Dior: módní ikona přijde i do Česka

Udělala to Prada i Armani a o slovo se hlásí také Dior. Ano, i francouzská módní ikona má svůj mobil a nabídne ho také v ČR.

Tak si to zrekapitulujme. Armani se kamarádí se Samsungem, Prada s LG a Dior se do toho právě pouští s ModeLabs. Že žádné mobily od ModeLabs neznáte? Za moment vás přesvědčím o opaku.

Oblečení, kabelky, přívěsky a ...ano, mobily

Francouzský módní dům Dior nehodlá ovládnout svět elektroniky. Jde spíše o to, že se zabývají luxusní módou, luxusními módními doplňky a přesně v tom bodě se dostáváme k mobilním telefonům. I ty totiž spoluvytváří image svého uživatele. Ke kabelkám, obuvi, šperkům, brýlím, hodinkám a parfémům tak letos přibyl také mobilní telefon značky Dior.

Ale abychom nedegradovali mobil na úroveň kdejakého přívěsku či „cinkrlátka“, je tady firma ModeLabs. Tito specialisté se zabývají malými sériemi mobilů na zakázku. Na MobilManii jsme psali například o…

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  
Jistě si pamatujete mobil značky Hummer, TAG Heuer, nebo Levi's, ale jsou tu i MTV či Airness

Zkrátka ModeLabs nejsou žádná ořezávátka. Mimo vyobrazených mobilů spolupracují také s mocným Virgin Mobile, nebo dokonce se Samsungem. 

Výbava mobilu? Zajímá někoho?

Co se týče technické výbavy mobilu Dior, ta je trochu záhadou. Údaje o telefonu totiž čerpám povětšinou z té módní stránky partnerství Dior-ModeLabs a ti si s technickými parametry příliš hlavu nelámou. Prozatím tedy budu pouze citovat a až se o vnitřnostech telefonu dozvím více, informace doplním.

„Telefony jsou mj. vybaveny dotykovou klávesnicí, stylovým uživatelským prostředím, tematickými tapetami a vyzváněním, 2Mpx fotoaparátem a kamerou. Přelomový je patentovaný systém miniaturního přívěšku nazvaného My Dior, který je možné připnout ke kabelce, pásku nebo k diáři. Váží pouhých 25 gramů, s telefonem komunikuje pomocí bezdrátové technologie bluetooth a má stejné funkce jako telefon - umožňuje přijímat hovory a vytáčet kontakty ze seznamu. S telefony je dodáváno kožené pouzdro a USB nabíječka, která dokáže nabíjet zároveň mobil i přívěsek My Dior.“

Obzvláště zvědavý jsem na „přívěsek My Dior se stejnými funkcemi jako telefon“. Zřejmě se bude jednat o bezdrátové handsfree, s nimi totiž mají u ModeLabs zkušenosti (konkrétně stojí za značkou Bluetrek, kterou na MobilManii také známe).

Dior bezejmenný

Už jsem napsal tolik odstavců, ale ještě jste neviděli mobil, o který tu dnes jde... Říkají mu zkrátka Dior, žádné další jméno nemá, s nástupci se tak zřejmě nepočítá. A tady je:

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Dior bude mít dvě verze, jednu ultraluxusní černou s diamanty a druhou obyčejnější v několika barvách

Když přejdeme k designu (o který jde u Dioru především), spatříme zde typické poznávací znamení Dioru – prošívání neboli „cannage“ známé z řady kabelek, bot, peněženek i pásků. Základní modelová řada je v růžovém, červeném a stříbrošedém provedení. Vedle ní je v nabídce i ultraluxusní kolekce v černé barvě osázená drahými kameny. Nejdražší model zdobí celkem 640 diamantů a součástí balení je i pouzdro z krokodýlí kůže.

Mobily jsou k dostání pouze ve značkových buticích Dior. V pražském butiku v Pařížské ulici bude v prodeji mobil z limitované edice s diamanty.

Váš názor Další článek: T-Mobile: Poslední šance získat bonusový kredit 10%

Témata článku: Dio, Drahý kámen, Dior, Parfém, Ikona, Mód, Krokodýlí kůže, Virgin Mobil