Design je mrtvý. Díky těmto 4 technologiím má Vivo displej na 98 % telefonu

Výraz BEZRÁMEČKOVÝ by stále zasloužil uvozovky, protože nahoře a po stranách máme 1,8mm a dole 4,3mm, ale v potlačování rámečků je tenhle telefon zatím nejdál. Jmenuje se Vivo Apex a jeho displej zabírá 98 % čelní plochy.

Cílem (nejenom tohoto výrobce) však je dostat se na rovnoměrný a skutečně tenký rámeček po celém obvodu. iPhone X má sice stejně silné bočnice i spodní stranu, ale je na daleko horší hodnotě 4,1mm a navíc má na horní straně displeje masivní výřez.

Poprvé jsme o Apexu slyšeli v únoru a mělo jít pouze o prototyp. Později se firma nechala slyšet, že jej pošle do výroby a teď se dostává do rukou youtubera Lewise na Unbox Therapy, takže Apex poprvé vidíme v akci. A je to působivá podívaná. Vše funguje překvapivě dobře, a tak jediné obavy směřují k ceně, kterou si Vivo za telefon řekne, až jej v horizontu několika měsíců vrhne na trh.

Takže jak se Vivu povedlo minimalizovat rámeček?

Diskuze (32) Další článek: HTC Vive Pro v profesionální sadě pro firmy obsahuje vše, co virtuální realita může nabídnout

Témata článku: Vivo, , , , , Konstruktér, Špatná hodnota, Působivá podívaná, Flexible OLED, Lewis, Celý koncept, Dík, Tenký rámeček, Tradiční umístění, ? Displej, Druhá strana, Spodní polovina, DESI, Druhá generace, Děs, Klasické sluchátko, Horní strana, Celá plocha, Apex, Plocha