde připojit k PC monitoru nebo televizi, čímž se z něj stane „stolní PC“, které zpřístupní hraní až s 60 fps.

Koncept má na svém těle dva USB-C porty, Thunderbold a podporuje Wi-Fi a Bluetooth. Dell na veletrhu CES zatím sbírá zpětnou vazbu a zjišťuje, zda jsou rozměry zařízení dostatečné nebo na hraní v terénu už moc velké. A velká otázka visí i nad baterií. Ocenili by uživatelé větší akumulátor a současně větší rozměry nebo jim bude stačit jen krátké hraní bez přístupu k elektrické zástrčce? A jak dlouho by vlastně měl koncept vydržet na jedno nabití? Jakmile Dell vyřeší tyto zásadní otázky, nebude konceptu nic bránit ve vstupu na trh.

Živý přenos z dnešní tiskové konference Dellu (startuje 7.1. v 19:00):

Další detaily tohoto herního konceptu oznámí Dell na večerní tiskové konferenci. A podle spekulací by nemělo jít o jediný koncept, Dell má prý i několik dalších es v rukávu.

Zdroj Businessinsider

Diskuze (11) Další článek: Otočíte mobil a televize se otočí s ním. Samsung Sero je kuriozita pro TikTokovou generaci

Témata článku: Dell, , , , , , Ovladač, Nintendo Switch, Počítač, Handheld, Las Vegas, FPS, Pokémon Let's Go, Ali, STAN, Koncept, Hraní