Dnes vycházejí květnové Mobility

Dnes vychází nové číslo časopisu Mobility a abyste nekupovali zajíce zataveného v fólii, přečtěte si, co v nich tentokrát najdete.

„T-Mobile není čtvrtý operátor“, říká v rozhovoru tiskový mluvčí RadioMobilu, Jiří Hájek. V květnovém čísle Mobilit jsme se rozloučili s Paegasem a nyní už píšeme pouze o T-Mobilu (a skloňujeme ho). Jiří Hájek v rozhovoru dále přirovnává mobilní operátory k McDonald's, odpovídá na otázky k výslovnosti nové značky a tvrdí, že změna je pro RadioMobil velmi výhodná.

Článek o hraní na mobilech a s mobily ukazuje minulost, současnost a budoucnost mobilních her. Jeho součástí jsou i výsledky ankety o nejoblíbenější hru na mobilech, která před několika týdny běžela na MobilManii.

Víte, že neoriginální baterie do mobilních telefonů jsou více než dvakrát lepší než originály? Zatímco u baterií Alcatel, Nokia a Siemens, které jsme proměřili na profesionálním testeru Cadex, dostanete za korunu pouze 0,79 mAh, u neoriginálů to je 1,64 mAh!  Nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat předražené věci.

Kolik stojí poslání e-mailu z mobilu, víkend na mobilním ICQ, přečtení webu přes GPRS? Změřili jsme a vypočítali ceny pro různé typické programy služeb. Není asi překvapující, že i při současných cenách se až na výjimky vyplatí GPRS.

Třem českým manažerům jsme položili otázku: „Co si myslíte o změně názvu Paegasu na T-Mobile?“ Zvláštní, ani jednomu se nová značka příliš nelíbí.

První pohledy na mobily: přeluxusní Vertu za cenu nové Škody Superb a první ryze manažerský Alcatel OT 715.

Recenze mobilů: nejmenší a nejlehčí Ericsson T66, nejextravagantnější Motorola V.70, sněhobílý Sony Ericsson T68i s fotoaparátem CommuniCam (fotky z něj mimochodem vypadají slušně i na papíru). V Mobilitách ale najdete také třístránkové zkušenosti Petra Broži s Nokií 6310 (tipněte si, líbila se mu?) a článek o nové javové Nokii 6310i.

Další recenze: Garmin GPS V je navigátor nové generace, který dokáže sám hledat optimální cestu. Na dovolenou už nikdy nepojedu bez GPS. Umax nabízí notebook, který obsahuje mobilní telefon - je to takový komunikátor. A s programem SMS FunTom můžete posílat textovky z počítače - ale pozor, bez Internetu!

Čtyřstránkový obrázkový přehled mobilů. Po dubnové premiéře jsme do tabulky zahrnuli připomínky a tipy čtenářů. Máme větší obrázky, přehlednější funkce, nové parametry, ještě jasnější hodnocení.

A abych nezapomněl: soutěž o nejlepší logo! Můžete vyhrát počítač, sto modemů Microcom a haldu dalších drobností. Zasoutěžte si taky, na webu www.smsfuntom.cz/soutez najdete pravidla. Hlavně nezapomeňte uvést, že soutěžíte za Mobility.


Co za to?

Na stánku 29 korun, pro předplatitele za 24,90 Kč. Mimochodem, předplatné se teď opravdu docela vyplatí, protože všichni předplatitelé dostanou s příštím číslem zdarma Druhé Užitečné cédéčko Mobilit.

Na cédéčku najdou mimo jiné všechny čtyři ročníky Mobilit, kompletní MobilManii pro prohlížení off-line, nepublikované obrázky mobilů, programy, manuály, tabulky, přehledy, soutěže a tak dále, a tak dále.

Diskuze (21) Další článek: Národní operátor: alternativní operátoři žádají vysvětlení

Témata článku: Ericsson T66, Sony Ericsson T68i, MOBI, McDonald's, Mobil