DisplayMate: Apple iPhone 13 Pro (Max) má nejlepší displej mezi smartphony

Apple iPhone 13 Pro je v prodeji teprve několik dní a už prošel různými odbornými testy. Začátkem týdne vyšlo hodnocení fotoaparátů od Dxomark, nyní se dostal se svým displejem i do rukou odborníků z DisplayMate. Od nich si vysloužil nejlepší hodnocení A+ a ocenění Best Smartphone Display Award za aktuálně nejlepší displej ve smartphonu.

Testeři chválili barevnou věrnost, maximální jas, kontrast a další parametry. Apple iPhone 13 Pro Max dokonce vytvořil u DisplayMate 12 nový rekordů, které naměřili. Například za nejnižší absolutní barevnou odchylku, která už je téměř nerozeznatelná od ideálních hodnot u barevného DCI-P3 i sRGB. Podle laboratoře má telefon také zatím nejlepší kontrast ve smartphonu, a to v různých podmínkách.

Rekordní je u OLED panelů smartphonů i naměřený maximální jas 1051 cd/m2. Minimální jas je pak skvělých 2 cd/m2. Ocenění překvapivě dostal i za rozlišení 2 778 × 1 284. Zde sice na trhu existují i telefony se 4K, ale to už je prý podle DisplayMate od rozlišení iPhonu okem nerozpoznatelné.

Ukázka iPhonu 13 a 13 Pro:

Diskuze (44) Další článek: Honor zve do svého Klubu. Do aplikace se nově přihlásíte přes Google účet

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 13 Pro Max, Apple iPhone 14 Pro, Displej, Pro +, Jas, SMA, Nejlepší displej, ? Displej,