Dell Streak s Androidem 2.2: pětipalcový tabletofon

Má 1GHz procesor, skvělou výbavu a především 5" displej. Neobyčejný telefon hraničící s tabletem se vrací do redakce s Androidem 2.2.

Jednou z nejzajímavějších novinek loňského roku byl Dell Streak. Mobilní zařízení od výrobce počítačů nabídlo velmi dobrou výbavu a především neobvyklou velikost displeje – pět palců. To je na chytrý mobil nadstandardně moc, na tablet zase málo. Je to zkrátka kompromis, který se ještě vejde do větší kapsy a můžete ho nosit stále s sebou, přitom nabídne daleko pohodlnější prohlížení webů, obrázků, videa či map, než běžný mobil. Jeho největší slabinou byl při uvedení na trh starší systém, konkrétně Android ve verzi 1.6. Nyní už se ale prodává s novým Androidem 2.2 a proto si ukážeme, co je nového.

Dell Streak už se běžně prodává a běžně k dispozici je i originální příslušenství Dellu. Doporučit můžeme například sadu do auta s držákem a nabíječkou, protože jako autonavigace se tento stroj s velkým dotykovým displejem velmi dobře hodí. Navigaci jsem i vyzkoušel, konkrétně Sygic Aura, a pracovala rychle a bez jakýchkoli problémů. Sada do auta stojí přibližně 1200 Kč. Za stejnou cenu se prodává i tzv. „home kit“, který obsahuje nabíječku, dva USB kabely a především dock s HDMI konektorem pro možnost připojení k televizi nebo monitoru.

Původní videorecenze Dellu Streak v červené barvě a s Androidem 1.6

K testu nám Dell Streak zapůjčil Sunnysoft, kde se prodává za 10 455 Kč.

Diskuze (78) Další článek: LG chystá 3D tablet: trojrozměrný bude displej i kamera

Témata článku: Dell, , , , , #Android, Tabletofon, Str, Tab, DEL,