Design inspirovaný papírem. Realme GT 2 Pro odhaleno v Číně, do Evropy zamíří už brzy

  • Nový vlajkový model Realme konečně spatřil světlo světa
  • Design se v duchu udržitelnosti inspiroval papírem
  • Zaujme vysoký výkon a netradiční sestava fotoaparátů

Společnost Realme oficiálně dnes představila nový vlajkový model na domovském čínském trhu. Realme GT 2 Pro tam bude nabízet rovnou ve třech paměťových specifikacích (8 + 128, 12 + 256, 12 + 512 GB).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Realme GT 2 Pro na oficiálních fotografiích

V doprovodné tiskové zprávě výrobce doplnil, že evropský trh má pro něj podobně velkou prioritu jako Čína, a proto se dočkáme novinky už brzy i u nás. Vzhledem k časovému rozložení tipujeme premiéru na únorovém veletrhu MWC 2022 v Barceloně. 

Design s ekologickou stopou

Po úspěchu „kufrovitého“ designu modelu Realme GT Master Edition spojil výrobce znovu síly s průmyslovým designérem Naotem Fukasawou a výsledkem je tentokrát design založený na udržitelném konceptu papírového umění. Zadní část telefonu je vyrobena ze speciálního biopolymerového materiálu od firmy Sabic, který se může pochlubit certifikátem TCO pro recyklovatelný materiál a který při výrobě snižuje uhlíkovou stopu.

Klepněte pro větší obrázek
Realme GT 2 Pro bude ve dvou „papírových“ variantách (bílá, zelená) a ve dvou klasických se skleněnými zády (černá, modrá)

Finální podoba Realme GT 2 Pro využívající přesného laserového gravírování vznikla údajně po roce výzkumů a testování 63 různých prototypů. Série Realme GT 2 nabídne rovnou čtyři barevné varianty – Paper White, Paper Green, Steel Black, Titanium Blue.

Špičkové výkon a účinné chlazení

Realme GT 2 Pro používá plochý (nezakřivený) AMOLED displej s technologií LTPO 2.0, 2K rozlišením, barevným kontrastním poměrem 5 000 000 : 1 a certifikací HDR10+. Jemnost zobrazení dosahuje 525 ppi, obnovovací frekvence je adaptabilní od 1 do 120 Hz. Panel kryje odolné sklo Corning Gorilla Victus.

Podle očekávání obsahuje telefon již avizovaný nejvýkonnější mobilní procesor současnosti Snapdragon 8 Gen 1. Jde o vůbec první 4nm čipset z dílny Qualcommu se světově první architekturu ARM v9, díky které má o 30 % vyšší maximální výkon. V benchmarku Antutu dosahuje nejnovější platforma Snapdragon 8 Gen 1 skóre přes 1 milion bodů.

Klepněte pro větší obrázek
Baterie je ve skutečnosti rozdělená na dva články s kapacitou 2 500 mAh, aby nabíjení mohlo probíhat rychleji

Výkonný čipset vyžaduje účinné chlazení. Odvodu tepla je v telefonu vyhrazena plocha o rozloze 368 cm2, což je podle Realme nejvyšší hodnota v celém odvětví. Jedná se o devítivrstvou chladicí strukturu s VC oblastí z nerezové oceli, která umožňuje čipsetu maximalizovat výkon. Chlazení sníží teplotu až o 3 stupně Celsia.

Telefon je vybaven rychlým kabelovým 65W nabíjením SuperDart Charge a baterií s kapacitou 5000 mAh. Na bezdrátové dobíjení se bohužel opět místo nenašlo. Zařízení obsahuje duální stereo reproduktory a běží na Androidu 12 s nadstavbou Realme UI 3.0.

Systém více antén a netradiční fotoaparát

Telefon využívá systém 12 antén, které pokrývají všechny strany telefonu a při držení telefonu v ruce tak nikdy nedojde k zakrytí všech z nich. To zvýší stabilitu jak u připojení k mobilním sítím, tak i Wi-Fi. Zajímavou vychytávkou je ještě 360° NFC. Při placení mobilem bude jedno, jakou stranou přístroj přiložíte k terminálu.

Klepněte pro větší obrázek
Do záběru 150° kamery se toho vejde víc, rybí oko ale scénu trochu zdeformuje

Realme GT 2 Pro má k dispozici sestavu tří fotoaparátů, která obsahuje 150° ultra širokoúhlý objektiv a 40násobný mikro fotoaparát. Primární fotoaparát s rozlišením 50 Mpx využívá vlajkový snímač IMX766 s funkcemi PDAF a OIS. Ultra širokoúhlý snímač Samsung JN1 poslouží například k pořizování panoramatických snímků nebo k režimu rybího oka.

Představovací video Realme GT 2 Pro:

Jako obvykle má Realme v rukávu i odlehčenou verzi vlajkového modelu. Realme GT 2 (bez Pro v názvu) má mnoho parametrů stejných, včetně designu, baterie a RAM. Jiný je displej, procesor a systém chlazení. Telefon je vybaven120Hz E4 AMOLED displejem, loňským procesorem Snapdragon 888 5G a systémem chlazení Stainless Steel Vapor Cooling Plus.

Realme GT 2 Pro
rozměry a hmotnost: 163 × 75 × 8,2 mm, 189 g
displej: 6,7", kapacitní LTPO AMOLED, 1 440 × 3 216, 526 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE, 5G
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, GPS
paměť: 256 GB, RAM: 12 GB, baterie: 5 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 (8× Cortex-X2, 3 GHz, 4nm)
operační systém: Google Android 12
fotoaparát: 50MPx, video (7 680 × 4 320), autofocus, blesk
77 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (5) Další článek: Francouzi vyrobili první tablet na světě s Li-Fi. K internetu se připojí skrze světlo

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Realme GT 2 Pro, Realme GT, Internet, Chystaný model, Chlazení, Victus +,