Dialery zaútočily na GSM síť

Neuteklo vám něco? Recenze iPAQu 1915 - Nejdražší mobil na světě - Rozhovor na téma mobily v Japonsku - Zkušenosti se Sony Ericsson T100 - První čtvrtletí v číslech operátorů - a další články.

Rozhodli jsme se obnovit přehledy článků, které byly vydány vždy v průběhu uplynulého týdne. Doufáme, že to potěší zejména čtenáře, kteří se na MobilManii nedostanou každý den. Tomuto článku ještě sekunduje přehled bleskovek minulého týdne.


Soutěž: hlasujte o nejlepší mobil a vyhrajte víkend v Paříži!
Odstartoval již třetí ročník soutěže Nejlepší mobil, tentokrát s číslovkou 2003. Hlasujte pro nejlepší mobily ve třech kategoriích a vyhrajte zájezd do Paříže, Nokii 3650, Siemens S55, Nokii 3510i a další ceny.
Petr Broža, 10.5.2003


Neděle

Ovládáme počítač z mobilu
S dnešními nejmodernějšími telefony si můžeme dovolit i takovou legrácku jako ovládat počítač na dálku. Není problém číst na něm e-maily, posílat faxy či měnit jeho nastavení. Jak na to? To vám teď poradíme!
Marek Němec, 18.5.2003

Sobota

Diskuse: jak se vám líbí Oskarovy reklamy?
Oživeno Oskarovy reklamy znají snad všichni. První série spotů pod názvy Masér, Instalatér, Stopařka či Zmýlená jej vystřelila na vrchol veřejného povědomí. Co říkáte posledním kouskům třeba na Moji jedničku?
Tomáš Votruba, 17.5.2003

Pátek

Oskar: volejte si v rodině levněji
Oskar na včerejší tiskové konferenci představil novou službu s názvem Moje Rodina. Ta mimo jiné umožňuje volání v rámci rodiny za 1,58 Kč s DPH. Co nová služba přináší a pro koho je určena?
Martin Zikmund, 16.5.2003

Operátoři: kdo jede a kdo se jen veze?
Jak si vedli mobilní operátoři v prvním čtvrtletí roku 2003? Největší příliv nových zákazníků zaznamenal překvapivě Oskar, na druhém místě byl Eurotel. Nejmenší nárůst si připsal T-Mobile.
Tomáš Votruba, 16.5.2003

Jsme otroky mobilních telefonů!
Britská studie jednoznačně prokázala, že nás mobilní telefony pomalu zotročují. Prostředek, který nám měl zajistit nezávislosti a snazší komunikaci, se tak obrací proti nám.
Marek Turoň, 16.5.2003

Čtvrtek

Exkluzivní rozhovor: jak se žije s mobilem v Japonsku?
Rozsáhlé interview s mladým Japoncem o mobilech, multimediálních službách a jejich používání v každodenním životě. Jak se liší od českých poměrů? Jaké jsou průměrné náklady za mobil a služby?
Martin Selzer, 15.5.2003

Sony Ericsson T100: stylový mobil za pár korun (zkušenosti)
Když jsem kupoval nový mobil, hledal jsem malý stylový telefon. Nechtěl jsem za něj zaplatit víc než pár tisíc korun. Původně jsem toužil po Nokii, nakonec mi do oka padl úplně jiný kousek.
Pavel Maroň, 15.5.2003

Bluetooth GPS pro Nokie 7650/3650 a Sony Ericsson P800
(SK) S navigačním systémem GPS budou vaše chytré telefony ještě chytřejší - budou vědět, kde se právě nacházíte a kam máte namířeno. Přijímač lze s mobilem propojit prostřednictvím Bluetooth.
Juraj Hudec, 15.5.2003 

Microsoft: nový Outlook umožní posílat SMS zprávy
(SK) Společnost Microsoft plánuje rozšíření pro MS Outlook, které umožní posílat SMS zprávy na mobilní telefony přímo z prostředí programu. Inovace bude s novým Office 2003 uvedena na konci roku.
časopis Živě, 15.5.2003

Středa

Nejdražší mobil na světě aneb bez hypotéky ani ránu
Zapomeňte na Vertu, ta je pro chuďase. Luxusní telefon od společnosti DBTel si mohou dovolit opravdu jen lidé, kteří v penězích mohou i plavat. Kolik stojí a jak vypadá? To se dozvíte v článku.
Marek Turoň, 14.5.2003

Češi přišli o prvenství v posílání SMS zpráv
Posílání textovek se v ČR stalo fenoménem. Jednu dobu jsme dokonce drželi prvenství v počtu odeslaných SMS zpráv. Jak jsme na tom jako národ nyní? Kolik SMS zpráv lítá vzduchem?
Libor Zezulka, 14.5.2003

Na ostří nože: iPAQ 1915 vs. Axim X5 (srovnání)
Kapesní počítače Dell Axim a iPAQ 1915 jsou nabízeny za téměř shodnou cenu. Nejeden uživatel zaváhá, který z nich je lepší volbou. Postavili jsme obě Pocket PC proti sobě: který se stane vítězem?
Jiří Kuruc, 14.5.2003

GPRS: přenášíme méně a rychleji
V dnešním rozsáhlém článku si povíme o tom, jak snížit objem přenášených dat u GPRS a případně dalších připojení. Výsledná úspora dat stojí skutečně za to. Nenechte si ujít tento návod!
časopis Živě, 14.5.2003

Úterý

Hrozí nám horentní sumy za internet přes GPRS?
Prográmek jménem dialer se stal v posledních týdnech noční můrou desítek uživatelů internetu. Díky jeho řádění narostly účty za telefon do astronomických výšin. Nyní dialer poprvé zaútočil na GSM síť.
Libor Zezulka, 13.5.2003

Červený Siemens S55 ve speciální edici
Konzervativní vzhled Siemensu S55 zpestří nový kabátek k 75. výročí slavného závodu Mille Miglia. Po omezenou dobu bude v prodeji červená varianta oblíbeného telefonu, který můžete vyhrát také v SMS soutěži.
Marek Turoň, 13.5.2003

T-Mobile představil nový způsob placení mobilem
T-Mobile včera rozšířil způsob m-plateb. Za zboží a služby je možné platit i na internetu a WAPu. Dosud to šlo jen v automatech Coca-Cola a myčkách Aral. Služba je určena pro tarifní i Twist zákazníky.
Tomáš Votruba, 13.5.2003

Sony Ericsson HBH-35: nové Bluetooth sluchátko
Bezdrátová technologie Bluetooth slaví pět let. Sony Ericsson proto představil nové Bluetooth sluchátko HBH-35. Oproti předchůdci nabízí větší výdrž, kvalitnější zvuk a lepší spolupráci s mobily.
Tomáš Votruba, 13.5.2003

Pondělí

Recenze kapesního počítače HP iPAQ 1915: líbivý prcek boduje!
HP iPAQ 1915 je nejmenším kapesním počítačem na platformě Pocket PC. Líbivý a svěží design, výborné dílenské zpracování a kvalitní displej předvídají úspěšnou budoucnost. Jak si obstojí v tvrdé konkurenci?
Jiří Kuruc, 12.5.2003

Motorola Accompli 008 - vskutku chytré véčko (zkušenosti)
Motorola Accompli 008 nepatří mezi nejlevnější přístroje. Za vyšší cenou se však skrývá množství užitečných funkcí. I Accompli má ale své mouchy. Během doby, co telefon používám, jsem jich pár objevil.
Jan Strejc, 12.5.2003

EmailViewer 1.5: ovládejte svůj e-mail z mobilu
Jak na e-maily přes mobil? Jednou z možností může být nová verze javového prohlížeče EmailViewer od společnosti Reqwireless. Přinášíme seznam vylepšení verze 1.5 a první praktické zkušenosti.
Václav Kadlec, 12.5.2003

Váš názor Další článek: Zákaz používání mobilů na benzínkách se opírá o fámu

Témata článku: , Siemens S55, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson T100, Nejmodernější telefon, Sít, Nový office, GSM síť, Nový kabátek, GSM, DIA, Síť